Ogrodowisko to kopalnia pomysłów. Lubię sprawdzone rozwiązania, ileż można zmieniać te nasze rabaty
Syn wczoraj liczył, ile mam roślin na nową rabatę. Coś koło setki wyszło jak nie więcej. Ciekawe, czy będę zadowolona. Znając siebie będę marudzić A potem powiem, że mi się podoba
Pamiętasz jak było z rabatą wykuszową, jeden wielki foch. A teraz przy drugim kwitnieniu szałwii stwierdzam, że nawet jest ok.
Cieszę się Iwonko,że podobają ci się moje fotki
Dzięki za pochwały
Ten kadr też mnie zachwyca, fajnie to wymyśliłam
Red barona uwielbiam kupiłam kiedyś 2 tyci sadzonki a dziś mam go w kilku miejscach, mamie dałam itd.
Lubią mnie chyba te roślinki no i zauważyłam,że podstawa to dobre przygotowanie gleby ...
Buk Pendula pnie się ku niebu
Koniecznie znajdź miejsce
Tak to wychodzi. Wychodzi że ma długość 18 metrów. Hortensje są od siebie co 90-100 cm.
Duże B to brzoza
Małe kółko z B to berberys taki czerwony
H- hortensje
M miskanty
Przed hortensjami rośnie Red baron a przed nim żurawki
Fajne zamęczanie
Naprawdę jesteś dzielna. Fajnie że siły wróciły. Też chłodniej się zrobiło, sama lubię taką pogodę do pracy. Niestety mam totalny brak czasu, wiadomo.
Widać że Twój ogród cieszy się zainteresowaniem. Super kompozycje i wszystko tak szybko Ci rośnie, masz co dzielić kanciki robią dużo.
Wiesz że ten jaskrawy rdest u mnie zakwitł rdesty będą lubiły mój mokry grunt. I zawilec też się utrzymał
Musze ja dzis zmierzyc Rosnie na tarasie i jest wieksza ode mnie Wczoraj kupilam nie zasuszone cebulki szachownic.Wiec mam nadzieje, ze mase ich kwiatow wiosna Poraz pierwszy posadzilam tez Hyacinthoides hispanica rozne kolory.Takze camassie udalo mi sie dostac.
A masz jeszcze miejsce kochana
Bylinówka przechodzi lekką modernizację, wykopuję rośliny na nową rabatę. Przy okazji lekki lifting będzie
A hortki z rozplenicami uwielbiam Taki pewniak
Będzie i na nowej części, przesadziłam hortensje z cienistej i z moich podziałów dosadziłam 7 rozplenic. Oby się przyjęły! Na razie bidnie wyglądają, ale i tak jestem zadowolona.