Z tymi matami wiklinowymi od razu ciepłej się zrobiło i ładne tło dla Cisow chyba. Dobrze je przymocujcie bo jak są słabo to wiatr łamie i wiklina się wykrusza. Ja moje jeszcze impregnowalam farba do drewna. Cisy lubią cień lepiej rosną. Ładny widok.
trytytkami je spięłam co ok 10 cm na górze i na dole .....mam nadzieję ,że wystarczy
te stare z zeszłego roku tak były spięte i wytrzymały
widoki dziękują
a dziś znowu takie miałam -słaba fota
poprzycinałam trawy -miskanty gracki i ML ,przycięłam hortensje ,wrzosy i wszystko suche co mi wpadło w ręce -rozplenic nie ruszałam ,ale chyba padły ....suche siano i zero oznak życia ...
ale za to - tulipany wychodzą coraz bardziej
bałagan jeszcze bardzo na ogrodzie,dopiero w sobotę ,jeśli pogoda dopisze coś znowu podziałam
ścięłam też stipę i frosted curls -zanim doczytałam ,czy można obciąć
Madzia jaki porzadeczek no no nie pogada rozplenicami się nie przejmuj one będą "nie żywe" dosyć długo, późno ruszają. Amazon minst raz ściełam i mi padły, ale nie raz czytam,że dziewczyny też ścinaja i im żyją nie boisz się tak ciachac wszystkiego? Ja na razie tylko rozchodniki ściełam, seslerie no i dzisiaj hortki, trawy zostawiam na koniec marca razem z różami u nas pod koniec miesiąca po -8 zapowiadają.
I doczytałaś gdzieś czy już można? Bo ja z nimi też miałam.zagwozdkę, ale się wstrzymałam. Choc stipa taka niezbyt żywa się wydaje, przynajmniej ta, którą dziś oglądałam
Paulinka ,nie wiem kiedy znowu znajdę czas -dziś miałam wolne ,to chciałam wykorzystać -jak będą chciały żyć ,to będą rosły ,a jak padną ....trudno .....
porządeczek powiadasz .....trochę ogarnęłam ,ale jeszcze do takiego porządku ,jaki lubię ....to dużo brakuje
zimy już nie chcę ....mam nadzieję ,że te prognozy się nie spełnią