Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Igielnik 10:50, 24 lip 2020

Do góry
fasola napisał(a)

ALe wielka, to jeden krzaczek? czy więcej ?
3,5 metrowe szmaragdy po przesadzeniu (zdjecia) 10:33, 24 lip 2020

Do góry
Dzięki za odp.

tak wyglądały w szkółce, jak widać trochę się przerzedziły ale to chyba też moja wina bo niektóre posadziłem nie tą stroną co trzeba

specjalnie kupiłem masę czarnoziemu, pod spód torf, obficie wodę ale i tak widzę, zę cierpią bidulki

a jak pytasz o cenę to chyba była ok jak za takie koczkodany

szmatę tylko od pni odsunąć, czy całkowicie?

jak sprawdzić czy są te kieszenie powietrzne?

pytałas o bryłę korzeniową - podsyłam zdjęcie

Jak więcej błędów nie popełnić...... 10:29, 24 lip 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Piękny ten miłorząb. Pewnie dużo kosztował. Ale ja też nie mam migdałka i Hakuro a mam za to miłorzęba i ambrowca i też uważam, że takie zmiany są na plus .

Agatko teraz jak ma niego patrzę zastanawiam się po co tyle zwlekałam z wymianą mam nadzieję, że będzie ładnie rósł bo rzeczywiście tani nie był

Niby ogródek pszczółki Majki 10:28, 24 lip 2020

Do góry
SylwiaBe napisał(a)
No jejku, mimo że daleko do efektu wow, to już mnie cieszy ten widok

Wow Obsypane
Ogród kwiatowy 10:17, 24 lip 2020

Do góry
Penstemon barbatus siany z nasion

Ogród kwiatowy 10:14, 24 lip 2020

Do góry
Penstemon superbus kupiony na Gardenii

Penstemon heterophyllus Catherine de la Mare

Penstemon barbatus siany z nasion
3,5 metrowe szmaragdy po przesadzeniu (zdjecia) 10:08, 24 lip 2020

Do góry
Mam nadzieje, ze nie przepłaciłeś bardzo za te tuje bo jak na 3,5 metra wysokości to strasznie wąskie i rzadkie są Musiały rosnąć w okropnym ścisku bo nawet gdyby cięte wąsko były to powinny być bardzo gęste za to, a te są mizeroty, jeszcze góra jako taka, ale dół ma ubytki gałęzi nawet.
Zdrowa tuja szmaragd o wysokości 2 metrów powinna wyglądać tak zielono i gęsto

Sam sobie te tuje wybierałeś, czy ktoś Ci je przywoził i sadził, bo jeśli cena była wysoka to bym je reklamowała. Chyba, że była adekwatna do wyglądu, a nie tylko wzrostu to ok. Nim się ukorzenią już bym żadnych nawozów nie dawała tylko dopiero wiosną. Ewentualnie jakiś jesienny, ale nie wcześniej niż we wrześniu, korzenie się musza zregenerować choć trochę. Tuje z reguły po przesadzeniu potrzebują ze dwóch sezonów na ukorzenienie konkretne nim ruszą z prawdziwym wzrostemOdsuń im szmatę od pni bo jeszcze dodatkowy problem będziesz mieć, a słabe są i mogą nie przetrwać tego. Trzeba też sprawdzić czy się pod korzeniami nie porobiły kieszenie powietrzne tylko wszędzie ziemia jest to ważne. Nic nie napisałeś jak duża była ta była korzeniowa. W kwietniu przyszłego roku podlewaj co dwa raz w miesiącu rozcieńczona gnojówką z pokrzyw. Teraz jedyne co by im można dać to biohumusu jakiegoś do podlewania to nie zaszkodzi na pewno. Gdyby zaczęły bardziej brązowieć opryskaj preparatem grzybobójczym, bo wilgoci jest dużo, a one osłabione, może grzyb zaatakować...

Powodzenia
Igielnik 10:07, 24 lip 2020

Do góry

Igielnik 10:06, 24 lip 2020

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies