Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 23:11, 25 wrz 2015

Uff, odpisałam chyba wszystkim. Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam. Przy okazji świeże fotki były
Teraz do mycia, do łóżeczka i pooglądam i poczytam inne watki
Zanim nie usnę

A jeszcze dodam, ze Bonica mnie zadziwia. Przesadzałam ją dwa tygodnie temu. Już wypuściła nowe kwiatki

Trawnik się zbiera po rekultywacji
bacowa 06:47, 26 wrz 2015

Iwona, coś zrobiłam nie tak z opryskiem na róże preparatem Amistar, młode przyrosty się pozwijały, czyżbym za mocne stężenie dała ?

Masz rację jedna kępa ML będzie kwitła, ciekawa jestem jaki będzie miała pióropusz.

edit: nie wiedziałam że dzieci w szkole są wyznacznikiem pogody
Iwk4 07:04, 26 wrz 2015

Z preparatem - nie wiem dlaczego.
Powinny odbić. Było pewnie pochmurno.
To powinno być ok. Może faktycznie, jak piszesz?

Dzieci na deszcz " bierze". Krzyczą bardziej, biegają bardziej, wymyślają dziwne rzeczy, hałas takiej setki jest nie do zniesienia na przerwie. Huczy jak w ulu. To najlepszy barometr na pogodę.
Na ładną pogodę są spokojniejsze.
bacowa 07:07, 26 wrz 2015

Co to znaczy , było pewnie pochmurno ?
polinka 07:18, 26 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)

Ładne ujęcie. Fajnie, że ML żyją i mają się dobrze

Spokojnego weekendu Iwonko i pomyślnego rozwiązania wszystkich problemów!
08:23, 26 wrz 2015
Iwonko głowa do góry,spokojnego weekendu życzę
Zajrzyj na priv.

Ewkakonewka 08:39, 26 wrz 2015

Hahaha z dziećmi potwierdzam Zaobserwowałam jeszcze, że jak z przedszkola wychodzi jedno za drugim i beczy tzn. że jutro w gumowcach przyjdą
Iwonka pomysł spisu roślin ciekawy. Może w formie wątku, takiego bez komentarzy? Ja zaczełam pisać w kajecie co posadziłam i kiedy bo niby wrzuca się na bieżąco, ale nie sposób się po kilku misiącach cofnąć do potrzebnej strony.
Iwk4 09:01, 26 wrz 2015

bacowa napisał(a)
Co to znaczy , było pewnie pochmurno ?

No w słońcu mogły tak zrobić. Ale w pochmurny dzień albo wieczorem powinny dać radę. Jesteś doświadczonym ogrodnikiem, to nie sądze byś pryskała w słońcu.
A coś więcej się dzieje?
Wczoraj robiłam fotkę mojemu Thomasowi, a że ja ślepa trochę, to dopiero na zdjęciu zobaczyłam, że znowu na kwiatkach mszyce żerują. Muszę dziś opryskać wywarem z pokrzywy. Specjalnie sobie w spryskiwaczu zostawiłam trochę. Ciekawe, czy nadal zadziała, skoro trochę stał w butelce ?
Osobiście nie lubię chemii. To ostatecznośc.
Do zeszłego roku stosowałam w ogrodzie tylko Decis. I roślinki miały się dobrze. Jak doczytałam, że po chemii ogród ma zaburzoną równowagę biologiczną, trochę się przestraszyłam.
Ale jak już nie ma rady, to trzeba chemią.
Iwk4 09:17, 26 wrz 2015

Polinko, dziękuję Na tej fotce jest trochę łyso, dosiewałam tam trawkę, bo wcześniej tam rosła wierzba, którą latem wyciepaliśmy

Aniu, byłam i napisałam. Piękne ujęcie mi wstawiłaś. Tylko one są takie malutkie w realu. Czy one w ogóle z daleka są widoczne? Kosmosy czekoladowe?

Ewa, a widzisz? A starsze już nie buczą tylko krzyczą Hurtem
Co do spisu, watek się chyba nie sprawdzi, to musi być coś, co można edytować i dopisywać informacje o roślince.
I aby można było wyszukać alfabetycznie np.Albo po zdjęciach, jak się nie pamięta nazwy
To już lepiej pinterest by zadziałał. Można dopisywać komentarz do zdjęcia, a jak się zalinkuje np. z wątku, to do wątku po kliknięciu na zdjęcie da się wrócić.
Tylko cofać się przez cały wątek, to straszne. Może zacząć na bieżąco i uzupełniać?
L00zak 10:00, 26 wrz 2015

Iwonko słyszę, że jakieś problemy się pojawiły, pozytywnego rozwiązania