Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród u stóp klasztoru 10:32, 12 lis 2012

Do góry
wszystko ma, łobuzica.
No to może brzoza Doorenbos? Zeobiły się mini zagajnik brzozowo- iglasty.
Tyle że brzozy suszą mocno, ta tak samo.
No i czy chcesz jeszcze brzóz.
Albo pójdźmy w większy kontrast- robinia 'Frisia', lub buk- np. odmiana 'Zlatia'- ten jest wielki, czy 'Rohan Obelisk'- piękny, tez jasny, mniejszy, tylko jeśli tam pali słońce to nie bo wrażliwy jest na to. Ale buki początkowo nie rosną szybko, później już tak.
Może sosna się jednak ostanie.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 20:14, 11 lis 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Oj, natchnęłaś mnie, żeby też zrobić karmnik dla ptaszków

Ja zrobiłam z trzech butelek po mleku i taki chyba jest najlepszy ,powiesiłam na płocie a zawartość sama się uzupełnia kiedy ptaszki podjadają Ustawiają się w kolejce he,he Drewniane też mam ale obskubały cały karmik a korę z brzozy zdzierają dziubkami notorycznie Poza tym drewniane karmiki powinno się codziennie dokładnie czyścić aby ptaszki nie chorowały Plastik jest łatwiejszy w utrzymaniu czystości..Należy karmić w zimie ptaszki Enya ,zrób im stołówkę będą ci wdzięczne Słonecznik lubią chyba najbardziej i słoninkę .
Mój mały raj na ziemi :) 17:54, 11 lis 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ale masz dobrze . Piękne brzozy , teatry i jeszcze ten tajemniczy pan którego zazdrośnie nie chciałaś pokazac no i M do tego wszystkiego żeby jeszcze nie zapomniec o Franiu. Raj .

Bogdziu
, fakt raj !
-pan był chwilkę, gł. jak mnie nie było. Zarobił, bo popracował , a nie lubię jak ktoś wyciąga rękę za nic.
-Brzozy piękne, oj tak ! uwielbiam je i patrzę z kuchni na nie, jak cudnie się przebarwiły i dumnie bieleją ich pnie na tle zieleni.....
-a Mój eM b.pracowity jest, to kolejny fakt ! popalił nawet gałęzie, dzięki czemu Franio też miała atrakcję
szkoda tylko, że kiełbasek nie było

Kiełbaski będą pewnie innym razem . Mam nadzieję ze ten pan nie był z przypadku tylko znajomy, bo od razu mam w głowie co sie przydarzyło Gabi.

Bogdziu
, pan był całkowicie z przypadku!!!! zadzwonił i zapytał czy może coś zrobić, bo chciałby zarobić..... a co się stało u Gabi? nic nie wiem.....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 14:02, 11 lis 2012

Do góry
Jesień nadeszła

Świeżo prostowane brzozy zżółkły i widac jakie krzywusy...
Ogród do kwadratu 13:08, 11 lis 2012

Do góry
Witaj Agnieszko Jeśli ogród do kadratu, to i donice powinny nawiązać do tematu.
Ja tam kupuję donice pod wpływem impulsu, sporo mi się tego nazbierało, od sasa do lasa!
Pięknie pokazałaś wybarwione brzozy, własne i siąsiada (czasami się sąsiedztwo przydaje, hi hi).
Jak sprawuje się u Ciebie dereń kanadyjski? Pytam głównie o przyrastanie.

gusiarz napisał(a)

Mój mały raj na ziemi :) 21:22, 10 lis 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

Ale masz dobrze . Piękne brzozy , teatry i jeszcze ten tajemniczy pan którego zazdrośnie nie chciałaś pokazac no i M do tego wszystkiego żeby jeszcze nie zapomniec o Franiu. Raj .

Bogdziu
, fakt raj !
-pan był chwilkę, gł. jak mnie nie było. Zarobił, bo popracował , a nie lubię jak ktoś wyciąga rękę za nic.
-Brzozy piękne, oj tak ! uwielbiam je i patrzę z kuchni na nie, jak cudnie się przebarwiły i dumnie bieleją ich pnie na tle zieleni.....
-a Mój eM b.pracowity jest, to kolejny fakt ! popalił nawet gałęzie, dzięki czemu Franio też miała atrakcję

Kiełbaski będą pewnie innym razem . Mam nadzieję ze ten pan nie był z przypadku tylko znajomy, bo od razu mam w głowie co sie przydarzyło Gabi.
Kwiatki i rabatki u Elizy 20:27, 10 lis 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
Elu- ja też dziś grabiłam. Pogoda rzeczywiście sprzyjająca. Jutro ma być +15 to też się nacieszymy jesienią. A Ty też liście zostawiasz na okrycie mimo że nie polecają. Ja mam same orzechowe i trochę owocowych.

Zawsze liście paliłam, ale w tym roku (wpływ ogrodowiska) postanowiłam dać do worków i zrobić z nich kompost. Liśćmi nigdy nie okrywam, bo nigdy tego nie robiłam i nie mam doświadczenia. Moje liście są z brzozy i leszczyny Danusia pisała, że z leszczyny nie są szkodliwe więc spróbowałam. Z gruszki spalłam, bo były chore.
Mój mały raj na ziemi :) 19:57, 10 lis 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bogdziu
, fakt raj !
Mój mały raj na ziemi :) 19:44, 10 lis 2012

Do góry
Moje Takie Tam w Ogródku 21:09, 09 lis 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Aga , brzozy cudniaste .... widzę coraz więcej fotek się pojawia ... Może jeszcze parę dołączysz ???

obiecuję więcej pokazywać jak już będzie co pokazać
Moje Takie Tam w Ogródku 21:01, 09 lis 2012

Do góry
Aga , brzozy cudniaste .... widzę coraz więcej fotek się pojawia ... Może jeszcze parę dołączysz ???
Moje Takie Tam w Ogródku 19:06, 09 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)

Piękne są brzozy.. żałuję, że mam tylko 3 w ogrodzie...

Ja do Krakowa też tylko 3 godziny

Aniu, jeśli tylko będziesz miała ochotę odwiedzić Kraków serdecznie zapraszam
Moje Takie Tam w Ogródku 16:40, 09 lis 2012

Do góry
aga_k napisał(a)

Piękne są brzozy.. żałuję, że mam tylko 3 w ogrodzie...

Ja do Krakowa też tylko 3 godziny
Mój mały raj na ziemi :) 13:15, 09 lis 2012

Do góry
brzozy i widok z okna ... zaparowanego leciutko tą gorącą imbirową herbatką ... podnosi na duchu ... kocham teatr ... i dlatego ... wszyściutko proszę opowiedzieć ... jaka sztuka ... kto gra ... jak ... to ważne ... buźka
Mój mały raj na ziemi :) 12:47, 09 lis 2012

Do góry
Betysiu,
dziękuję ! Twe ciepłe słowa, to jak miód na me serce
Ściskam Cię mocno ! obie mamy daleko bliskich naszym sercom, ale ci co są blisko dają wiele miłości i radości ! miłego weekendu kochana

Ewuś

u nas już nie pada...śnieg nie pada, bo deszczu teraz dużo dobrze - dla roślinek dobrze
dziękuję, że zaglądasz.

Jutro pograbię liście, otulę rabaty korą.... dzisiaj jeszcze grzeję się w domku z kubkiem herbaty z imbirem

z okna kuchennego zrobiłam kilka fotek, bo uwielbiam ten widok ! te moje brzozy .... ich biel na tle zieleni, żółte liście.... pomiędzy trawami są berberysy green carpet, ale listki im opadły i ogień czerwieni zgasł....a trawki klapły bidne..... ale i tak pięknie !

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:43, 09 lis 2012

Do góry
Hej Ewo!
No, na takich połaciach, to koniecznie dużo drzew i krzewów! Mają gdzie się rozrastać! U mnie mało miejsca, sporo bylin - ale to pracochłonne jest, masz rację...

Ja z kolei żałuję że mamy zbyt małą działkę - podeślesz parę metrów swojej?
Fajnie byłoby mieć grzyby, chociaż parę w sezonie! Może jak tę działkę sąsiednią dokupimy, i kolejną, bo sąsiad raczej chętny nie jest (takie L by nam wyszło)... brzozy tam rosną, ze 3 bym zostawiła? I dosadziła sosny - ale super!!

pozdrawiam
Ogród do kwadratu 19:07, 08 lis 2012

Do góry
Aguś,ja miałam na myśli zdjęcia z Twojego ogrodu ..
Brzozy śliczne - moje ulubione
Widoki z okien piękne
Rododendronowy ogród II. 15:02, 08 lis 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Przecudna bajka, przecudne zdjęcia...... buki to jednak piękne drzewa (zaraz po brzozach oczywiście )

Dzięki Gosiu za miłe słowa ale dla mnie buki są ładniejsze od brzóz bo ich zieleń jest ładniejsza od zieleni brzóz . Za to brzozy mają tą cudną korę choc bukowa tez ma urok. Takich buków jak moje nie można posadzic w każdym ogrodzie ale te mniejsze odmiany sprzedawane w szkółkach wszędzie mogą rosnąc. Buki charakteryzuje jednak większa zmiennosc niż brzozy. Ustalmy jednak że i buki i brzozy są cudne.
Ogród do kwadratu 12:02, 08 lis 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Aga,popieram - Polska to piękny kraj a tegoroczna jesień"bije po oczach"

Nie mogę się doczekać zdjęć !!!

Pozdrawiam

Magdziu - zdjęć w trasie nie robiłam. To był wyjazd rodzinny, ale w smutnym charakterze - pogrzeb i takich wydarzeń nie lubię uwieczniać więc nie brałam aparatu ze sobą.

Ale wklejam zdjęcia niedzielne - było ładnie. Już w poniedziałek zaczęłam to robić, ale niestety w trakcie padł internet.

Widok z za okna na brzozy sąsiada

a to już moja stara brzoza

Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:58, 07 lis 2012

Do góry
Agato - brzozy sadzone mialy ok 1,5-1,7 m... Malutkie i wątłe były ubiegłej wiosny
Magda70 - praca u podstaw nad Mami niezbędna i tak Ci potem powie, że to przecież jego pomyśł był Mój M teź nie trafił 6 -tkę, chociąz 5 już kiedyś mial i kilka czwórek

Irenko - kurcze 6 padła na Psim Polu na Poleskiej!!!! Dwie ulice dalej M wysyłał Już jest blisko nas marzę dalej, marzę dalej

kasiu - miłego ze wzajemnością

Ulla - szukaj cieprliwie na allegro, aktulanie jestem przy 20 stronie ze 111 ....

karolina - wiosną będę brzozy obejmować

Evchen - drzewa też można wykopać, a domu nie obrócisz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies