Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

DorKa 08:29, 19 lut 2018

Wiolu zdjęcia piękne . Bardzo mi się u Ciebie podoba
Możesz mi powiedzieć,jak w praktyce chodzi się się po tej ścieżce ? Rozumiem, że to grys granitowe tak ? Najmniejsza frakcja ?
Wiolka5_7 08:38, 19 lut 2018

DorKa napisał(a)
Wiolu zdjęcia piękne . Bardzo mi się u Ciebie podoba
Możesz mi powiedzieć,jak w praktyce chodzi się się po tej ścieżce ? Rozumiem, że to grys granitowe tak ? Najmniejsza frakcja ?

Dzięki !
Po scieżce sie chodzi bardzo dobrze, gorzej jak wpadnie moja szalona Sara to trochę dołki porobi to jest jakiś drobny grys jasnoszary ,kupione 2 tony były
DorKa 09:10, 19 lut 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Dzięki !
Po scieżce sie chodzi bardzo dobrze, gorzej jak wpadnie moja szalona Sara to trochę dołki porobi to jest jakiś drobny grys jasnoszary ,kupione 2 tony były
Dzięki! Zagęszczałaś go czy po prostu wysypany ?
Wiolka5_7 09:12, 19 lut 2018

DorKa napisał(a)
Dzięki! Zagęszczałaś go czy po prostu wysypany ?

No zagęszczałam nożną zageszczarką po tej sciezcze chodze i jezdze taczkami i jest ok
DorKa 09:35, 19 lut 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

No zagęszczałam nożną zageszczarką po tej sciezcze chodze i jezdze taczkami i jest ok

No to świetnie , nożną zagęszczarkę też posiadam więc podołam
Ja planuje na obecny tłuczeń wysypać warstwę grysu . Wyrównanie może być ciężkie ale dni coraz dłuższe więc i czasu więcej będzie
ElzbietaFranka 09:49, 19 lut 2018

Przeszłam znowu kawałek ogrodu. Hakomy bardzo ładnie się wylewaja na żwirek. Jak szybko rosną. Jeżówki pełne piękne.
Pozdrawiam
Wiolka5_7 10:26, 19 lut 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Przeszłam znowu kawałek ogrodu. Hakomy bardzo ładnie się wylewaja na żwirek. Jak szybko rosną. Jeżówki pełne piękne.
Pozdrawiam

Ja tez uwielbiam te hakonki wylewajace się i jeżowki te pełne moje ulubione moim zdaniem hakonki szybko rosną...trzeba w pierwszym roku zadbać o wilgoć i posadzić je w dobrej ziemi przepuszczalnej ,wymieszanej z korą...a w kolejnych latach juz sobie same radzą te hakonki mają 2 sezony
Pozdrawiam
Iwona100 10:39, 19 lut 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Cześć!
Ławeczka to moja improwizacja leżały sobie na podwórku taki granitowe bloki i wpadłam na pomysł, zeby zrobic z nich ławeczkę berberysy przycinałam w zeszłym roku tylko w marcu, to są Atropurpurea nana

Super pomysł z ławeczką . Ja swoje berberysy też przytnę w tym roku.
Wiele razy czytałam o sadzeniu roślin w dobrej ziemi z dodatkiem drobnej kory. Nigdy tak nie sadziłam .Mam do posadzenia w tym roku trochę roślin i tak zrobię. Napisz czy sporo tej kory dodać.
Wiolka5_7 11:02, 19 lut 2018

Iwona100 napisał(a)

Super pomysł z ławeczką . Ja swoje berberysy też przytnę w tym roku.
Wiele razy czytałam o sadzeniu roślin w dobrej ziemi z dodatkiem drobnej kory. Nigdy tak nie sadziłam .Mam do posadzenia w tym roku trochę roślin i tak zrobię. Napisz czy sporo tej kory dodać.

Nie wiem na oko, wymieszać
Magleska 13:39, 19 lut 2018

jestem na bieżąco u Ciebie ... ławeczkę też chwalę

twój przedogródek jest od północnej strony ,bo nie mogę znalezć ? ....chodzi mi o haconki -gdzie najlepiej się czują -żeby były takie ładne jak Twoje