Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń?

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń?

L00zak 10:17, 26 wrz 2015

No właśnie, zdanie są podzielone co do wyboru wrzosów, czy wrzośców. Wiadomo wiosna - jesień, ale mam na myśli roślinę jako gatunek. Mnie bardzo podoba się Golden starlet
Iwk4 10:23, 26 wrz 2015

Wrzośce są ładne, kwitną wiosną. Na te holenderskie, co teraz sprzedają w rozkwicie nie ma co patrzeć Nie mają szans. Wrzosy na jesień kwitną.
Ja mam mało miejsca, to zdecydowałam się na kilka wrzosów, a wiosną kwitną w nich krokusy. W zeszłym roku pojechałam na plantację, były po 3 zł. Nie wiedziałam które wybrać, tyle było odmian i kolorów. Męczyłam panią długo, by mi opisała, które są atrakcyjne także z koloru wiosną
Mam takie o zółtych gałązkach, które zimą przebarwiają się na bordowo. jak kameleon. A teraz kwitną na różowo. I mam zielone, co na mocny biskupi kolor kwitną.
L00zak 10:23, 26 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)
Nie chcę Cię Michał denerwować, ale u mnie dziś ładnie i słoneczko świeci.
Tylko, że na mnie dziś okna czekają

edit. Masz wszędzie tyle fajnej kory. Kupujesz we workach czy jakoś hurtowo?

Super, że słoneczko, nie będziesz się martwić, czy Cię nie zawieje - mimo to uważaj
Korę kupuje w dobrej cenie hurtowej tylko Biovity w workach. Ze względu na ilość robię to sukcesywnie po 10 worków, co jakiś czas, jak jest przypływ gotówki I tak pomału wypełniam planowane przestrzenie. Tak samo robiłem z Ekobordem, sukcesywnie i konsekwentnie Pomału do celu. Uważam, że ładnie rośliny wyglądają na tle kory
anabuko1 10:42, 26 wrz 2015

L00zak napisał(a)

Aniu dziękuję, jak Ty ogarniasz dwie działeczki podziwiam

Drugą dopiero od sierpnia mam.Tutaj się teraz przeprowadziłam ( z bloku ) . Także wszystko przede mną.Zobaczymy , jak to nam wyjdzie
MirellaB 10:55, 26 wrz 2015

Ja w tym roku założyłam wrzosowisko z wrzoścami i wrzosami. Muszę tylko cebulowe w nie dosadzić

Wrzosy jesienią są piękne, dodają tyle uroku ogrodowi

Do donic wzięłam białe i lekko różowe, a na wrzosowisku bordowe. Na wiosnę białe z donic obetnę i dosadzę na wrzosowisko dla większego kontrastu
Zawsze wybieram te wrzosy co kwitną długo od sierpnia do kwietnia

KasiaW76 11:18, 26 wrz 2015

Michał ładnie u Ciebie
L00zak 11:25, 26 wrz 2015

KasiaW76 napisał(a)
Michał ładnie u Ciebie

Dziękuję bardzo
Gardener27 12:58, 26 wrz 2015

Michał jakie poświęcenie Z tym aparatem tak w strugach deszczu żeby ganiać
Mi nawet po bułki się nie chciało wyjść z domu ale jednak wyszedłem Cały przemokłem bo choć samochodem to parasolki sobie nie wziąłem a nie wszędzie się da podjechać pod same drzwi sklepu
L00zak 13:52, 26 wrz 2015

Gardener27 napisał(a)
Michał jakie poświęcenie Z tym aparatem tak w strugach deszczu żeby ganiać
Mi nawet po bułki się nie chciało wyjść z domu ale jednak wyszedłem Cały przemokłem bo choć samochodem to parasolki sobie nie wziąłem a nie wszędzie się da podjechać pod same drzwi sklepu

Taki obchód poranny
paulina_ns 14:12, 26 wrz 2015

L00zak napisał(a)
Deszczowo, jesienny poranek

Piękne zdjęcia w deszczu, śliczne masz te derenie nie wspomnę już o trawkach