kurcze u Ciebie jeszcze brzozy się nie wybarwily a u mnie z jednej już liście opadły... ależ mi się u Ciebie podoba przy moim następnym domu będzie ogród pod kreską jak u Ciebie!
czym wiązałaś trawy? bo mnie to też czeka w tym tygodniu.
Aniu u mnie dwie brzozy są żółte a dwie całkiem zielone!!! Liści jeszcze nie gubią, gdyż u nas troszkę cieplej. Chcialam obciąć hortensjom liście za namową Danusi ale u mnie jeszcze mocno się trzymają. Dałam im czas do następnego przymrozku.
Trawy wiązalam zielonym sznurkiem z castoramy i białym ale za 2-3 tygodnie dostaną czerwone bożonarodzeniowe wstążki. Muszę chyba na giełde pojechać aby kupić ozdobne takie jak tu: http://www.videx.pl/tasmy-sznury-z-juty.html
Zupelnie nie wiem jakie są ceny takich akcesoriów na gieldzie. Mam nadzieję, że taniej....
kurcze u Ciebie jeszcze brzozy się nie wybarwily a u mnie z jednej już liście opadły... ależ mi się u Ciebie podoba przy moim następnym domu będzie ogród pod kreską jak u Ciebie!
czym wiązałaś trawy? bo mnie to też czeka w tym tygodniu.
Baaardzo mi się podobają moje brzozy (lubieżnie nieskromnie to mówię), więc jeszcze z innej strony
Trzemilinki sadzone we wrzesniu też się wybarwiają a carexy nie są im dłużne.
Rabata oczyszczona z funki i zawilców japońskich wyglada porządniej.
Rabata oczyszczona z kosaćców. Pomiedzy kosaćce i kule bukszpanowe upchałam ostatnie cebule tulipanów. Magnolia Susan/Betty??? już wyłysiała.....
Uwielbiam Twoje brzozy i woooogóle cały ogród ..... Mam nadzieję , że i u siebie kiedyś będę je uwielbiać
Czy na tym zdjeciu pomiędzy miskantami widac moje wiśnie amanogawa? Ostatnia po prawej po wrześniowym przesadzeniu zgubiła wszystkie liście.... Podobnie jak brzozy, sadzone w tym samym czasie, każda inaczaej rośnie.
Uczesane miskanty przy wiśniach
Baaardzo mi się podobają moje brzozy (lubieżnie nieskromnie to mówię), więc jeszcze z innej strony
Rabata oczyszczona z kosaćców. Pomiedzy kosaćce i kule bukszpanowe upchałam ostatnie cebule tulipanów. Magnolia Susan/Betty??? już wyłysiała.....
Uwielbiam Twoje brzozy i woooogóle cały ogród ..... Mam nadzieję , że i u siebie kiedyś będę je uwielbiać
Witaj Kasiu... Dziękuję za odwiedziny... Pięknie u Ciebie... I rośliny lubisz, takie jak ja... Sosny i brzozy, to wspaniałe towarzyszki naszych chwil w ogrodzie... A trawy i żurawki, też sadzę... Ostatnio, nawet sporo...
Witaj jak miło,że do mnie zajrzałaś Roślinki mamy podobne, a i tytuly wątków takie trochę... z naszych marzeń
Witaj Kasiu... Dziękuję za odwiedziny... Pięknie u Ciebie... I rośliny lubisz, takie jak ja... Sosny i brzozy, to wspaniałe towarzyszki naszych chwil w ogrodzie... A trawy i żurawki, też sadzę... Ostatnio, nawet sporo...
To były moje pierwsze drzewa w ogrodzie posadzone własną ręką, poza klonem jaworem i modrzewiem, które już tam rosły wcześniej Uwielbiam brzozy i nawet te drobne liście mi nie przeszkadzają w takiej ilości.
Jeszcze się nie palił, wiec mogłam doglądać do końca Miałam wrażenie, że Twój ogród jest dużo większy A brzozy cudne, magnolie liście zdrowiutkie...... i nie widać u Ciebie za mocno jesieni.. nawet maliny owocują.. u mnie już po malinach.. ....