Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:12, 25 maj 2014

Do góry
I przy garażyku.
Ta rabata będzie taka jak sobie zaplanowałam .
Serby, trzmieliny na pniu, magnolia, hosty - 2 rodzaje i obwódki -albo z beberysów - 2 kolory albo po prostu z bukszpanu.......

Pszczelarnia 21:08, 22 maj 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
na końcu osi żywopłot a na jego tle rzeźba, zegar słoneczny, wielki/samotny, wyjątkowy kamień, duże poidło ptasie ( takie lekko omszałe).

Albo ławka na tle ściany z żywopłotu....

To samo mi się nasunęło na myśl - Magnolia ma 100% rację
Ogródek Anity 08:07, 22 maj 2014

Do góry
pierwszy nie- za dużo się na nim dzieje żeby był towarzyszem.
Chyba generał najlepszy
Pszczelarnia 15:40, 21 maj 2014

Do góry
Ewa Rituasme przed bukami , tymi najmniejszymi? Tymi co sa przedłużeniem podjazdu ( podjazd, bukszpany, buki)?- chyba nie, za ciężko tu by było.
Albo o innym miejscu myslisz
Pszczelarnia 15:38, 21 maj 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Marto, a może w ogóle przesunąć ten żywopłocik z bukszpana w lewo i różę pnąca włączyć jak posadzone tam w rzędzie 'Artemis' (tak radziłaś i są)?
Wiklinowe obwódki też da się przesunąć a i jagodowe dostaną więcej miejsca (jagoda kamczacka).

Jak radzisz?

Tak by było swietnie, ale szkoda mi Ciebie było, bo to kawał roboty.
Pszczelarnia 15:29, 21 maj 2014

Do góry
magnolia napisał(a)

tu trzeba czasu. Poduszki przywrotnikowe tez się przydadzą- smakowicie będzie. I jeszcze tzreba czegoś na zakończeniu tej osi.
czy jeszcze coś ?
może da się sama rózę pnącą otoczyć tez żywopłotem z buksika, żeby z przodu widok tej strony był jednorodny. A z drugiej przy bukach dużo jest miejsca? jak buki podrosną to szerokością dotkną pergoli?

Różę 'Fruehlingsgold' po prawej da się otoczyć buxikiem dookoła, czy tylko od frontu?
Buk po lewej dotknie pergoli albo mogę z przodu dosadzić jeszcze, żeby zamaskować lukę, mam nadzieję, że nie zdusi róży (R. semiplena helenae).

Na zakończenie wzdłuż rośnie już żywopłot z buka czerwonego. Ale mały jest, potrzebuje tak 4 lat. I ma lekko po prawej orzecha i czereśnię - coś musi wypaść. Albo nawet oba drzewa, bo ciasno niemożebnie.
Czy posadzić pasem jeszcze róże np. Ritausma, przed tym żywopłotem z buka i ławkę?

Czy po prostu odczekać, nich proces się ukształtuje?
Dziękuję.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:08, 21 maj 2014

Do góry
ale się zmienia, Gosia!
Front wymiata, a te kłosówkowe prostokąty....Ah
Obiedka z jeżówą i jarzmianką - smakowiecie się zapowiada
Bardzo mi się podoba.

Gosiu , Wasza szklarenka jest przezroczysta, czy nie?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:49, 21 maj 2014

Do góry
beta napisał(a)
będzie cudnie jak oplecie ten gabion

Gosia mu będzie musiała pomóc, bo słabo się oplata
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:48, 21 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Kolejny powojnik:

japończyk?- nie wiem dlaczego go jeszcze nie mam.
Koniecznie pokaż jak zakwitnie, koniecznie!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:46, 21 maj 2014

Do góry
Bardzo ładnie z tymi tłusciochami- bukszpanami. Na jakimś mięsie hodowane na bank. Może salceson ?
Pięknie. Kłosówka wędrująca też się wpasowała idealnie, sama też tłusta jak nie wiem.
Pszczelarnia 12:47, 21 maj 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
na końcu osi żywopłot a na jego tle rzeźba, zegar słoneczny, wielki/samotny, wyjątkowy kamień, duże poidło ptasie ( takie lekko omszałe).

łał normalnie sobie to wyobraziłam.... Ewa widzisz to?
Zakupy robiłam u Finki
Pszczelarnia 12:43, 21 maj 2014

Do góry

Pszczelarnia 12:37, 21 maj 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Odpowiadając na pytanie o rolę pergoli. Dla róż pnących, silnie rosnących ramblerów. Już rosną.

Perspektywa pergolowa nieprzemyślana. Bok pergolowy uratowała Magolia (się przechyliła ta perspektywa). Na szczęście sąsiedzi posadzili świerki. I myślę nad zwieńczeniem.

tu trzeba czasu. Poduszki przywrotnikowe tez się przydadzą- smakowicie będzie. I jeszcze tzreba czegoś na zakończeniu tej osi.
czy jeszcze coś ?
może da się sama rózę pnącą otoczyć tez żywopłotem z buksika, żeby z przodu widok tej strony był jednorodny. A z drugiej przy bukach dużo jest miejsca? jak buki podrosną to szerokością dotkną pergoli?
Pszczelarnia 12:30, 21 maj 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Magnolia, uratowałaś bok tej pergoli, ratuj, proszę perspektywę na końcu jednym i drugim. Bo pergola jest w procesie.

W procesie?- to biegnę
Pszczelarnia 22:09, 20 maj 2014

Do góry
Magnolia, uratowałaś bok tej pergoli, ratuj, proszę perspektywę na końcu jednym i drugim. Bo pergola jest w procesie.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:45, 20 maj 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I my czekamy Magnolio! Jak to jest z tymi szałwiami - dlaczego jedne są nie "tenteges" a inne wymieniane w planach nasadzeń?

niektóre odmianowe nie pokładaja sie jak sam gatunek. Stoja jak tzreba a po ścięciu znowu biora się za kwitnienie. Sam gatunek zakwitając już pokłada część pędów a to nie wygląda dobrze
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:43, 20 maj 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Hmm...
A rożek? Co z czubkiem?

Rożęk?
Musze zrobic zdjęcie z bliska
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:34, 20 maj 2014

Do góry
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:32, 20 maj 2014

Do góry
totalny misz-masz. Większość to PUrple S, część to chyba czosnek okazały ( czyli ten sam gat co PSensation), część to Krzysztofy, ale jest tez sporo takich co pękająym pąku wyglądają jak Krzysie, tylko maja wysokość 60 cm.
Nie wiem, czekam jeszcze
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:36, 20 maj 2014

Do góry
Magnolia, jak Twoje czosnki?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies