I przy garażyku.
Ta rabata będzie taka jak sobie zaplanowałam .
Serby, trzmieliny na pniu, magnolia, hosty - 2 rodzaje i obwódki -albo z beberysów - 2 kolory albo po prostu z bukszpanu.......
Ewa Rituasme przed bukami , tymi najmniejszymi? Tymi co sa przedłużeniem podjazdu ( podjazd, bukszpany, buki)?- chyba nie, za ciężko tu by było.
Albo o innym miejscu myslisz
Różę 'Fruehlingsgold' po prawej da się otoczyć buxikiem dookoła, czy tylko od frontu?
Buk po lewej dotknie pergoli albo mogę z przodu dosadzić jeszcze, żeby zamaskować lukę, mam nadzieję, że nie zdusi róży (R. semiplena helenae).
Na zakończenie wzdłuż rośnie już żywopłot z buka czerwonego. Ale mały jest, potrzebuje tak 4 lat. I ma lekko po prawej orzecha i czereśnię - coś musi wypaść. Albo nawet oba drzewa, bo ciasno niemożebnie.
Czy posadzić pasem jeszcze róże np. Ritausma, przed tym żywopłotem z buka i ławkę?
Czy po prostu odczekać, nich proces się ukształtuje?
Dziękuję.
ale się zmienia, Gosia!
Front wymiata, a te kłosówkowe prostokąty....Ah
Obiedka z jeżówą i jarzmianką - smakowiecie się zapowiada
Bardzo mi się podoba.
Gosiu , Wasza szklarenka jest przezroczysta, czy nie?
Bardzo ładnie z tymi tłusciochami- bukszpanami. Na jakimś mięsie hodowane na bank. Może salceson ?
Pięknie. Kłosówka wędrująca też się wpasowała idealnie, sama też tłusta jak nie wiem.
tu trzeba czasu. Poduszki przywrotnikowe tez się przydadzą- smakowicie będzie. I jeszcze tzreba czegoś na zakończeniu tej osi.
czy jeszcze coś ?
może da się sama rózę pnącą otoczyć tez żywopłotem z buksika, żeby z przodu widok tej strony był jednorodny. A z drugiej przy bukach dużo jest miejsca? jak buki podrosną to szerokością dotkną pergoli?
niektóre odmianowe nie pokładaja sie jak sam gatunek. Stoja jak tzreba a po ścięciu znowu biora się za kwitnienie. Sam gatunek zakwitając już pokłada część pędów a to nie wygląda dobrze
totalny misz-masz. Większość to PUrple S, część to chyba czosnek okazały ( czyli ten sam gat co PSensation), część to Krzysztofy, ale jest tez sporo takich co pękająym pąku wyglądają jak Krzysie, tylko maja wysokość 60 cm.
Nie wiem, czekam jeszcze