Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogród z uśmiechem 20:30, 28 sty 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Zawsze trzeba zrobić foty i wysłać do gminy z prośbą o zajęcie się tym procederem. Nie będzie poprawy pisać wyżej.
Zacznijcie wymagać poprawy ochrony środowiska od gminy i rozliczać ich w tym roku są wybory.

Ja kupuje drzewo dębowe i Grabowe do kominka rok wcześniej przed paleniem w kominku już wcześniej leżakówane. Mam drewutnie dosyć spora i tam sobie schnie.

Elu, masz rację. Tak powinno się robić ale jak napisałam wczesniej nie każdy chce bujać się z problemem przez długie miesiące. Ja bym pewnie uparła się i pociągnęła sprawę dalej ale ten sąsiad odpuścił.

U nas dąb leżał 4 lata Ale fajnie się palił.
Ogród z uśmiechem 20:25, 28 sty 2018

Do góry

Ja tego nie rozumiem. Niech przedstawi kwit z wywozki szamba u mnie była w zeszłym roku kontrola z gminy. Przecież w kieszeniach gnojowki nie wywozi. Chyba, że w pampersach latają wszyscy
To są biurwy a nie urzędniczki. Trzeba znać przepisy. W każdej gminie jest ochrona środowiska jak płacić ie podatki to trzeba wymagać. Pisać pisma nie odpisują to do sko ("samorządowe kolegium odwolawcze) pisać skargę jak jednej drugiej dowalą karę to w nocy będzie załatwiła sprawy.
Każdy obywatel powinien znać swoje prawa i obowiazki tym bardziej w gminie bo to sitwy. Nic nie robią a jak coś człowiek chce to robią z niego durna. Sama na własnej skórze się przekonałam.

Przepisy to one znają, ale jak nada się bieg sprawie to trzeba by bylo się trochę napracować a tak... Nie ma sprawy. Chyba, ze ktoś się zaweźmie i będzie kilka miesięcy chodził po urzędach i kolegiach a pewnie w końcu i po sądach. Ludzie się tego obawiają i często opuszczają.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 18:53, 28 sty 2018

Do góry
Witam Janka. Przeglądając róże w necie zatrzymała się na róży karen blixen która mam ją 3 sezon jest przepiekna biel nie z tej ziemi. Podążałam dalej i net zaprowadził mnie na 101 str twojego wątku. Też masz Karen piękność, ale masz wiele innych białych róż napisz która byś poleciła. Przyznasz, że żadna inna nie ma takiej bieli jak Karen.
Blaski i cienie nowego życia 12:48, 28 sty 2018

Do góry
Wieczorem odpowiem to jest tuja ale nazwy nie pamiętam muszę poszukać w metkach. Latem jest prawie złota. 5 lat temu weszła na rynek polski kupiłam takie małe 2 bzdziny po 100 zł
Blaski i cienie nowego życia 10:18, 28 sty 2018

Do góry
Urszula nie mogę odpowiedzieć na twoje pytanie odnośnie twojego wpisu na moim wątku dot drzewa czy miskantów.
Jeżeli chodzi o derenia to deren biały elegantisima najładniejsze latem podobny do Ivory.

Róża piękna jest u mnie od wiosny zeszłego roku.

Już poprawiłem. Jakiś chochlik się wdał
Ptasi gaj 10:14, 28 sty 2018

Do góry

O tę fotkę chodziło o ten stożek przy tarasie.
Mirkowy ogród (początki) 00:37, 28 sty 2018

Do góry
Mirka bardzo ładny ten żywopłot. Ja z daglezjami też miałam problemy wszystkie 4 chorował igły brazowialy wyczytalam, że to osutka i pryskalam od kilku lat ładnie rosną w tym roku je przytnę .
Reszty nie chwale, aby nie zapeszyc krzewów obok daglezji.
No właśnie znowu po śniegu. U mnie tylko leży ten odgarnięty.

Morze woni i kolorów... 00:28, 28 sty 2018

Do góry
Witam Mirka wpadłam przypadkowo odwiedzam watki które nie maja dużo stron.
Mydło i powiodło, ale jakie. Piękne foty piękny ogród kwiatów od groma. Nic nie zmieniaj tak jest dobrze dziko a zarazem nowocześnie. Niech się rozrasta pod kontrola.
Wiosną u ciebie to wybuch kwiecia i zarazem przepięknych kolorów od krokusów, tulipanów, niezapominajek i późniejsze przepiękne piwonie i tak do jesieni.
Te obwódki z kocikoci piękne co to za miętka taka niska o takim ciemnym niebieskim kolorze. W pewnym momencie myślałam że to Dąbrówka a może kurdybanek jednak koci.
Też mam koci, ale gonią sta która się nie rozsiane potrafi wyrośnać do 60 cm, ale mam też zwykła koty sąsiadów się wyleguja w niej.
Przejrzałam cały wątek jestem zachwycona.

Pozdrawiam
Mirkowy ogród (początki) 20:41, 27 sty 2018

Do góry

Elu ja jestem zadowolona z posadzenia sosen i brzóz. Wszystkie to samosiejki.
Hehe mam darmowy żywopłot
Śnieg powoli topnieje wiosną tuż tuż.
Moja Daglezja, z 10 żyje jedna.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:48, 27 sty 2018

Do góry
Poza tym pięknie śnieżne. Jeszcze masz tyle śniegu. U nas dzisiaj deszcz i tylko zgarnięcia śnieg jest pola już bez śniegu. Wody dużo bo ziemia zmarz neta i nic nie wsiąka.

U nas jeszcze sporo leży , ale dzisiaj już zauważalnie ubyło.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:46, 27 sty 2018

Do góry

Sylwia pomysłowe. Pidzesz, że palcami wiadomo ale czy szpada, wełna, robiłaś łańcuszek czy cz nurek gotowy i przeciągalas sznurek przez sznurek.
Jak robisz serwetke to robisz łańcuszek i zahaczasz o oczko aby go uchwycić.
Napisz instrukcje.

Elu robię petelke jak dla wisielca tylko maleńką na końcu sznurka i potem przez to oczko przeciągam i powstaje kolejne oczko i znowu przez nie przeciągam, zaciągam , żeby oczko zmniejszyć prawie do węzełka i znowu przez nie przeciągam...prawie jak na szydełku tylko zamiast haczyka w szydełku dwa palce wskazujący i kciuk robią....jak nie zrozumiesz to napisz ...najwyżej jakoś focić spróbuję choć nie wiem czy mi się uda jednocześnie robić to i to
Blaski i cienie nowego życia 17:55, 27 sty 2018

Do góry
Urszula nie mogę odpowiedzieć na twoje pytanie odnośnie twojego wpisu na moim wątku dot drzewa czy miskantów.
Jeżeli chodzi o derenia to deren biały elegantisima najładniejsze latem podobny do Ivory.

Róża piękna jest u mnie od wiosny zeszłego roku.
Ogrodowy spektakl trwa ... 17:47, 27 sty 2018

Do góry
Sprawdziłam róża munstead Wood bardzo ładna zanotowałam i kupię wiosna.
U mnie róża musi mieć ładny kolor, pięknie pachnieć, być zdrowa i powtarzać kwitnienie to są dla mnie najważniejsze cechy które mi odpowiadają.
Ogród Muszelki 17:40, 27 sty 2018

Do góry
Obejrzałam krowa super a widoki zapierające....
Ogród Muszelki 17:25, 27 sty 2018

Do góry
Weszłam odnośnie rozmarynu ale widzę nowe foty więc znowu oczy maja ucztę.
Pokaż ten rozmaryn.
Też kiedyś miałam ale tylko 2 lata potem opanowały go robaki chyba maczlik i po rozmarynu.
Kupiłam jak u kogoś widziałam taki rozmaryn wieloletni piękny stał na klatce schodowej. Idę oglądać.
Ptasi gaj 17:20, 27 sty 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)

A ten to Ivory?

Podobny do Ivory ale to deren biały elegantisima. Bardzo bardzo ładny. Moim zdaniem najładniejszy z dereni w lacie. Moje derenie białe posadzone są w słonecznych miejscach i latem maja bardzo mało w liściach zielonego koloru powiedzmy 3/4 białego reszta zielony.
Jesienią liście się nie przebarwiaja, zima pędy bordowe.
Znowu deren sibirinus zawsze ładny.
Ptasi gaj 17:03, 27 sty 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Elu odpowiedziałam na pytanie odnośnie studiów na pw

Aurelia czytałam od razu zasiegnelam wiadomości na ten temat i weszłam na stronę z ziołami i jest tyle tego że mózg się zatrzymuje. Siedziałam i czytałam. Zioła trzeba umieć stosować aby mieć przyjemność w ustach.
Coś mam takiego, że nie lubię mies z ziołami. Używam ich ale raczej do sałatek. Raz zrobiłam danie z rozmarynem wszyscy się zjadali.

Przeczytałam, że ładnie pachnie muszę kupić ale czy zimę.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:53, 27 sty 2018

Do góry
Poza tym pięknie śnieżne. Jeszcze masz tyle śniegu. U nas dzisiaj deszcz i tylko zgarnięcia śnieg jest pola już bez śniegu. Wody dużo bo ziemia zmarz neta i nic nie wsiąka.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:49, 27 sty 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Upleciona druga pajęczyna
Lepsza niż poprzednia jeszcze kilka i dojdę do perfekcji

Tylko wtedy zmiana nazwy na pajęczy las

Sylwia pomysłowe. Pidzesz, że palcami wiadomo ale czy szpada, wełna, robiłaś łańcuszek czy cz nurek gotowy i przeciągalas sznurek przez sznurek.
Jak robisz serwetke to robisz łańcuszek i zahaczasz o oczko aby go uchwycić.
Napisz instrukcje.
Ptasi gaj 15:24, 27 sty 2018

Do góry
ElzbietaFranka

[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/156/1562175/original.jpg[/img]

Jeszcze wypatrzyłam takie zdjęcie. Czy to drzewko koło miskanta
To tuja czy coś innego?

Pozdr.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies