Masz piękny ogród. Bardzo podobają mi się wytyczone rabaty z tą wijącą się ścieżką. Piękna soczysta trawa i kwiaty. To co lubię! Kosmosy czekoladowe miałam parę lat temu i nigdy nie przetrwały zimy.
Na stronie 18 mam 3 przetaczniki- 2 niebieskie i nie bardzo wiem o który chodzi. Pokazuję zdjęcia i dodam opisy a ty zobaczysz sama, który Cię interesuje.
Przetacznik Ulster Dwarf Blue odmiana do 30 cm. Zwarta kompaktowa, kłosy sztywno stoją. Kępy słabo przyrastają, co parę lat trzeba je odmładzać.
Przetacznik Marietta- wysoka odmiana ok 80 cm. Stoi sztywno, nie pokłada się, długo kwitnie.
Żaden z nich się nie rozsiewa. To byliny, dobrze zimują, długo kwitną ale po ścięciu nie powtarzają kwitnienia. Co parę lat trzeba dzielić kępy by je odmłodzić. Na starych zdjęciach widzę, że parę lat temu były ładniejsze.
Na poprzednich zdjęciach wypatrzyłam piękną kratkę pod pnącza. Kupiłaś czy robiona ręcznie? Na zdjęciu dobrze jej nie widać, ale wygląda super. Czy ta róża jest przy tej kratce, czy tam masz co innego? Jaka to róża?
Uleńko ten wąż był tam przed rokiem Rabatki już skończone, chociaż zostały drobiazgi do poprawki. Czyli jak zawsze Nie odpoczniesz człowieku
Co do twojego węża, to czasem dobrze jak pomysł się uleży i wyklaruje wersja ostateczna