Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Bawarka 20:58, 11 mar 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)

Elu, Alpy mam blisko100 m bylo Dzisiaj tez mam cieplutko, rano spadl wiosenny deszczyk, ptachole lataja po calym ogrodzie, najlepsze miejsca juz pozajmowane Teraz grzeje sie na tarasie w promykach slonkach, pieknie jest

Kasiu u nas też dzisiaj pięknie, ale jednak ty bardziej na południe więc Afryka bliżej. U nas dzisiaj w cieniu 17 na plusie. Solary na dachu nagrzały wodę do 70 stopni.

Ptaki rzeczywiście trele odprawiaja jak w maju, Sikory nie specjalnie w karmikach się stołuja bo mnóstwo komarów fruwa.
Pięknie było, ale to za wcześnie.
Pozdrawiam
Ogród Cioci cz. 3 18:04, 11 mar 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
A ja chyba kończę 1001. U nas nad ranem było dzisiaj -13 teraz w cieniu +4 a na słońcu +22 bardzo grzeje. Lubię taka pogodę w dzień na plusie w nocy na minusie aby tylko chlapy nie było i deszczu.
Pozdrawiam Małgosiu.

Elu dobrze że mrozy już chyba za nami. Już troszkę ogród ogarniam
Pozdrawiam
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:26, 11 mar 2018

Do góry
Basiu czytam i piszesz o wygwizdowie. Na siatkę mozesz, zawiesić przyczepić maty wiklinowe będzie rożom ciepłej. Polecam mam takie zawieszone zdają egzamin.
One nie są drogie zobacz w necie. Przed zawieszenie pomalowałam je farba do drewna aby dłużej wytrzymaly.
Jeszcze jest tzw szmata czarna akrowloknina, ale to już raczej nadaje się do obsadzenia bluszczem zimozielonym.

Dzisiaj bardzo ciepło było. Tulipany ładnie wychodzą, ale ziemia jeszcze zmarznieta. Dzisiaj rozdrabnialam sosnowe obrzynki.

Elu nie chcę siatki niczym zasłaiać ...dlatego wybralam róże kanadyjskie

Taki był mój zamysl ,i wymiana celowa płotu na siatkę
Mirkowy ogród (początki) 14:07, 11 mar 2018

Do góry
Mirka ja ogólnie miałam na myśli rudbekia. Ja posiadam w zeszłym roku ostrożki na wiosnę i też w jesieni kwity, a mówią aby siać od razu po zerwaniu nasion.
Kazda rudbekia jak ma dobre miejsce i podłoże to kwitnie i wyrasta ponadto co Piszą.
Shery jest ładna nie powiem może się skuszę pod halą mirowska sprzedawali w zeszłym roku.
Elu koniecznie musisz ją mieć jest śliczna. U mnie po zimie widać że żyje.
Bawarka 12:57, 11 mar 2018

Do góry

Ale panorama góry na horyzoncie. Rzut beretem w Alpy chyba. 100 km czy m to różnica.
Kasiu u ciebie wiosna pełna para znad Afryki ciepło przychodzi. U nas też dzisiaj było bardzo ciepło i słonecznie, tulipany ładnie wychodzą, liliowce u mnie jeszcze zamrożone, ziemia zamrożone ok 20 cm więc musi odpuścić aby coś ruszyło.
Pozdrawiam

Elu, Alpy mam blisko100 m bylo Dzisiaj tez mam cieplutko, rano spadl wiosenny deszczyk, ptachole lataja po calym ogrodzie, najlepsze miejsca juz pozajmowane Teraz grzeje sie na tarasie w promykach slonkach, pieknie jest
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:11, 11 mar 2018

Do góry

Jednak dobrze widział, szkieł nie zmieniam .

Przenośna latarnia tylko i wyłącznie.
U mnie ładnie tulipany wychodzą, ale gdzie tam do twojej wiosny.
Dzisiaj było bardzo ciepło.

Czy mąż słyszał, że za tydzień zima wraca ze śniegiem i mrózami. U was to polski biegun ciepła.

To bedzie latarnia
Tulipany u mnie czuby mają zmrozone, zobaczymy co dalej. No nie słyszał, może i lepiej
Bawarka 22:05, 10 mar 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)
Liliowce

Jeszcze 100 ...i bede w domku...

Ale panorama góry na horyzoncie. Rzut beretem w Alpy chyba. 100 km czy m to różnica.
Kasiu u ciebie wiosna pełna para znad Afryki ciepło przychodzi. U nas też dzisiaj było bardzo ciepło i słonecznie, tulipany ładnie wychodzą, liliowce u mnie jeszcze zamrożone, ziemia zamrożone ok 20 cm więc musi odpuścić aby coś ruszyło.
Pozdrawiam
Gożdzikowa - wiejski ogród 21:26, 10 mar 2018

Do góry
Basiu czytam i piszesz o wygwizdowie. Na siatkę mozesz, zawiesić przyczepić maty wiklinowe będzie rożom ciepłej. Polecam mam takie zawieszone zdają egzamin.
One nie są drogie zobacz w necie. Przed zawieszenie pomalowałam je farba do drewna aby dłużej wytrzymaly.
Jeszcze jest tzw szmata czarna akrowloknina, ale to już raczej nadaje się do obsadzenia bluszczem zimozielonym.

Dzisiaj bardzo ciepło było. Tulipany ładnie wychodzą, ale ziemia jeszcze zmarznieta. Dzisiaj rozdrabnialam sosnowe obrzynki.

Ptasi gaj 21:07, 10 mar 2018

Do góry
gobasia napisał(a)
Witaj Ela..

Czekam co nam z działki przywieziesz...może jakieś oznaki wiosny?

Basiu u nas było dzisiaj bardzo ciepło. Co chwilę zrzucalam z siebie ciuchy.

Nie zabralam telefonu i fot nie robiłam. Dzisiaj sporo z eMem przepuscilam przez rozdrabniacz z sciętych sosen. Praca dobrze szła 20 taczek zielonego towaru, to zaledwie połowa.
Miłkowo - sezon 2016-2022 20:58, 10 mar 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Są wycięte, to może faktycznie świeczka do środka i będzie nietypowa latarenka.

Jednak dobrze widział, szkieł nie zmieniam .

Przenośna latarnia tylko i wyłącznie.
U mnie ładnie tulipany wychodzą, ale gdzie tam do twojej wiosny.
Dzisiaj było bardzo ciepło.

Czy mąż słyszał, że za tydzień zima wraca ze śniegiem i mrózami. U was to polski biegun ciepła.
Bawarka 20:03, 10 mar 2018

Do góry

Mam takiego modrzewia trochę większy ale zakręcony. Może go też tak poprowadze jako miniatura.

Elu, kusi prawda?
Ptasi gaj 11:10, 10 mar 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Ela, pod domkiem letnim sosny czarne od malutkiego uszczykiwałam i one mają fajny kształt i wygląd, jak pinie. Ale byłam zielona no i błędów sporo, ale co tam, rośnie, zielone, oczyszcza powietrze, teraz tylko pilnujemy cięcia od dołu, bo gdyby nie to, byłby cień za duży, a ja chce i drzewa i słońce
Ot baba

Miluś, ale u ciebie przynajmniej z fotek widać że ten cień jest uroczy. Wiedza kiedy sadziłam moje iglaki i reszta roślin była żadna. Dopiero jak zaczęły się choroby, szkodniki szukałam porad w necie i tak się zaczęło przy okazji czytałam o wszystkim i kupowałam literature.
Mialam ogród owy miszmasz który się zmieniał co dziennie. Ze względu na glebę i co tu dużo mówić mokry teren plany się zmieniały.

Ptasi gaj 11:02, 10 mar 2018

Do góry
Zaraz jadę słonko bardzo świeci więc trzeba coś zrobić aby później było mniej.
Dzisiaj słyszałam, że za tydzień znowu mróz i śnieg to ocieplenie jest chwilowe więc trzeba korzystać z plusów temperatury.

Wszystkim dobrego dnia.
Miłkowo - sezon 2016-2022 09:35, 10 mar 2018

Do góry
Jeszcze o zdobyczy, u nas też dużo pchli targ dużo różnorodności wybieram się od roku może w tym się uda.
Rura bomba a jaki ornament. Ona może być przenośna. Można świece zapalić wieczorem i rura odkryć ornament będzie jasny.

Ja myślałam, że ten ornament to wycinanka a to malowanka. Trzeba zmienić okulary.

Jutro jadę na starocie, 1km ode mnie facet ma cudeńka, ale musi mi w oko wpaść
Miłkowo - sezon 2016-2022 09:34, 10 mar 2018

Do góry
Piszesz o traumie po zwierzętach też bardzo i to bardzo przeżywam. Też bym przygarnela, ale jak sobie wspomnę żałobę jak by mnie czekała od razu trzeźwieje. Przeżywam śmierci chomików, świniek morskich, nawet skalara w akwarium mnie martwi. Przez mojego kota o mało życiem nie przyplacilam.
Coś jest we mnie, że to nasi najbliżsi w ich skórze, takie moje rozważania.

Teraz przez ostatnie lata bardzo modna jest laur bo zimy słabe więc nie Marznie. Podwojnik przepiękny, ale to tylko marzenie nie w mojej strefie.

Posadzilam w zeszłym roku powojnik "błękitny aniol" jest podobny tylko niebieski i nie przemarza

Zaraz ruszam dosyć ładnie i słońce przyświeca.
Miłego dalszego dnia.

Ela, jesteś ciepłą i wrażliwą osobą
Mam ten powojnik, jest mocny
U mnie w tym roku będzie szał powojnikowy
Ja zaraz ruszam, cudnie jest
Mirkowy ogród (początki) 23:47, 09 mar 2018

Do góry
Mirka ja ogólnie miałam na myśli rudbekia. Ja posiadam w zeszłym roku ostrożki na wiosnę i też w jesieni kwity, a mówią aby siać od razu po zerwaniu nasion.
Kazda rudbekia jak ma dobre miejsce i podłoże to kwitnie i wyrasta ponadto co Piszą.
Shery jest ładna nie powiem może się skuszę pod halą mirowska sprzedawali w zeszłym roku.
Z ogródka na wsi 22:37, 09 mar 2018

Do góry
Radziu dziękuje za życzenia.
Pozdrawiam

Elu, żebyś nie czuła się pominięta choć właśnie po to pisałem ogółem do wszystkich żeby nie było takiej sytuacji

Sezon 2017 u Hanusi 22:26, 09 mar 2018

Do góry
Witam Haniu w tym roku Pomorze mrozi i niebo śniegu daje. Nie odpuszcza ta zima u was.
U nas dosyć znosi ciepło słonko nieraz za chmur zagląda, dzisiaj deszczyk też pokropił, Krupa śnieżna też była. W marcu jak w garncu.
Człowiek się rwie do robót ale jeszcze ziemia zmarznieta. Więc pozostaje tylko sprzątanie po jesieni ale jeszcze czekam na cieplejsze dni.
Pozdrawiam
Z ogródka na wsi 22:13, 09 mar 2018

Do góry
Radziu dziękuje za życzenia.
Pozdrawiam
Miłkowo - sezon 2016-2022 22:05, 09 mar 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Elu, jaki lubisz najbardziej?

Byłaś w Kiermusach pod Zambrowem?

Witam Pani Danusiu nie wiem o co chodzi. Nie ma więcej Elżbiet na ostatnich 5 stronach więc pewnie do mnie ten wpis. Domyślam się, że chodzi o clematisy.
Wiec jak wchodzę na stronę "źródło dobrych pnączy" Pana Marczynskiego to mi się wszystkie podobają, ale trzeba patrzeć realistycznie.

Mam kilka powojnik ów kupionych w zeszłym roku. Po kilku latach znowu zakupiłam nie specjalnie rosły widocznie kupowałam nie te które nadają się na mój teren który jest na wydmuchowisku mimo osłon wieje.
Kupiłam powojniki które mocno są przycinanie wiosna i mi się podobają i nie zbyt wymagające.
Doctor Ruppel, niebieski anioł, powojnik wonne 2 szt nie pamiętam teraz nazwy, arabella, powojnik mandżurski.
Podobają mi się jeszcze"polish sprint, i sweet sammer love.
Montana i Elizabeth powojniki górskie to Marzenie nie da rady u mnie wygwizdow.

Nie byłam w Kiermusach mało znam te strony. Byłam na stronie pięknie tam.

Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies