jeszcze coś mam- jeżówy ulubione . Moge powiedzieć że chyba wygralismy ze slimakami, nie zeżarły ich całkiem. Młode to jeszcze, ale będzie ładnie
i warzywnik:
Magnolio dobry duszku, dziękuję barrdzo Niemniej zapraszam do mnie, jeśli znajdziesz chwilkę, może coś Ci wpadnie w oko
Agnieszko, trawkom zrobię zdjęcia przed wieczorkiem i postaram się wstawić chyba nocką bo podlewanie i oprysk p/grzybowy mnie dziś czeka.
Marta! Jak ja uwielbiam pozaglądać w wasze podwórko! Ale stipy!!! Chyba często bym tamtędy spacerowała, żeby mnie miziały po nogach Ale lawenda! Twoja u mnie kwitnie teraz, ale w polu jest, będę próbować wiosną namnożyć. Na razie nabiera objętości. Ładne smukłe kłosy ma.
Warzywnik masz taki, że oprócz bazylii i szpinaku to ja nic nie rozpoznaję (o zgrozo!)
A jeżówki w czym masz posadzone? W irysach?
Nie żałuj nam zdjęć. Ciut częsciej coś wstaw.
spaceruję, a jakże. I fajnie, bo każdy z domowników mówi że lubi te trawy i to miejsce. nawet kot tak sypia między stipami- czasem ją ginie jak się uwali na stipach, ale teraz, w upale, częściej między nimi, w ich cieniu. Bardzo bym chciała żeby i tum razem przetrwały zimę, ale staram się nie nastawiać.
Lawenda- teraz deszce ją zmarnowały, szybciej przekwita, ale i tak ładna, i gwarno w niej jak w ulu- motyle, muszki, pszczoły....
W warzywniku sa zwykłe rzeczy raczej, tylko kiepskie zdjęcia- rządek ziemniaków ( z Ameryki, fioletowe), kalarepki, fasolka, patison, kabaczek ( a miał byc cukinią),moja duma- skorzonera, burak lisciowy ( jak szpinak w sumie), rukola. Była sałata, ale sie skończyła, a wysiany mix sałat od siostry z zagranicy okazał się mixem kapust dziwnych bardzo. Nawet myslałam że mam jarmuz w tym, ale to cos innego. I jest coś co chyba jest mizuną, jednak nie zachwyca. Jeszcze pory, selery, ziółka i seler naciowy.
Bardzo dumna jestem z bazylii- jest tak jak lubimy- duużo jej. Do pesto,kanapek, sałatek, pomidorów, do zielonego picia, do bukietów ziołowych dla znajomych, do zamrożenia sieczki bazyliowej z oliwą
jeżówki sa z irysami, ale na tej rabacie jest duużo, bo decyduje się na jej elementy metodą poznać, obejrzeć, doświadczyć, zeby mieć szersze spektrum. Za nimi proso Heavy metal, jeszcze jest selseria jesienna i miłka.
Zostaną tam irysy, miłka i może sesleria jako matryca trawiasta