Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Choroby róż 23:38, 06 lis 2017

Do góry
Grzegorz_C napisał(a)
Pod spodem lisci nie ma zadnych robaczkow, wczesniej cos sie leglo, bo byly wyzarte dziurki, ale opryski Karate pomogly.

Roza wsadzne sa w skrzynie z pergola, na pewno sa za male na chwile obecna (roze juz po 1 sezonie) i czeka je przesadzanie w najblizszych tygodniach.

Jesli chodzi o rodzaj rozy to jest to pnaca Oh Wow!

Czy na pewno opryskiwac substralem przeciw robactwu czy tez uderzyc w cos antygrzybowego?

Skoro szukasz pomocy i ktoś ci radzi i twierdzisz, że nie trzeba przeciw robactwu to lecz sam i nie pytaj o radę.

2 w 1 to kompleksowy środek.
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 23:18, 06 lis 2017

Do góry
Witam Violu. Jak się cieszę. Spokojnych snów.
Pozdrawiam
Sezon 2017 u Hanusi 23:15, 06 lis 2017

Do góry
Witam Haniu. Oj ubiegłaś mnie tym razem. Wiesz, że byłam gdzieś ok. godz. 16 u Ciebie na wątku, nie wpisałam się, myślę sobie jeszcze wstawię parę fot, a później zawitam do Ciebie, a tu patrzę jesteś na moim pierwsza.

Ja też dostałam jeżówki od Ewy Rosy i posadziłam w połowie października na stałe miejsce. Wykopywałam z poczekalni z bryłą ładnie się ukorzeniły kwitną jeszcze.

Jak się cieszę z nowiny odnośnie Violi.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 23:06, 06 lis 2017

Do góry
To pewnie już ostatnie róże. Od września nie było - tej jesieni mrozu, ale lało, czasami się zastanawiam w jakim stanie byłyby róże jakby nie padał deszcz bez mrozów.

U mnie werbena już okwitła wcześnie posadzona no i deszcze też zaważyły

Ptasi gaj 23:05, 06 lis 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Buczki piękne, zostawiają liście na zimę. trawę trzeba skosić bo wysoka.

Obok borówka ostatni rok u mnie.

Perukowce

Elu spacer miałaś cudny.Drzewa teraz są piękne i pecherznica ładna. Te twoje buczki to jakieś odmianowe czy zwykłe?Perukowce mam 3 ale małe jeszcze.Chociaż już pokazały jak pięknie na czerwono się przebarwiaja
Ptasi gaj 22:53, 06 lis 2017

Do góry
Trawki

Ptasi gaj 22:49, 06 lis 2017

Do góry
Na skalniku

Obok czarny bez i liście horty

Ptasi gaj 22:45, 06 lis 2017

Do góry
Buczki piękne, zostawiają liście na zimę. trawę trzeba skosić bo wysoka.

Obok borówka ostatni rok u mnie.

Perukowce

Wymarzony sielankowy ogród..... 21:05, 06 lis 2017

Do góry
U mnie tez cos tak kwitnie, ale to juz ostatnie podrygi. Jest cieplo, zreszta na Ślasku tez nie mozna narzekac byla bardzo ładna pogoda.
Mam do wiazania trawy i to w tym tygodnie musze zrobic i odkurzyc zwir z lisci.

Elu masz rację, to już końcówka kwitnienia, fajną pogodę mamy, więc jest jeszcze szansa na dokończenie pewnych spraw w ogrodzie
Mirkowy ogród (początki) 19:44, 06 lis 2017

Do góry
A jeszcze jedno u mnie tez horty świruja. Brazowieja i kwitną.
To wszystko wina pogody.Ale ja tam się cieszę że jest ciepło.Sezon budowlany u mnie trwa.

Zobacz kapustki już rosną.
Mirkowy ogród (początki) 19:42, 06 lis 2017

Do góry
Dzisiaj bylam na spacerze takim dluzszym, wiec widzialam pieknie wybarwisjace sie pecherznice. No i wlasnie sa szpalery przy drogach na Ursynowie i w sloncu ladne kolory w cieniu takie bure.
Mamy tez sporo pecherz na osiedlu musze zobaczyc, jaki teraz kolor maja. W tym roku to slonca jak na lekarstwo.

Mirka jak posadzisz pod brzozami (chba taki byl zamysl o ile pamietam) to bedzie ladnie. Liisciaste do lisciastych. Jednak liscie brzozy to fruwaja wszedzie, ale tez bym na nic nie zamieniła.
Elu derenia sztuk 5 już pod brzozami posadziłam.Wiosną ciachnę przy ziemi aby się ładnie rozkrzewiły. Resztę roślin wiosną przesdzę wiosną. Te tawuły tam przesadzę
Ptasi gaj 18:55, 06 lis 2017

Do góry
Dzisiejszy spacer pęcherznice ladnie przebarwione

Jeszcze klony mają dużo liści w słońcu cudownie wygladaja

Ogród Małej Mi 2017 18:40, 06 lis 2017

Do góry
Anka, tez nie mam znikad pomocy, to oni pomocy potrzebuja. Jest takie powiedzsnie jak bieda to do....... po biedzie......
Co przyjedziemy na dzialke to eM mowi kto to bedzie obrabial jak ciebie zabraknie wszhstko zarosnie trawa i chwastami.
Juz najmlodszy powiedzial zabieraj to sobie ze soba na tam ten swiat jak tak duzo nasadzilas.

Wiec trzeba robic tak aby cieszylo oko do konca i nie zostawic na zniszczenie.
Zeby bylo smieszniej jedna jest po ogrodnictwie, mnie sie pyta jak co posadzic na dzialce rodzicow. Takie numery sa z nią, ze wlosy deba staja.

Przyjezdza i robi foty ogrodu i robi projekty przylapałam ja.
Mirkowy ogród (początki) 18:13, 06 lis 2017

Do góry
A jeszcze jedno u mnie tez horty świruja. Brazowieja i kwitną.
Mirkowy ogród (początki) 18:12, 06 lis 2017

Do góry
Dzisiaj bylam na spacerze takim dluzszym, wiec widzialam pieknie wybarwisjace sie pecherznice. No i wlasnie sa szpalery przy drogach na Ursynowie i w sloncu ladne kolory w cieniu takie bure.
Mamy tez sporo pecherz na osiedlu musze zobaczyc, jaki teraz kolor maja. W tym roku to slonca jak na lekarstwo.

Mirka jak posadzisz pod brzozami (chba taki byl zamysl o ile pamietam) to bedzie ladnie. Liisciaste do lisciastych. Jednak liscie brzozy to fruwaja wszedzie, ale tez bym na nic nie zamieniła.
Ptasi gaj 17:58, 06 lis 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Elu Derenia z grzybem ciachnij nisko przy ziemi. Może się zregeneruje.

Ja robie przecinki do korzenia co roku pol krzaka. Wygrabiam liscie. Do pewnego czasu ladnie wyglada i w sierpniu zaczynaja sie plamy na lisciach no i zaczynaja zolknac lub czerwieniec i opadaja wczesniej od innych dereni ktore mam. Prawdopodobnie to korzen jest zarazony grzybem.
Ptasi gaj 13:00, 06 lis 2017

Do góry
Łodygi derenia maja piekne wybarwienie. Ładne caly rok, cym wiekszy mroz tym kolor bardziej intensywny. Te derenie akurat choruja maja grzyba na lisciach i bardzo wczesnie liscie opadaja. Pryskam ale nie pomaga. Moze jutro wygrabie liscie i jeszcze oprysksm jeszcze temp powyzej 10 stopni.

W innym miejscu ogrodu derenie bez skazy.

Oj mam duzo pracy w tym tygodniu musimy wszystko zrobic poki ładna pogoda.
Elu Derenia z grzybem ciachnij nisko przy ziemi. Może się zregeneruje.
Mirkowy ogród (początki) 11:05, 06 lis 2017

Do góry

Mirka co to za krzaczek taki bordowy. Prypuszczam co to jest ale nie do konca jestem pewna czy to pecherzyca?
Elu tak to pęcherznica. Pięknie w tym roku się przebarwia. Ta rośnie na pełnym słońcu, te w cieniu co mam to są ciemniejsze.
Ogródek podwórkowy 11:01, 06 lis 2017

Do góry
Jeszcze odnosnie rozy, piekna a jak kwktnie kilka razy to bomba. Tez jej nie scinaj zachowaj jesxcze w tym roku jej pedy a potem mozesz tylko wiosna ja troce skracac.

Odnosnie mojego ogrodu areal duzy ale co zrobic jak sie tak chcialo teraz trzeba za.... aby nie zaniedbac.
Tez masz ladny ogrodek tylko w mniejszej skali najwazniejsze, ze jest. Moźe z biegiem czasu, apetytu, chciejstwa kupisz cos wiekszego i to dopiero bedzie wezwanie a czesto tak sie zdarza.
Apetyt wzrasta w miare jedzenia.
Pozdrawiam
Mirkowy ogród (początki) 10:51, 06 lis 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Cieszę się jasne że tak. Kto by się nie cieszył. Terenu fajnie że zaglądasz

Mirka co to za krzaczek taki bordowy. Prypuszczam co to jest ale nie do konca jestem pewna czy to pecherzyca?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies