Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

Radziu2013 22:31, 09 mar 2018

marba napisał(a)
Radziu, dziękujemy za pamięć i piękne życzenia.

Radziu2013 22:37, 09 mar 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Radziu dziękuje za życzenia.
Pozdrawiam

Elu, żebyś nie czuła się pominięta choć właśnie po to pisałem ogółem do wszystkich żeby nie było takiej sytuacji

Anda 20:13, 10 mar 2018

Radziu, wysiałeś już orlayę? Moją wysiałam 5 marca. Na razie nic, ale to dopiero parę dni.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Radziu2013 20:39, 10 mar 2018

Anda napisał(a)
Radziu, wysiałeś już orlayę? Moją wysiałam 5 marca. Na razie nic, ale to dopiero parę dni.

Nie...wysieję w przyszły weekend. A to już czas? Ja myślałem że jeszcze poczekać...Jakoś kwiecień miałem zakodowany w głowie na wysiew orlayi...nie wiem czemu, ale...jak dajesz znak że już czas to w przyszłym tygodniu trafi do ziemi

A ty aminka siałaś czy jeszcze nie?
Anda 20:42, 10 mar 2018

Nie, aminka chcę tak w połowie marca, może za tydzień. Podobno nie jest problematyczny, więc nie chcę zbyt wcześnie wysiewać.
Orlayę już wysialam, bo jesli przez 2 tygodnie nie wzejdzie, to włożę ja do lodówki - mam taką osobną.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Radziu2013 20:45, 10 mar 2018

To znaczy ze potrzebuje przechlodzenia? Może w takim wypadku wsadzić ją jutro do lodówki i przez tydzień niech poleżakuje w chłodzie?

Ja swojego aminka chyba dosieję jeszcze raz
Anda 22:05, 10 mar 2018

Producent napisał, że do chłodu wstawić tylko w wypadku, jesli nie wzejdzie, więc jeszcze czekam. Twoje możesz włożyć do lodówki, ale tydzień to za mało. Minimum dwa, najpewniej cztery.
Radziu2013 16:33, 11 mar 2018

Czerwony alarm!!! Mam ziemiorki ale się zdenerwowałem, tym bardziej ze pytałem się przez cały tydzień czy na lepach nie ma muszek...a tu po 6na każdej...póki co nic nie padło, chociaż malwa nie wygląda za fajnie

Na początku wysiewania zabezpieczyłem się w taki środek...niby do ziemiorkem też się nadaje? Nadaje? Podpowiedzcie proszę, chociaż i tak już rozrobilem i wszystko popodlewałem...jak to wszystko padnie to się załamie
Radziu2013 16:37, 11 mar 2018

Jeżówka
Mikołajek
Galtonia już ładna
Petunia od Zoji dopiero teraz kielkuje Ale lepiej późno niż wcale
Radziu2013 16:40, 11 mar 2018

Aminek z drugim liściem
Zenisze z drugiego siewu ładniejszy, mocniejszy...poprzedni padł

Kobea też wypuszcza drugie liście