Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Kiedyś będzie tu ogród 12:16, 19 lut 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Bardzo dziękuję Elu, z wzajemnością. Choć przyznam, że u mnie nowy rok zaczął niestety z grubej rury...
Wiosna...hm... najbardziej zdziwił mnie berberys, ale to 'wina' mocnego przycięcia jesienią...
... pogoda ogłupiała...

U mnie też saren pełno i ptaków nawet nie focę bo uciekają do pobliskich zarośla jestem intruzem jak przyjeżdżam. Baza ty takie upasiony chodzą na pszenicy mojej.

Ale Anka odnośnie twoich zalewisk. Dlaczego wody gdzieś nie odpompujesz do rowu. Szkoda krzaków. Też mam teren mokry w jednym miejscu będę robiła drenaż ale u mnie pompa chodzi bo inaczej miałabym wszystko w wodzie. Nawet wczoraj eM pompował zrobił otwór w lodzie i pompował.
Ptasi gaj 11:24, 19 lut 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Aurelia zajrzałam bo mam trochę fot zrobionych dzisiaj przy okazji ładnej pogody. Zrobiłam fofy fraw są piękne o tej porze pióropusze niczym pióra strusie.

[

Elu ...cudne zdjęcia...Przyjemnie jak sloneczka świeci...
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:18, 19 lut 2018

Do góry
Z okazji osiemnastki wszystkiego dobrego zdrowia i pomyślności i dużo pieniążków.

Ja od kilku lat już osiemnastkę obchodzenia. Najlepiej wnuk nie dowierza, babciu kłamiesz ile masz naprawdę ma 6 lat.

Elu dziekuje bardzo...Co do lat to nie ważne ile się ma a na ile się czuje ...Ja tam się czuje młodo

Małymi krokami-Ogród Wioli 10:26, 19 lut 2018

Do góry
Przeszłam znowu kawałek ogrodu. Hakomy bardzo ładnie się wylewaja na żwirek. Jak szybko rosną. Jeżówki pełne piękne.
Pozdrawiam

Ja tez uwielbiam te hakonki wylewajace się i jeżowki te pełne moje ulubione moim zdaniem hakonki szybko rosną...trzeba w pierwszym roku zadbać o wilgoć i posadzić je w dobrej ziemi przepuszczalnej ,wymieszanej z korą...a w kolejnych latach juz sobie same radzą te hakonki mają 2 sezony
Pozdrawiam
Małymi krokami-Ogród Wioli 09:49, 19 lut 2018

Do góry
Przeszłam znowu kawałek ogrodu. Hakomy bardzo ładnie się wylewaja na żwirek. Jak szybko rosną. Jeżówki pełne piękne.
Pozdrawiam
Ogród z wilkiem zamkn. 09:35, 19 lut 2018

Do góry
Oj Madzia, jestem na str 242 masz zagwostke z tym projektowaniem doradców od groma. Ja nie doradzam. Jak coś wymyślisz to sprawdzaj gabaryty danej rośliny co prawda można je przycinać, ale można się wtedy zachetac a to nie przyjemność.
Ogród z wilkiem zamkn. 09:10, 19 lut 2018

Do góry
Tyle śniegu pięknie przykryte. Jakie widoki słońce widać świeci.
Odnośnie projektów samemu najlepiej gorzej lub lepiej ale samemu. Możesz podglądać i dopasować do swojego terenu. Dużo zrobiłaś i masz ładnie.
Ja tam też sama planowałam bo znam swój teren. Zrobiłam projekt ale 3/4 zmieniła z nasadzeń z projektu nic nie zostało.
Z projektu dużo roślin poznałam wszystko napisane po łacinie i sprawdzałam w internecie. Zresztą nim projekt powstał na papierze to już miałam dużo zrobione.
Może mój ogród od hop sasa do lasach, ale mi się podoba i to jest najważniejsze. Teraz trochę przerabiam ale coś trzeba robić a nie ciągle podziwiać.

Pozdrawiam.
Ogród z wilkiem zamkn. 08:38, 19 lut 2018

Do góry
Witam. Gdzie u ciebie zima nie widzę. Wszystko kwitnie. Wiem, że w Szczyrku pięknie, narty same się proszą o szybką jazdę.
Ale dobrze, że jest zima. Ostatnio przegladalam foty w zeszłym roku u nas o tej porze też było dużo słońca, a za dwa dni śniegu nasypalo i zimą trwała i trwała. A w 2013 r. 6 kwietnia bylo 40 cm śniegu nie mogliśmy wjechać na działkę a za tydzień też nie można było wjechać śnieg stopnia i zrobiło się jezioro.
Taki to nasz klimat.

zima trwa nadal

próbuję zaplanować ogród ,bo dzis wyjątkowo dzień wolny mam

co prawda na badania za chwilkę jadę ,ale jeszcze sobie buszuję po innych ogrodach ...,zamiast planować swój
dziękuję za odwiedziny
Bawarka 00:47, 19 lut 2018

Do góry
Ale nasypało u nas ma sypać pod koniec tygodnia i przymrozic. Róże ekstra już zaglądałem gdzie można je kupić. W tym tygodniu zrobię zamówienia bo to kolejka potem i może zabraknąć.
Dzisiaj chodziłam po działce i planowałam gdzie co zmienić i posadzić głową w potrzasku mózg pracuje aż się dymi.
Ale już ostatni rok potem ko jec zmian.

Pozdrawiam.
Bawarka 00:28, 19 lut 2018

Do góry
Witam KASIU. O Matko ale róże jedna w jedną piękne. Widoczki z rowerkiem bardzo ładne. Przymierzam się do poszuka i takiej starej dryndy. Idę oglądać co u ciebie przybyło bo zaczęłam od konca.
Bylinowa łąka 00:14, 19 lut 2018

Do góry
Gosiu nigdy swierkow nie przycinalam, ale co wyczytalam to przycina się wczesna wiosna tj marzec przed wypuszczeniem nowych przyrost a zazwyczaj to jest maj. Dlatego, że wtedy przyciete zeszłoroczne przyrosty wypuszcza nowe boczne przyrosty.
Jak obetniesz przewodnik to trzeba długo czekać na nowy. Sam wyrośnie ma to genach.
Nie wiem jak wyglądają te świerki więc trudno mi radzić czy ciąć czy nie zrób fotę i wtedy ew powiem czy ciąć.
Moje kupione miały ok 1 metra były dosyć ładne w 2012 r jesienią sądziłam. Przez pierwsze 2 lata dochodziły do siebie i dopiero od 3 lat maja spore przyrosty. W tym roku będę skraca zeszłoroczne przyrosty o połowę. Przewódnika nie skracam.
Pisze jednym palcem na tablecie.
Bawarka 21:45, 18 lut 2018

Do góry

Elu, to Caramella, ma kilka kolorow i ladnie pachnie
Bawarka 21:44, 18 lut 2018

Do góry

Elu, a to roza Novalis
Bawarka 21:43, 18 lut 2018

Do góry

Inna To William Shakespeare
Bawarka 21:39, 18 lut 2018

Do góry

Te roze kupilam w Netto, jako nn, i do dzisiaj nie znam nazwy
Bawarka 21:37, 18 lut 2018

Do góry

Bardzo ładna dekoracja. Jak by nie było dekoracji każdy by popatrzył i powiedział ale rudera, a tak zachwyca się pięknym bluszczem i hortami.

Moja siostra nie ma ruiny tylko połacie cegły które nie są moim zdaniem wykorzystane. Już jej mówiłam mieli piękny bluszcz trój klapowy przepiękny jesienią. Wnuki się porodziły a w tym bluszczu wszelkie robactwo z osami i trzmielami na czele latały wszędzie nie można było usiedzieć na dworze. Trzeba było bluszcz ściągnąć. Od dwóch lat odrasta.Pokażę jej, że można obsadzić różami. W lecie jej zawiozę i nie będzie miała wyjścia trzeba będzie posadzić.

Elu Ten stary dom i hortki bardzo pasuja do siebie, tworza calosc. Gora to nie bluszcz, to winogrona
Tez kiedys mialam trojklapowca, tez przyciagal osy Usunelam, a on ciagle odrasta od korzenia, nie do zniszczenia jest...Ale piekny jest, to trzeba mu przyznac
Namawiaj siostre na roze i powojniki, sa tak piekne odmiany i zapachy, ze och i ach
Gożdzikowa - wiejski ogród 21:31, 18 lut 2018

Do góry
Z okazji osiemnastki wszystkiego dobrego zdrowia i pomyślności i dużo pieniążków.

Ja od kilku lat już osiemnastkę obchodzenia. Najlepiej wnuk nie dowierza, babciu kłamiesz ile masz naprawdę ma 6 lat.
Igielnik 21:21, 18 lut 2018

Do góry
Witam. Przejrzałam wątek. Z fot wynika, że to dosyć spory ogród ile ma działka. Drzewa też dosyć spore. Ładne nasadzenia tawula piękna lubię ją jak kwitnie i też ją mam. Trochę za mało fot aby coś więcej powiedzieć. Zdecydowałas się na forum to teraz od wiosny trzeba cykać co się dzieje .
A skąd jesteś.
Pozdrawiam.
Ptasi gaj 21:03, 18 lut 2018

Do góry
Dzisiaj solary dobrze grzały ciepła woda z kranu ciekła. Kamienie na skalniak cieplutkie. Oddają później ciepło.

Jeszcze swierki

Ogród pod Górą 20:55, 18 lut 2018

Do góry
Paweł w zieleninie? Może masz i rację ale w istocie ludzkiej też.
Dzięki za podpowiedź, że to mahonia maleństwo więc nie rozróżniamy nigdy się tymi krzaki nie interesowała. U ciebie Santolina też srebrzysta.
Zaglądam, ale się nie wpisuje czekam na nowy ogród.
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies