Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » I ja podzielę się z Wami moim ogrodem...

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem...

dajana 12:35, 16 lis 2012

Slawko napisał(a)
Dziś już było lepiej ale nadal zdarzały się przypadki, że mi gasł przy ruszaniu ale na pewno mniej niż w sobotę... także trochę się podbudowałem tym

Sławku zjada cię po prostu stres Pamiętam swoje jazdy i za kazdym razem lewarek trzymałam w reku Nie wiem jak ja to robiłam byłam jedyna z całego kursu która to robiła .Oprócz tego jazda pod prąd,, za każdym razem kiedy wyjezdzałam z zakretu Stres miałam tak silny ze robiłam same głupoty .a to z powodu ambicji W domu mąz smiał sie ze mnie gdzie ja sie wybrałam w trzy tygodnie prawo jazdy to absurd Pokazał dłon oznajmiajac ze kaktus mu wyrosnie jak zdam .Przed samym egzaminem postanowiłam popracowac nad swoją psychiką Wchodzac do samochodu z egzaminatorem wymazałam ze swiadomosci w jakim celu weszłam,, na dodatek wmówiłam sobie ze obok mnie siedzi ktos kto mnie uspokaja a ja uwielbiam jego obecnośc Wszystkie polecenia wykonywałam spokojnie tak jakbym sie bawiła a nie zdawała egzamin. Wymazanie tego stresujacego szczególu było moim sukcesem Dopiero kiedy wyszłam słysząc zdała pani,, rozpłakałam się W drodze do domu kupiłam sobie kosz czerwonych róz i dumna kroczyłam do domu Widzac mnie mój mąz z balkonu stanął osłupiały a ja z usmiechem zapytałam czy moze ma juz pierwszy kaktus Długo bałam sie jezdzic ,proste drogi bez skrzyżowan i swiateł to był pikus lecz zaliczyc rondo Kraków,, czy przejechac Łódz to był dla mnie koszmar .Jeżdzę ale tylko z atomatyczną skrzynią biegów,, nie z powodu braku umiejetnosci lecz komfortu jazdy Mogę skupic sie na innych rzeczach a nie zmianie biegów,, automat to komfort .Śmieje sie ze mam dwie nogi ,,nie trzy i nie zamienie nigdy na tradycyjną skrzynie .Zwalcz stres a wszystko się uda Powodzenia ci zyczę
Slawko 17:17, 16 lis 2012

dorkow0 napisał(a)

Sławko, czy thuje też na zimę wiążesz?
Pozdraqwiam serdecznie

Tylko Thuje 'Danica' by śnieg ich nie powyginał ale w tym roku nie będę tego robił, gdyż wiosną zamierzam wszystkich się pozbyć... Nie lubię iglaków

Jak to, pozbyć...? Całkiem wyrzucisz...? Już mi szkoda... A może jakieś formy z nich zrobisz, one co prawda, nie są za wdzięczne do formowania, ale przy dobrych chęciach, wszystko się da...
A jak nic z tych rzeczy, to u mnie się zmieszczą...

Tak, chcę się ich pozbyć... To są Thuja 'Danica" więc swoją formę już mają - kule Jak pisałem wcześniej iglaki nie są dla mnie... i tak już ich dużo mam w ogrodzie... czegoś trzeba niestety się pozbyć, by móc coś nowego wprowadzić do ogrodu... podobnie jak z życiem, czasami trzeba zrobić poważny krok, który wymaga od nas poświęcenia a może zyskamy więcej niż oczekiwaliśmy Uważaj teraz jakimi roślinami chcę je zastąpić Hortensja bukietowa, brzoza brodawkowata 'Youngii', azalia japońska... więc chyba warto
Slawko 17:20, 16 lis 2012

dajana napisał(a)

Dziś już było lepiej ale nadal zdarzały się przypadki, że mi gasł przy ruszaniu ale na pewno mniej niż w sobotę... także trochę się podbudowałem tym

Sławku zjada cię po prostu stres Pamiętam swoje jazdy i za kazdym razem lewarek trzymałam w reku Nie wiem jak ja to robiłam byłam jedyna z całego kursu która to robiła .Oprócz tego jazda pod prąd,, za każdym razem kiedy wyjezdzałam z zakretu Stres miałam tak silny ze robiłam same głupoty .a to z powodu ambicji W domu mąz smiał sie ze mnie gdzie ja sie wybrałam w trzy tygodnie prawo jazdy to absurd Pokazał dłon oznajmiajac ze kaktus mu wyrosnie jak zdam .Przed samym egzaminem postanowiłam popracowac nad swoją psychiką Wchodzac do samochodu z egzaminatorem wymazałam ze swiadomosci w jakim celu weszłam,, na dodatek wmówiłam sobie ze obok mnie siedzi ktos kto mnie uspokaja a ja uwielbiam jego obecnośc Wszystkie polecenia wykonywałam spokojnie tak jakbym sie bawiła a nie zdawała egzamin. Wymazanie tego stresujacego szczególu było moim sukcesem Dopiero kiedy wyszłam słysząc zdała pani,, rozpłakałam się W drodze do domu kupiłam sobie kosz czerwonych róz i dumna kroczyłam do domu Widzac mnie mój mąz z balkonu stanął osłupiały a ja z usmiechem zapytałam czy moze ma juz pierwszy kaktus Długo bałam sie jezdzic ,proste drogi bez skrzyżowan i swiateł to był pikus lecz zaliczyc rondo Kraków,, czy przejechac Łódz to był dla mnie koszmar .Jeżdzę ale tylko z atomatyczną skrzynią biegów,, nie z powodu braku umiejetnosci lecz komfortu jazdy Mogę skupic sie na innych rzeczach a nie zmianie biegów,, automat to komfort .Śmieje sie ze mam dwie nogi ,,nie trzy i nie zamienie nigdy na tradycyjną skrzynie .Zwalcz stres a wszystko się uda Powodzenia ci zyczę

Ciekawą drogę do otrzymania prawa jazdy miałaś Ja jestem osobą, która strasznie się stresuje przed wszystkim... ale próbuje to opanować... dziś jazdy były nawet udane ale jeszcze te ruszanie mnie dołuje... Gratuluję, też bym najchętniej do automata siadł ale wolę się nauczyć na manualnej, zajmie mi to trochę zachodu ale nie będę później ograniczony... pozdrawiam
dorkow0 17:31, 16 lis 2012

Sławko, ja to wszystko rozumiem i też lubię i Hortensje i Azalie i Brzozy, ale i tak mi szkoda Thuji... Wiem, że mają formę kulistą, ale myślałam o czymś w stylu bonzai...
Ale masz rację, zmiany są konieczne... Tym bardziej, że sam tego chcesz...
Ja mam dużo miejsca w ogrodzie i może dlatego myślę, że można je inaczej wykorzystać...
Powodzenia... Pozdrawiam...
Slawko 17:36, 16 lis 2012

dorkow0 napisał(a)
Sławko, ja to wszystko rozumiem i też lubię i Hortensje i Azalie i Brzozy, ale i tak mi szkoda Thuji... Wiem, że mają formę kulistą, ale myślałam o czymś w stylu bonzai...
Ja mam dużo miejsca w ogrodzie i może dlatego myślę, że można je inaczej wykorzystać...

Dokładnie, ja mam stosunkowo małą powierzchnię ogrodu... brrrr, to już bardziej wolę naturalne formy (pokroje) iglaków od bonsai Mówię wam, jak tylko zobaczycie efekty tych makabrycznych dla Tui decyzji i nowych nasadzeń, to od razu zrozumiecie, że było warto
dorkow0 17:43, 16 lis 2012

To czekam Sławko z niecierpliwością... A Thuje, no jakoś przeżyję...
Baw się dobrze w swoim ogrodzie...
I powodzenia w sztuce prowadzenia samochodu...
wiunia 17:48, 16 lis 2012

Slawko napisał(a)

Dokładnie, ja mam stosunkowo małą powierzchnię ogrodu... brrrr, to już bardziej wolę naturalne formy (pokroje) iglaków od bonsai Mówię wam, jak tylko zobaczycie efekty tych makabrycznych dla Tui decyzji i nowych nasadzeń, to od razu zrozumiecie, że było warto

Pewnie masz Sławku rację ale iglaków też mi baaaardzo żal !!!
adom1206 17:53, 16 lis 2012

Ja tam lubie iglaczki,gorzej z rh
Slawko 17:56, 16 lis 2012

adom1206 napisał(a)
Ja tam lubie iglaczki,gorzej z rh

Różanecznik i azalie kocham wręcz... Nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich... może nie należą do łatwych w uprawie ale za to są bardzo wdzięczne, szczególnie na przełomie maja-czerwca
Slawko 21:28, 16 lis 2012

Gdy byłem na tygodniowych wakacjach u brata w Szwecji, tam urzekła mnie...(oczywiście inne życie, kultura)... ale i ta piosenka http://www.youtube.com/watch?v=bcnWysA9gxo Zawsze będzie mi się z tym pobytem kojarzyć