Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Jak feniks z popiołów

Jak feniks z popiołów

wiklasia 20:45, 29 gru 2020

Wianek na drzwi w tym roku w bieli z dodatkiem czerwieni.

Jedna gwiazdka z szarfy odleciała (chyba do nieba ), druga dzielnie się trzyma.
wiklasia 20:49, 29 gru 2020

I szopki.
Obowiązkowo.
Sklepowe figurki

i ręcznie robione z tak zwanych przydasi.

Na razie rodzina z Nazaretu bez domu, ale w wolnej chwili jakaś szopka z pewnością powstanie.
Dach już jest.
Z nasion klonów, których w tym roku zatrzęsienie.
galgAsia 19:00, 01 sty 2021

Wiklasiu, samych dobrych chwil w Nowym Roku Ci życzę
Marcin89 19:50, 01 sty 2021

Witam noworocznie . Od czasu do czasu wracam na dłużej na forum w poszukiwaniu nowych wątków, czy inspiracji. Najczęściej zimą, bo mam więcej czasu, wieczory długie. Pani wątek okazał się jednym z tych, które wciągają na całego. Przeczytałem i przejrzałem dość szczegółowo cały w jeden dzień .

Zobaczyłem tu wiele cech wspólnych z moim podejściem do ogrodu, z moimi rozterkami co z czym posadzić. Też mam budynek gospodarczy do zasłonięcia, też mam dość wąskie boki koło domu. Ale nie będę teraz się rozpisywał, tylko wkrótce założę nowy wątek projektowy, licząc na pomoc życzliwych ogrodomaniaków .

Moje spostrzeżenia tak na szybko:
1. Ogrom pracy i zmiany ogrodu naprawdę duże. Ile zapału by jednak coś zmienić, poprawić, przesadzić. Bez kręcenia nosem, że to za dużo roboty i nie ma czasu. A ta praca owocuje pięknie, jak widać.
2. Śliwy Nigra to był strzał w 10. Sprawdziły się tam super.
3. Dobra decyzja w kwestii graba, od kilku dni sam go chcę u siebie. Pomyśl o kolejnych na froncie.
4. Zasłonięcie szopki nie do końca mi się podoba, ale znam powody takich decyzji.
5. Rabata herbowa nabrała mocy. Gdyby nie żółty kolor wilczomlecza to już bym odgapił u siebie.

Nie da się ukryć, że ma Pani niesamowity dar pisania, opisywania różnych rzeczy, a do tego ogromne poczucie humoru. Brawo! .

Zaznaczam do czytania.
Szczęśliwego Nowego Roku 2021!

Brzozowadzie... 17:18, 17 sty 2021

Cześć Feniksie, witam noworocznie Zachwyciły mnie figurki Sw. Rodziny stworzone z przydasi - gratuluję i zazdroszczę talentu Uściski zostawiam!
wiklasia 00:51, 21 sty 2021

Moja ogrodowa "biżuteria"

W razie czego łatwo się jej pozbyć
Johanka77 20:41, 21 sty 2021

Hellooooł!!!
Fajny bałwan
wiklasia 23:10, 30 sty 2021

Budzi się:
Gruszka_na_w... 20:13, 31 sty 2021

Sprawdził się na herbowej?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
wiklasia 21:19, 01 lut 2021

Nie miałam serca go przesadzać, bo w tamtym roku obsypał się kwieciem przepięknie, i jak sobie pomyślałam, że się zaklimatyzował, a ja go mam na nowa wedrówke skazywac to na razie odpuściłam