Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 12:01, 19 lis 2020

Do góry
Połowa listopada!

Rabarbar kończy myślę gdzie by go przesadzić

Jedna rabata jeszcze cieszy

Bawarka 11:32, 19 lis 2020

Do góry
Kasiek napisał(a)

Zdradź słodki sekret, jaka to dalia? bo jedna to Creme de Cassis(?), a ta duża trójkolorowa? Obłędna
Ogród w mieście-ogrodzie 10:34, 19 lis 2020

Do góry
Andrzej_ napisał(a)

Jesteś szczęściarzem Andrzej, czy ja kiedykolwiek doczekam się jej kwitnienia?
Kupiłam ją sobie, poniekąd też należę do szczęśliwców, nigdy wcześniej jej nie spotkałam
Kolorowo masz jesiennie, cudowny mur z winem...pięknie
Pozdrawiam Andrzeju
Parrotia persica - parocja perska (drzewo żelazne) 10:07, 19 lis 2020

Do góry
Ogród w mieście-ogrodzie 10:01, 19 lis 2020

Do góry
Roocika napisał(a)

Ależ ładnie
Pozdrawiam

dziękuję i pozdrawiam

antracyt napisał(a)
Oglądałam w sobotę parocję w arboretum i dopiero zbiera się do przebarwienia. Pieknie swoją podkrzesałeś.

dzięki parocję trudno nakłonić do wzrostu w górę, jej konary i gładka ciemna korowina warte są jednak odsłonięcia
pozdróweczki

fota z dziś:
Ogród w remoncie 09:51, 19 lis 2020

Do góry
Ogród w remoncie 09:47, 19 lis 2020

Do góry
Ogród w remoncie 09:44, 19 lis 2020

Do góry
Ogród w remoncie 09:41, 19 lis 2020

Do góry
Ogród w remoncie 09:37, 19 lis 2020

Do góry
Sezon 2017 u Hanusi 09:35, 19 lis 2020

Do góry
Musiałam, idzie szaruga, trzeba rozjaśnić fizis. Z najnowszych wiadomości jest jedna, która mnie zmusiła do działania.

Przez 3 kolejne noce, temperatura na moim Pomorzu spadnie znacznie. Będzie padał nawet deszcz ze śniegiem, a nawet śnieg. TRzeba się ogarnąć zimowo.

O tej porze, to nie nowina, ale różnie już bywało. Pewnego roku, śnieg z połowy października leżał do wiosny. Co prawda ostatnio u mnie zimy prawie nie ma, ale akurat ta, może być chłodniejsza od poprzednich.

W ogrodzie, na rabatach bylinowych zostawiłam liście, i może nie wygląda to schludnie, ale kto ogląda ogródki działkowe zim,ą? Sporadycznie ktoś wpada na kontrolę własnej działki, a jak ly śnieg, to bałaganu nie widać. Fakt , wiosną trzeba szybko robić porządek, ale taka mobilizacja po zimie, jak najbardziej wskazana. Ja zacznę sezon koło 1 marca, jak zwykle.

Życzę Wam pogodnego weekendu, mimo, że dziś dopiero czwartek.

Ogród w remoncie 09:34, 19 lis 2020

Do góry
Troszkę słoneczka

Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 09:18, 19 lis 2020

Do góry
Zdjęć mam mało, bo ta róża u mnie jest prawie niewidoczna. Ten chojak, który miał być wolno rosnący, rozrósł się niesamowicie i zasłonił różę. Mam już słabe do niej dojście i dlatego prowadzę ją na jednej nodze. Najbardziej widoczna jest od strony sąsiada. I to jest powód dla którego musi odejść. To samo dotyczy Westerland. Ta też jest do wydania.
Poczekałabym jednak do wiosny. Tak czy inaczej ona potrzebuje zdecydowanego cięcia, a już jutro zapowiadają minusowe temp. Nie wiadomo jaka będzie zima, więc lepiej poczekać do końca lutego. Szałwię chcesz sadzonki teraz do przechowania przez zimę? Cały czas kwitnie i wygląda obłędnie. Nasion nie widzę. Niby jakieś nasionko zielone jest, ale jak wyschnie to go już nie widać. Wstawiłam moje zdjęcie Alohy z tego roku.

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:37, 19 lis 2020

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:34, 19 lis 2020

Do góry

Na wiosnę ten galimatias trzeba opanować .
To tu- to tam- łopatkę mam ! 08:34, 19 lis 2020

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Podsuwam pomysł na wykorzystanie żylistka Nikko. U Gosiek już się przebarwia, u mnie dopiero zaczyna. Miniaturowa krzewinka.

Tawuły japońskie też się jeszcze trzymają. Trawy, rozchodniki i one. Bezobsługowo. Bez wykrzykników, ale miłe dla oka zestawienie. Te tawuły fajnie się komponują z wilczomleczem mirtowatym i czyśćcem wełnistym.

Nie obliczałam Cię na tyle krzaków róż. Mam kilkanaście i tylko okresowo jestem z nich zadowolona
Tak mój Nikko to Twoja zasługa
Niesamowite ile liści jeszcze trzyma się na Twoich tawułach
Metamorfozy ogrodowe 01:47, 19 lis 2020

Do góry
A co to za piękna trawa? Jak się nazywa?

ivan_ll napisał(a)
Witam

Po

Bawarka 01:11, 19 lis 2020

Do góry
Kasiek napisał(a)
Cieszyly chwile w barwach i zapachach...Takie nieliczne...

Kasiu witam dobrze, że wróciłaś.

Pierwsze wpisy i fotograficzny szok. Dalie przepiękne. Sądzisz gęsto i się nie wywracają. A te wysokie to są słoneczniki pewnie też podpierają.

Kasiu przepiękne widoki nie doczytalam gdzie są tak cudowne miejsca.

Pozdrawiam i zdrowia życzę.
Żywopłotki cisowe. 00:48, 19 lis 2020

Do góry
Anabell napisał(a)

O te kolory trzeba zadbać, zostaną w szklarni zakopane, teraz cieszą oko za oknem.

Gmina wystawiła chryzantemy w doniczkach do rozebrania dla mieszkańców, wnuczka przywiozła mi jeszcze kilka drobnokwiatowych białe, żółte i czerwona.
zdjęć nie mam.

Tylko jaki to sens, hodowcy zgłaszali do urzędu nie sprzedane doniczki, a
Agencja restrukturyzacji rolnictwa wypłacała poszkodowanym po 20 zł za doniczkę i 3 zł za gałązki cięte.
dlatego że zamknęli cmentarze.
Przecież agencja dostaje kasę z budżetu. koło zamknięte i nas ogłupiają.

Haniu dobra gmina. U nas też wszystko przy ratuszu szpalerami obsadzone.
Ptasi gaj 00:28, 19 lis 2020

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Hej Ela, fajnie, że doceniasz ruch jeszcze poza ogrodem, no bo w ogrodzie to wiadomo
Ja też jestem zwolenniczką ruchu dla zdrowia
U mnie to jest bieganie, ale i rower, teraz jeszcze piechotką na grzyby

W ogrodzie dużo pracy, a widzę ,że jeszcze wymyślasz nowe nasadzenia
Aż się chce sadzić, ile to radości

Ambrowiec ładnie się przebarwia, ile lat ma Twój?

Biegaczy u nas to w brud, kijkarzy, rowerzystów od groma. Na szczęście my nie chodzimy alejkami tylko po lesie. Szeleszczą liście pod stopami. Chociaż dzisiaj nad ranem marzyło i nie było już takiego szelestu, ale było pięknie.

Oj będę sądziła. Mam głowę czym innym zaprzątniętą rozmnażaniem roź, szczepieniem drzew. Ślęczę przy internecie później myślę. To takie proste sprawy, w ciągu 2 lat można mieć piękne swoje krzaki.

Ambrowiec u mnie 2 sezon w zeszłym roku nie za bardzo się przebarwiał kupiony wiosna, pewnie wiązał się z ziemią. W tym roku idealna pogoda dla niego miał mokro i 3 razy zalany. Jeszcze ma liście i pięknie sie przebarwia.

Jeszcze fotki dzisiejsze

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies