Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zielony AZYL 22:10, 17 lip 2020

Do góry
Zdecydowanie u mnie króluje lawenda

W 2016 była taka
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 22:07, 17 lip 2020

Do góry
kasiek napisał(a)

Dzieki, dziś mieliśmy przyjaciół, nie chcieli siedzieć w domu, tylko w ogrodzie
A do mostka tworzę ścieżkę, będą połączone oczka żwirową wstążką

Strumyk i w dodatku z wyspą po środku - świetnie to wyszło ☺ Ciekawa jestem jak ten żwirek będzie się sprawdzał pod drzewami, jak go utrzymać w porządku?
Lubię ogrody, w których coś się dzieje. A Twój taki jest. Mimo, że nieduży, to można chodzić, zwiedzać bez końca ☺
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:01, 17 lip 2020

Do góry
Choroby i szkodniki brzóz, brzoza - Betula 21:56, 17 lip 2020

Do góry
Witam. Mam problem z moją brzoza youngii. Od pewnego czasu żółkną jej liście i opadają, w dodatku ktoś się nią chyba czestuje. Delikwenta nie znalazłam brązowych plam na liściach nie zauważyłam. Proszę o porady jak biedaczce pomóc. Pozdrawiam!
Ogród Małej Mi 2017 21:48, 17 lip 2020

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Wczoraj było burzowo a dziś leje cały dzień. I oczywiście całą noc..... Taka normalka. Ale zapowiadają że ma w przyszłym tygodniu nie padać

cudo

Ja tnę wiśnie i czereśnie, w mojej okolicy stada szpaków. musowo siatki zakładać, a na takie wielkie drzewo nie da się
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 21:44, 17 lip 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Albamar przyszedł. Szkoda że prawie wszystko w P9. Ale urosną

Karola!!! gumą mi to pachnie F
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:30, 17 lip 2020

Do góry

Kupiłam dwie piwonie. Jedna to Pink Hawaian Coral a druga to Scarlett O'Hara.
Fotkę podczas kwitnienia zrobiłam ale padła mi karta pamięci z aparatu i fotek niet
Pierwsze spostzeżenie to to, że kwiaty dość krótko utrzymywały się na krzaczku - ale czy to kwestia odmiany czy pogody zobaczymy
W cieniu uśmiechniętego anioła 21:29, 17 lip 2020

Do góry
A_gawa napisał(a)

Pergola dostanie jeszcze szary kolor i będzie przeciwwagą dla stojącego na przeciwko ogromnego lustra.

A lustro? Było naprawdę ciężko, ponieważ nie zrobiłam na nie wnęki. Zostało przyklejone i obrobione dookoła listwami i cementem. Mur również będzie jasnoszary.

Zastanawiam się czy puścić na niego jakiś rodzaj pnącza i co by to ewentualnie mogło być. Na pewno w moim ogrodzie brakuje koloru - to mój słaby punkt.
Ciekawa architektura ogrodowa, nie obawiasz się, że kiedyś ktoś wpadnie przez przypadek w to lustro? Pomysł świetny, ale musisz dobrze przemyśleć aranżację tego miejsca. Tym bardziej, że ścieżka się w nim pięknie odbija i sugeruje dalszą część ogrodu do którego przechodzi się przez "bramę", chyba że ta ścieżka skręca gdzieś przed lustrem. Będę podglądać jak zaaranżujesz to miejsce.

Ta różyczka o którą u mnie pytałaś to prawdopodobnie Voyage.
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:24, 17 lip 2020

Do góry
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:22, 17 lip 2020

Do góry
I przyszedł czerwiec wraz z deszczem. Po wielu miesiącach suszy każda kropla była na wagę złota. Zima i wiosna była praktycznie bez opadów. Niestety przedłużajace sie deszcze, często z burzami, gradem i porwistym wiatrem nie służyły ogrodowi.
Pojawiły się choroby grzybowe, plaga ślimaków i mszyc
Truskawki tak obficie kwitły, że wydawało się że nawet z tak małej grządki zbiory bedę miała spore. Niestety większość zgniła zaatkowana przez szarą pleśń. Nawet na lokalnym ryneczku nie było rolników sprzedających owoce z przydomowych plantacji
W ogrodzie najbardziej żal mi było piwoni. Wyjątkowo dużo miały pąków - zapowiadał się piekny spektakl piwoniowy. Udało mi się je uchronić przed majowymi przymrozkami ale niestety deszcz zrobił swoje. Niekiedy nawet nie zdążyły rozwinąć się pąki a już gniły na łodydze
Uchwycone obiektywem, te które nadawały sie do sfocenia
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:19, 17 lip 2020

Do góry
I ostatnie
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:18, 17 lip 2020

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:17, 17 lip 2020

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:16, 17 lip 2020

Do góry
Jeszcze jakieś fotki znalazłam
Ogród Małej Mi 2017 21:15, 17 lip 2020

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Pashmina, Edenka ma duże kwiaty a to takie drobne.

Aniu przepiękna ta jeżówka. Jeszcze takiej nie widziałam.
Co to za odmiana ?
Pozdrawiam ,)
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:12, 17 lip 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

Mam ten sam problem- za duzo mi sie podoba, lubie jak co chwila cos rozkwita jak co roku obraz sie zmienia.Lubie tez inne style ale nie na codzien u siebie.
Tez uwielbiam biel
Czasem wracam do tej samej pory roku u siebie na wątku i widzę jak zmienia się mój ogród. Jeszcze 6 lat temu moje rabaty nie były tak mocno ukwiecone, sporo było jednorocznych. Teraz to same byliny, rabaty rozrosły się, a mąż broni trawnika jak lew. Tyle, że ja już nie patrzę na jego powierzchnię łakomie jak kiedyś.

Znów internet strasznie muli.

Larisa

Ogród w remoncie 21:08, 17 lip 2020

Do góry
Dosadziłam dziś cisy na różance, jutro pokażę bo teraz już nie da się zdjęcia zrobić.
Przy okazji zakupu cisów wpadły mi w łapki

Poszły pod Pissardii na cypelku. Jeszcze jedną dosadzę bo mam przy tarasie. Pójdzie tam gdzie widać dziurę. Na razie je co prawda tylko zadołowałam bo tak na stówę nie jestem pewna ale podoba mi się
Z ciekawości zmierzyłam dziś średnicę hakone na rondzie. Największe mają 1,30.Ciekawe kiedy będę je rozsuwać
Przedziwny Ogród 21:06, 17 lip 2020

Do góry
AgataM napisał(a)

Dziękuję za odwiedziny

Sliczne Lilie , róże, hortesje,floksy.. no piękne kolorowe lato
Jeżówkowe-Love 20:59, 17 lip 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ta nasturcja jest różowa? Kcem nasionka

Sylwia wiesz co..tak patrzę na tą nasturcję z wszystkich stron ..i stwierdzam jednak że ona jest morelowo różowa zdjęcie nie oddaje jej pięknego koloru

A mam jeszcze taką..krwisto czerwoną
Do raju daleko - u Ewy 20:50, 17 lip 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Double Delight z Alba Rose na pniu

Kwitną liliowce

Zbierają się jeżówki

Ależ kolor tej róży... niesamowity.
Liliowce też ładne. Podobają mi się i dość długo kwitną
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies