Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Życie w wiejskim ogrodzie 22:28, 26 wrz 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Hej Aniu
Kasiu też myślałem o rozchodnikach ale są za niskie i je stipa pochłonie Może lepsze będą jeżówki Późnym latem zakwitną i będzie git

Jeżówki też pożarła.
Do raju daleko - u Ewy 21:17, 26 wrz 2015

Do góry
Berberysy dadzą fajne połączenie z hortkami. Jak u Bożenki.
Hortensjada 20:35, 26 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bożenko, pięknie. Fajnie jak twój ogród kolorami się zmienia.
Najpierw biało, teraz różowo
I te różne kształty kwiatów.

Dzięki

Hortensjada 20:29, 26 wrz 2015

Do góry
Bożenko, pięknie. Fajnie jak twój ogród kolorami się zmienia.
Najpierw biało, teraz różowo
I te różne kształty kwiatów.
W Kruklandii 20:23, 26 wrz 2015

Do góry
Juzia, pięknie masz. Wszystko świeżutkie, kolory super.
Powinnaś być dumna ze swego dzieła.

Pan się jeszcze nie odezwał.
Makowo na Kociewiu 20:06, 26 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasieńko, witaj.
Twój ogród nie może wyglądać źle.
Zawsze zachwyca.
A zielsko zawsze rosło niezapraszane.
Wypielisz w wilnej chwili. Albo wiosną. Buziaki zostawiam.

Takie miłe słowa dziękuję
Iwonko dzisiaj popracowałam w ogrodzie posadziłam nareszcie kupione 3 tygodnie temu trawy i jeżówki. Kupiłam i posadziłam do donic wrzosy. Wyrwałam sporo chwastów
Rano zrobiłam kilka fotek aha no i buziam

Ogródek Iwony 15:45, 26 wrz 2015

Do góry
Klaine Fonntane jest fajny. Szybko kwitnie i to jest jego atut.
U Ewy kwitnie już Grosse Fontane, u mnie jeszcze nie. Jest wyższy. Ale mam go dopiero od wiosny.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:44, 26 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Lepiej czekać, aż urosną, niż potem się martwić, gdzie rozsadzić, jak już będzie wszystkiego za dużo
Ewciu, zakupy fajne, teraz sadź, co zdążysz przed zimą. Muszę swoje siewki bratków też ogarnąć
Buziaki weekendowe zostawiam

To rozsadzanie i dzielenie cały czas uprawiam i dlatego ciągle wszystko małe, ale nie wszystko też muszę kupować przynajmniej, a jak chce się zrobić busz to jednak tych roślin gęsto musi być. Ciągle za mało roślin sadziłam na oczekiwany efekt. Dłuuuuugo musiałam dorastać do tego, że musi być wszystkiego przynajmniej po 10, żeby to u mnie było widać.
ML posadzone 8 szt, oczywiście w nocy prawie sadzone bo za szybko się ciemno robi i w deszcz bo ciągle siąpi.
Odbuziakowuję
Prawie - jak ogród 10:32, 26 wrz 2015

Do góry
szemusia napisał(a)

Ech, uśmiałam się W tle drewniana szopka, niezrobiony wjazd, bo czekamy na garaż itp Samo życie
..

Znam to z autopsji
Nie przejmuj się. Nie od razu Rzym zbudowali U mnie kupa żwiru leży w miejscu, gdzie powinien być trawnik. I tak do wiosny, bo funduszy zabrakło na dalsze inwestycje
Miłego weekendu
Ogród na glinie 10:29, 26 wrz 2015

Do góry
Małgoś, ja mam tego krwawnika bladoróżowego. Potem jest niemal biały. Jedyne, co dobre, to ma ładny pokrój i długo kwitnie. Dosadziłam mu karminowe jeżówki.
A miał być czerwony
Pokazałam u siebie dwie rozplenice z nasionek od tej samej matki. Jedna wygląda, jak twoja krzaczasta, druga ma pokrój fontannowy. Chyba nasionka nie dziedziczą cech rodzicielskich i tyle
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 10:23, 26 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Nie chcę Cię Michał denerwować, ale u mnie dziś ładnie i słoneczko świeci.
Tylko, że na mnie dziś okna czekają

edit. Masz wszędzie tyle fajnej kory. Kupujesz we workach czy jakoś hurtowo?

Super, że słoneczko, nie będziesz się martwić, czy Cię nie zawieje - mimo to uważaj
Korę kupuje w dobrej cenie hurtowej tylko Biovity w workach. Ze względu na ilość robię to sukcesywnie po 10 worków, co jakiś czas, jak jest przypływ gotówki I tak pomału wypełniam planowane przestrzenie. Tak samo robiłem z Ekobordem, sukcesywnie i konsekwentnie Pomału do celu. Uważam, że ładnie rośliny wyglądają na tle kory
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 10:23, 26 wrz 2015

Do góry
Wrzośce są ładne, kwitną wiosną. Na te holenderskie, co teraz sprzedają w rozkwicie nie ma co patrzeć Nie mają szans. Wrzosy na jesień kwitną.
Ja mam mało miejsca, to zdecydowałam się na kilka wrzosów, a wiosną kwitną w nich krokusy. W zeszłym roku pojechałam na plantację, były po 3 zł. Nie wiedziałam które wybrać, tyle było odmian i kolorów. Męczyłam panią długo, by mi opisała, które są atrakcyjne także z koloru wiosną
Mam takie o zółtych gałązkach, które zimą przebarwiają się na bordowo. jak kameleon. A teraz kwitną na różowo. I mam zielone, co na mocny biskupi kolor kwitną.
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 10:17, 26 wrz 2015

Do góry
Nie chcę Cię Michał denerwować, ale u mnie dziś ładnie i słoneczko świeci.
Tylko, że na mnie dziś okna czekają

edit. Masz wszędzie tyle fajnej kory. Kupujesz we workach czy jakoś hurtowo?
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 10:15, 26 wrz 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Michał wrzosy są teraz na tapecie Nie widzisz ich u siebie w ogrodzie ?
Takie obwódki geometryczne wokół rabat to kapitalna sprawa Przez większość sezonu zielone jak mini żywopłot a na jesień kwitną

Ostatnio też myślę nad takim ich zastosowaniem
Ogródek Iwony 10:09, 26 wrz 2015

Do góry
Michał, dzięki. Problemy ma czasami każdy. Będzie dobrze. Musi być
Ważniejsi są dobrzy ludzie, którzy nas otaczają. Wtedy jest łatwiej

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:04, 26 wrz 2015

Do góry
Piękne są twoje róże. Ja mam Otella od dwóch tygodni. Zaszczycił mnie jednym kwiatkiem, ślicznym, pachnącym. I ma ładny kolor
Buksy w kostrzewie śliczne. Jak w chmurach.
Nie wiem dlaczego ten widok kojarzy mi się z chmurkami i bitą śmietaną
Moje małe królestwo 09:58, 26 wrz 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ja przed magnolią mam rozchodniki na przemian z rozplenicami, a przed nimi lawendę. Natomiast po bokach mam perowskie.
Magnolia niestety jest efektowna tylko jak kwitnie, a potem to takie byle co

A mnie się podoba magnolia nawet jak nie kwitnie. To jest ładne drzewko, albo krzew. Problem w tym, ze magnolia nie lubi grzebania w korzeniach, przesadzania, bo może nie zakwitnąć. Nawet, jak się coś pod nią sadzi, to tak, by potem nie wykopywać. Lepiej zostawić ciut wolnego w jej nogach miejsca. Madżenka ma obwódkę z bukszpanu przy magnolii, kiedyś tam sadziła tulipany, ale boi się orania w jej nogach. Teraz ma werbenę wysianą przy niej.
A tu masz fajne połączenie rozchodników z rozplenicą:
https://www.pinterest.com/pin/529876712386419717/

Olga, ja najpierw sobie zapisuję, co mi się podoba, a potem próbuję coś z tego sklecić po swojemu.
Plan masz fajny.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 09:38, 26 wrz 2015

Do góry
Lepiej czekać, aż urosną, niż potem się martwić, gdzie rozsadzić, jak już będzie wszystkiego za dużo
Ewciu, zakupy fajne, teraz sadź, co zdążysz przed zimą. Muszę swoje siewki bratków też ogarnąć
Buziaki weekendowe zostawiam
Ranczo Edy 09:31, 26 wrz 2015

Do góry
Edytko, pozdrowienia weekendowe zostawiam. Co z jabłuszek będziesz robić?
Ogródek Iwony 09:17, 26 wrz 2015

Do góry
Polinko, dziękuję Na tej fotce jest trochę łyso, dosiewałam tam trawkę, bo wcześniej tam rosła wierzba, którą latem wyciepaliśmy

Aniu, byłam i napisałam. Piękne ujęcie mi wstawiłaś. Tylko one są takie malutkie w realu. Czy one w ogóle z daleka są widoczne? Kosmosy czekoladowe?

Ewa, a widzisz? A starsze już nie buczą tylko krzyczą Hurtem
Co do spisu, watek się chyba nie sprawdzi, to musi być coś, co można edytować i dopisywać informacje o roślince.
I aby można było wyszukać alfabetycznie np.Albo po zdjęciach, jak się nie pamięta nazwy
To już lepiej pinterest by zadziałał. Można dopisywać komentarz do zdjęcia, a jak się zalinkuje np. z wątku, to do wątku po kliknięciu na zdjęcie da się wrócić.
Tylko cofać się przez cały wątek, to straszne. Może zacząć na bieżąco i uzupełniać?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies