Zobaczcie jaki kolor kwiatów ma ta ostróżka....wyhodowana z nasion zebranych od niebieskiej.
Wygląda, jak posypana sadzami Ciekawe, czy ktoś ma taką odmianę?
Wizyta u Ciebie na wątku to uczta dla oczu i... duszy Jakieś takie ciepło na serducho się wlewa Coś jest magicznego w Twoim ogrodzie... i w tym w jaki sposób go pokazujesz.
Wracam do uczty
Agatko! Masz tak pięknie... że nie wiem co powiedzieć ani które zdjęcie zacytować
Tym to mnie za serducho chwyciłaś Klony za mną chodzą Ale miejsca brak i tym bardziej zacisznego dla klonów
Ależ masz cudny trawnik. Baaardzo podoba mi się to łagodne "zejście trawnikiem" wzdłuż drzew.
O jeżówkach nie wspomnę
Ja tak przechowuję swoje ogrodówki z poowodzeniem. Też domek narzędziowy nieogrzewany. W razie dużych mrozów można opatulić czymkolwiek - np. niepotrzebnym kocem (nie ma problemu jak na zewnątrz że koc zamoknie) Wiosną zaczynam podlewać i jak robi się ciepło i gdy widzę, że wypuszczają już zielone listki wynoszę na zewnątrz. W tym roku trochę się nabiegałam z nimi bo w maju w ciągu dnia było ciepło a w nocy przymrozki aż do 22 maja a liście już ruszyły a w domku narzędziowym mało światła i zaczęły się już wyciągać do słońca