Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 15:19, 27 sty 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Wstawiam kwiat róży Oliwia - piękny kwitnie bez przerwy, nabytek z 2017 r wiosna 3 szt. Urosły zaledwie 30-40 cm na każdej lodydze kwiat.

Róża niesamowita
Ptasi gaj 15:15, 27 sty 2018

Do góry

Moje derenie na focie to sibirica. Najbardziej czerwone łodygi w zimie czym większy mróz tym większa czerwień amarant.
Mam też inne derenie Ivory halo ale te mają bordowy kolor łodygi.

Te na poniższej focie są cięte 2 razy do roku.

Tego tnę co 2 rok. W tym roku będzie cięcie.

A ten to Ivory?

Ogród z uśmiechem 21:46, 26 sty 2018

Do góry
Zawsze trzeba zrobić foty i wysłać do gminy z prośbą o zajęcie się tym procederem. Nie będzie poprawy pisać wyżej.
Zacznijcie wymagać poprawy ochrony środowiska od gminy i rozliczać ich w tym roku są wybory.

Ja kupuje drzewo dębowe i Grabowe do kominka rok wcześniej przed paleniem w kominku już wcześniej leżakówane. Mam drewutnie dosyć spora i tam sobie schnie.
Ogród z uśmiechem 21:38, 26 sty 2018

Do góry
jolanka napisał(a)

Iwonka, nawet jak zgloszę to u mnie nic gmina nie zrobi.
Jak sąsiad zgłosił, ze mu drugi wywala rurą na działkę ..... z kibla z domu letniskowego całe lato i nie ma tak samba - a być musi- to Panie hmm urzędniczki przyjechały, obejrzały, stwierdziły, ze nie mogą stwierdzić bez badan laboratoryjnych co to mu płynie , a poza tym, jak pkwiedziały, rzeczony stwierdził, ze zameldowanych jest w W-wie i tam śmiecie wywozi
Czyli, ze z tego kibla chyba też, pewnie w reklamówce

Bareja gotowy scenariusz by miał
Moja gmina nie ma ani gospodarza, ani służb, o specjalnych to oni słyszeli w telewizji publicznej wrrr albo jak swoje dyplomy odbierali.
Przepraszam, ze tak ostro pisze ale krew mnie zalewa.

Ja tego nie rozumiem. Niech przedstawi kwit z wywozki szamba u mnie była w zeszłym roku kontrola z gminy. Przecież w kieszeniach gnojowki nie wywozi. Chyba, że w pampersach latają wszyscy
To są biurwy a nie urzędniczki. Trzeba znać przepisy. W każdej gminie jest ochrona środowiska jak płacić ie podatki to trzeba wymagać. Pisać pisma nie odpisują to do sko ("samorządowe kolegium odwolawcze) pisać skargę jak jednej drugiej dowalą karę to w nocy będzie załatwiła sprawy.
Każdy obywatel powinien znać swoje prawa i obowiazki tym bardziej w gminie bo to sitwy. Nic nie robią a jak coś człowiek chce to robią z niego durna. Sama na własnej skórze się przekonałam.

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:18, 26 sty 2018

Do góry
Powinnaś mieć swoją kwiaciarnię.
Pewnie dobrze bym się czuła w takim miejscu, ale szwankujące zdrowie skreśla mnie z listy pracowników. Nie mam też żadnych kursów florystycznych, a to bardzo ważna rzecz w kwiaciarni. Co by było gdyby przyszła klientka i zaczęła rzucać fachowymi nazwami z florystyki a ja czułabym się jakby mówiła szyfrem. Dobrze jest jak jest swoimi bukietami czasem obdarzam znajomych.

Jeden z 4 zrobionych dziś.

Ogrodowy spektakl trwa ... 16:04, 26 sty 2018

Do góry
Mira róża i pięciornik którym się tak zawsze zachwycam piękny. Tyle kwiecia.
Moje też w zeszłym roku wyjątkowo pięknie kwitly cięte wiosną. Był mokry rok i może dlatego. Aż muszę foty zobaczyć. Czy twoje były cięte wiosna czy nie.
Mirkowy ogród (początki) 15:54, 26 sty 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Witam wszystkich gości w Nowym 2018 r.Pozdrawiam i dziękuję że do mnie zaglądacie. Zima i do mnie dotarła.

Elu dzięki za życzenia.
____
Iwonko plany u mnie są zawsze ogrodowe i nie tylko.
______

Monia dzięki za życzenia.
_____
Halinka wszystko już zjedzone, pierniki wnuki zjadły w mig.
_______
Kasiu witaj. Jeszcze nic nie siłami, ale przegląd nasion już zrobiłam.
______
Radiu już jestem.

Brzoza i sosna to najlepsza kombinacja ogrodowa. Brzozy nazwyklejsze są najlepsze szybko rosną. Te które miałam że szkółki owszem w donicach przy latanie drogie i wyrosły, ale jeden kupowałam po 10 zł i rosna jak szalone są ładniejsze. Mam dużo samo sieje w tym roku sądzę na stałe miejsce.
______
Przerabianie ogródka pod swój gust 14:27, 26 sty 2018

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Ale masz fajnie rejony. Szklarnia niemiecka Tam zimy nie sa tak ostre. U nas zima -23 to norma. 6 lat tmu mielismy - 32 stopnie.
Te organizacje znalazlam, dziekuje, popatrze, moze to cos dla mnie.http://www.gds-staudenfreunde.de/regionalgruppe-oberpfalz

Z paziem jest tak, ze on lubi miec wybor.Wiec sama marchewka go nie przyciagnie. Dill, Fenchel und Karotten wiesz jak u nas sie rozroznia Dill i Fenchel? Te trzy rosliny plus np.Phacelia i nagietek oraz nasturcja. Koper musi byc duzy, kwitnacy. Wtedy na bank sie paz pojawi U mnie taki wielki wyrasta co roku.Wysialam tylko raz.A ten drugi bulwiasty co roku sadze oczywiscie od nowa.

To nie jest ten zwykły koper taki jak do ogórków. On inaczej pachnie nie pamiętam nazwy. U mnie też taki rośnie to bylin każdego roku sam wyrasta. Może to koper włoski.
Pozdrawiam
Ptasi gaj 12:30, 26 sty 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Elu, ależ ci te derenie czerwonością świecą w ogrodzie pięknie wyglądają u mnie też śnieg był, ale już spłynął, pozdrawiam

Na derenie trzeba znaleźć jedno miejsce w szpalerze lub w Kępie i przycinać to cała robota z nimi i zawsze pięknie wyglądają.
Z ogródka na wsi 12:29, 26 sty 2018

Do góry
No dobrze trzymaj się.

Dziękuję Ty też
Z ogródka na wsi 12:27, 26 sty 2018

Do góry
No dobrze trzymaj się.
Ptasi gaj 12:22, 26 sty 2018

Do góry

Radziu wszędzie się kręcisz zaglądadz na wątki a na końcu do mnie wpadasz.

Elu nie prawda. Bywa że jestem a po prostu się nie odzywam. A wczoraj leciałem z wpisami zgodnie z listą powiadomień. Ale jestem

Z ogródka na wsi 12:16, 26 sty 2018

Do góry

Wszyscy mają coś brzydkiego najważniejsze jest ujęcie nawet tego brzydkiego.
Z pozycji żaby piękne wychodzą.

Tak żaba to najlepsza pozycja do klikania fotek. Czasem nawet próbuję się położyć i robić na leżąco ale nie zawsze dobrze wychodzą
Z ogródka na wsi 12:14, 26 sty 2018

Do góry
Radziu dzięki, że łaskawie zawitałes do mnie.

Pozdrawiam i wpadaj częściej. Jak tam w szkole już masz ferie.

Elu no na pewno jestem u Ciebie częściej niż ty u mnie Ostatnio rzadko się wpisuję, ale nie tylko u ciebie a u wszystkich. Co jakiś czas po prostu nadrabiam i lecę z wpisami zgodnie z listą powiadomień.
Bądź pewna że regularnie sprawdzam co u Ciebie

Elu moje ferie się już kończą - w poniedziałek do szkoły
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 12:14, 26 sty 2018

Do góry
Iza to u ciebie wieczne przedwiośnie. U nas sporo napadalo, ale deszcz sporo śniegu usunął. Jest dosyć ciepło. I słońce przez chmury wygląda. Idę oglądać.
Z ogródka na wsi 00:49, 26 sty 2018

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Co się nagimnastykuję żeby tego co brzydkie nie było widać to moje Ale myślę że w miarę dobrze wychodzą

Dziękuję

Wszyscy mają coś brzydkiego najważniejsze jest ujęcie nawet tego brzydkiego.
Z pozycji żaby piękne wychodzą.
Z ogródka na wsi 00:48, 26 sty 2018

Do góry
Radziu dzięki, że łaskawie zawitałes do mnie.
Pięknie wyglądają wrzosy przypruszone śniegiem. Jeszcze nie przymarzly a śnieg je przykry. U mnie też różowo na śniegu. Pierwszy raz kołdrą biała a głowy różowe.
Jak tu nie lubić iglakow Radziu takie ładne kopczyki.

Pozdrawiam i wpadaj częściej. Jak tam w szkole już masz ferie.
Ptasi gaj 00:40, 26 sty 2018

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Elu wpadałem i zastałem iglaki w zimowej szacie U siebie ich nie lubię, ale u ciebie miło jest je pooglądać

Pozdrawiam

Radziu wszędzie się kręcisz zaglądadz na wątki a na końcu do mnie wpadasz.
Iglaki wiosna i zimą są najładniejsze. Mam ich sporo i zimą u mnie zielono.
Ale w nadchodzącym sezonie będę porządkowania jałowce płonące bo niektóre są w cieniu czego nie lubią i gnoju od spodu. Więc muszę je Przekopac.
W moim małym ogródeczku - Dorota 00:33, 26 sty 2018

Do góry
Powinnaś mieć swoją kwiaciarnię.
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:05, 26 sty 2018

Do góry
Tapior piękny trochę przyproszony śniegiem. U nas dosyć sporo nasypalo ale ju dzisiaj plusowe temperatury.
U mnie działa spora. Jest jeszcze dużo prac id wiosny zaczynam. Część roślin trzeba przenieść przekopać inne posadzić. Już od tego roku porządkuje rabaty aby nigdy nic nie zmieniać. Bo się zarobie fizycznie czas odpocząć.
Ela wiesz jak to jest w ogrodzie Wydaje się, że zrobione na pefecto a potem coś nam nie pasuje... coś wypadnie albo za bardzo się rozrośnie, albo zobaczymy u kogoś jakieś ciekawe nasadzenie i znów zmiany, przeróbki Choć przyznam się, że mi też chodzi po głowie taka myśl aby nareszcie zrobić porządek z nasadzeniami na rabatach i wreszcie zacząć odpoczywać . Wiem, że nierealne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies