Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Na zielonej... trawce :) 18:59, 01 paź 2020

Do góry
Trochę frontu zdjęcia z gracillimusami trochę nieaktualne, obecnie przed nimi między żurawkami rosną białe zawilce japońskie

Na zielonej... trawce :) 18:57, 01 paź 2020

Do góry
Były limki, vanilki, frontowe hortensje to czas na Anabelle kwiaty bardziej lub mniej limonkowe wynika to z czasu - focone na przestrzeni miesiąca

Ogród w dolinie 18:55, 01 paź 2020

Do góry
Roocika napisał(a)
Czy z tych jeżówek jeszcze cos będzie?

Szczerze mówiąc nie wygląda to dobrze.. Chyba za mokro mają bo wygladają jakby gniły..powinny mieć jeszcze zielone liście.Te ze zdjęć niżej wyglądają dużo lepiej.
Jedyne wyjscie to przesadzić je teraz w suchsze miejsce ..spróbuj wykopać je z bryłą ziemi ..i posadź w przepuszczalnym podłożu. (Na dno dołka możesz wsypać np.żwir)
Na zielonej... trawce :) 18:54, 01 paź 2020

Do góry
A propo nowych kadrów - mam kolejne nowe ujęcie - także mi się podoba, a wydawać by się mogło, że ogród wzdłuż i wszerz, z kazdej strony ofocony... no z drabiny jeszcze nie było to jakoś końcówką sierpnia przy cięciu i podwiązywaniu buków na stelażach

Na zielonej... trawce :) 18:52, 01 paź 2020

Do góry
Hortek od frontu w tym kadrze nigdy nie było, a prezentują się z tej perspektywy ślicznie

Na zielonej... trawce :) 18:51, 01 paź 2020

Do góry
Ambrowce zaczynają wyglądać

Na zielonej... trawce :) 18:50, 01 paź 2020

Do góry
Vanillki w tym roku były ogromne...

Na zielonej... trawce :) 18:49, 01 paź 2020

Do góry
Trafffka w połowie września

Na zielonej... trawce :) 18:48, 01 paź 2020

Do góry
Między czasie był zakupy - cięcie bez porównania

Na zielonej... trawce :) 18:47, 01 paź 2020

Do góry
Limki

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:45, 01 paź 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Elu u mnie z tej trzmieliny zrobiłam też lamówkę i wygląda całkiem fajnie. Ta lamówka jest od strony wschodniej prawie cały dzień na słońcu. W innym miejscu pozwoliłam wejść jej na siatkę i zrobiła gęsty parawan. Po pniach świerków też ładnie się wspina i rozjaśnia to zacienione miejsce, Nie zrobiłam zdjęć żeby pokazać bo u nas od kilku dni leje deszcz. Tak sobie myślę, że gdyby on tak padał w połowie sierpnia to dużo kwiatów by mi jeszcze kwitło.
Ja swoje lilie pościnałam na 20 cm nad ziemią. Tyle zostawiam żeby wiosną nie zdeptać kiełkujących lilii. Część przesadziłam, możesz jeszcze przesadzać, ale pospiesz się.
Zachorowań jest dużo, ale większość z tego to grypowe objawy. Przecież zawsze ludzie chorowali, mieli gorączki i zdarzały się przypadki śmiertelne. Słuchałam wywiadu z jakąś doktorką, która zrobiła statystyki śmiertelności z ostatnich 3 lat i wyszło , że w tym roku mamy mniejszą śmiertelność niż w poprzednich latach. Korona wirusa oczywiście się obawiam, ale nie tak panicznie jak na początku, już mi minęła ta psychoza.

Na zielonej... trawce :) 18:45, 01 paź 2020

Do góry
Zachody na zielonej trawce były całkiem całkiem ten z końcówki sieprnia

Na zielonej... trawce :) 18:44, 01 paź 2020

Do góry
Ostatnie fotki był z połowy sierpnia - wrzucę to co mam z później - od razu buki na stelażu mam dwie foty

Ogród z wilkiem zamkn. 18:42, 01 paź 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Madzia "w Harmonii z wilczycą" jest świetny Przesuń grujecznika za nim daj tego klona ściętolistnego, a grujecznik do przodu miedzy klona i jarząbki

to też kiedyś Ty wymyśliłaś
tak przy czytaniu wszystkich opinii mi się przypomniała jeszcze ta nazwa i myślę ,że jest bardzo dobra ......

tu jest ten nieszczęsny kawałek co mi się nie podoba .....jarząbki marne ,brzozy od połowy uschnięte ,cisy też ....dobra nie narzekam ,ale nie podoba mi się ten kawałek i już

mało robię zdjęć od góry tej rabaty .....dołem myślę ,że jest ok ....drzewnie mi nie pasi
popatrzę jutro w szkółce czy mają takiego ściętolistnego ....

i mówiłam Ci dziś o memory -patrz na nie jakie są wielkie potfory ....trzeba wiosną dzielić ...

i zarośnięte mikrooczka

Wzgórze chaosu 18:40, 01 paź 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Pięknie ci się hortki w tym sezonie przebarwiają

Miały dużo słońca, trochę deszczu, faktycznie ładne są w tym sezonie

A najstarsza hortka "no name" po prostu przegięła. Kwiat jest ogromny, dwa razy większy niż zwykle. Nawet zdjęcie z moją dłonią nie oddaje wielkości i objętości jej kwiatostanu.

Po raz pierwszy poległa pod ciężarem.

Powinna sięgać do połowy korony pissardii, tym czasem leży plackiem na murku
Ogród z wilkiem zamkn. 18:36, 01 paź 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Asia .....ciężko mi jest Ci polecić któryś ,bo u mnie wszystkie rosną ,pomimo ,że nic z nimi nie robię specjalnego ....a wiele osób na nie narzeka ....

na pewno jako terminatorki -te co mam najdłużej to dissectum garnet

,dissectum ( zielony -przebarwia się na żółto-pomarańczowo-czerwono )

.....,
Shaina -to te co mam z boku domu

Shirazz,Deshojo ,Okasazuki też bezproblemowe jak narazie ...

nowe nabytki okaże się po zimie ....

ogólnie kupuję większość palmowych -niestety nie mam wszystkich nazw ,bo karteczki pogubiłam ....
niektóre przesadzałam po 3 razy i jak narazie nie widać ,żeby im to zaszkodziło ....
jedynie z Shirasawy mam trochę problem-przypala mi go -mam za mało cienia w ogrodzie

ale jest jeden wątek -tylko nazwy nie pamiętam Jan ....on ma bardzo dużo klonów coś z japońskim mi się kojarzy ......jak sobie przypomnę ,to zalinkuję u Ciebie

Dzięki Madziu, na razie dopiero świta i myśl o tych klonach, chę zorientować się w temacie
Ogród z wilkiem zamkn. 18:22, 01 paź 2020

Do góry
Asia .....ciężko mi jest Ci polecić któryś ,bo u mnie wszystkie rosną ,pomimo ,że nic z nimi nie robię specjalnego ....a wiele osób na nie narzeka ....

na pewno jako terminatorki -te co mam najdłużej to dissectum garnet

,dissectum ( zielony -przebarwia się na żółto-pomarańczowo-czerwono )

.....,
Shaina -to te co mam z boku domu

Shirazz,Deshojo ,Okasazuki też bezproblemowe jak narazie ...

nowe nabytki okaże się po zimie ....

ogólnie kupuję większość palmowych -niestety nie mam wszystkich nazw ,bo karteczki pogubiłam ....
niektóre przesadzałam po 3 razy i jak narazie nie widać ,żeby im to zaszkodziło ....
jedynie z Shirasawy mam trochę problem-przypala mi go -mam za mało cienia w ogrodzie

ale jest jeden wątek -tylko nazwy nie pamiętam Jan ....on ma bardzo dużo klonów coś z japońskim mi się kojarzy ......jak sobie przypomnę ,to zalinkuję u Ciebie

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 18:21, 01 paź 2020

Do góry
Vanille Fraise
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 18:13, 01 paź 2020

Do góry
Limelight
Ogród w dolinie 18:06, 01 paź 2020

Do góry
Zostala nam górka obornika, doszczętnie przerośniętego perzem i pokrzywą... chyba zostaje reczna zabawa...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies