Z Henry Eilers to dziwnie było, napierw zachwyciłam się nią na zdjęciach z jakiś holenderskich albo angielskich chyba ogrodów. Zdjęcie tej rudbekii na tle palczatki ściągnęłąm sobie i mam jako tapetę w komputerze
Potem buszując w szkółce bylinowej na nią trafiłam....
Danusia tak zaplanowałam rośliny na tej rabacie gdzie będą drzewa. Czy drzewa mogę posadzic przed hortensjami oraz czy pomiędzy hortki sadzone po 3 szt. w 85 cm odstępach, miskanty ML powinnam lekko wysunąć do przodu, czy mogą być w tym samym rzędzie z hortensjami.Czy śliwy wiśniowe Pissardi będą ok.
Wiało dziś bardzo, ale słońce tak ładnie świeciło... I ogród mocno podlany. Pięknie zaczyna się ta jesień.
Narzekałam na misz masz nowych nasadzeń. Nadal mnie drażnią, najbardziej jako całość. Są jednak fragmenty, które zaczynają mi się podobać.
To jeden z tych ulubionych
Asia dziękuję fotkami zaczarowuję codzienność uczę się cały czas je robić
a, że choiny lubią wodę - to jest dla mnie bardzo dobra wiadomość
nornic nie mam -czasem jakiś gryzoń się trafi .....ale psica potrafi wyłapać w miarę szybko intruza
Sylwia spróbuję ,ale narazie nie ma co obcinać -on tyci jest ....tylko jeszcze nie wiem jak się derenie takie rozmnaża ....patyk do wody ? czy do ziemi ,jak hortensjowe ?
on nie przebarwiony ma liście zielono-żółte ,kwiaty białe
W poście chodziło o walkę z ćmą bukszpanową.
O swoich planach napisałam w poście wyżej. Trochę kolorów, nic szczególnego.
Hortensja o którą pytałaś to Hot Chocolate, ładna ale trudna w uprawie, lubi przemarzać.
Buziaki i kwiatuch.