To dosadźcie za płotem brzozy i tak śmiecą i tak a będziecie mieli swoje, oglądałaś Danusi "ogród z lustrem"? tam pięknie są brzozy wyeksponowane po kawałku dochodzicie do celu coraz ładniej w ogrodzie, no a na efekty niestety trzeba czekać, będę zaglądać a gdyby coś to zapraszam aha jaka to magnolia, no i te Anqeliki ładniutkie
O! Jest nowy pomysł na nadzienie, ale też zielony, a Tadki niejadki źle reagują na ten odcień, he he.
U mnie z rajstopami też spokój, zagrożenia brak zupełnie. U nas bywa na odwrót, to ja czasem podkradnę jakieś ciemne skarpetki chłopakom do pracy w ogrodzie.
O Marta żeby ta wizualizacja była prorocza i żeby magnolia choć w połowie tak urosła Dzięki, nie pomyślałam żeby hortki tak zastosować.Idę już spać i będę pewnie śnić o roślinach
Magnolia, ja swoje posadziłam w 2012.. i jak zwykle nie dzieliłam by nie popsuć
Szuka, foto czy na pewno w 2012 sadziłam (wcześniej tu rabaty nie było).. i wypatrzyłam... była tak słaba, że na początku ją podwiązałam do patyka, bo mi sie łamała.. a teraz sztywna jak diabli...
Te drugie są niższe , a przez to sztywniejsze
Sadziłam w czerwcu 2012
bo 2 lata temu tu było tak.. czyli początek rabaty za jodłami
a 2 lata temu 14 maja nie było nawet tego, ani rabat, ani oczka, ani trawy, ani różanek Kawał roboty odwaliliśmy z eMusiem... aż sie wierzyć nie chce Dobrze, że drzewka posadziłam wcześniej... szkielet swoje robi...
Czytam o ulubionym napoju gaszącym pragnienie piesków
O magnoliowej odnóżce co piecze tarty ( dzięki czemu sama Magnolia jeszcze funkcjonuje) i kradnie rajstopy
Oj wesoło tu!
Moi chłopcy co najwyżej zrobią mi jajecznicę na szczypiorku i herbatę
A do takiego spodu tarty to wszystko mozna dodac chyba, myślę, że z z brokułami (reszta składników taka sama ) tez byłaby dobra. Brokuł i feta to też dobry mariaż!
Basiu na zimę nie okrywam, rosły sobie same a ja rządziłam w rajskim nawet Bukwolda myślalam, że to Abeliofylum bo też kupowałam, ale potem wydałam, sąsiedzi podziwiali kaliny kwiaty ale nie ja, bo w tym okresie nie udało mi się przyjechać do pryszcza teraz też nie okrywałam, nawet na przymrozki obecne ładnie wytrzymały, magnolia straciła większość kwiatów a one nie Bukwolda kwitnie już w kwietniu a angielska na początku maja
Coś sobie kombinuje. Zielono wyszło trochę.
Od lewej róże i lawenda, między werbena może.
Po środku jakieś drzewo może takie jak w rogu, a pod kulki buksikowe i trawy, między stożkami jest ok 4m.
Za żwyoplocikiem magnolia, przed kulki danika i żurawki
Myślicie że to ma sens.
ja mam nigrum- do dziś liście są śliczne. Kwiaty pokażę jak zakwitną- narazie pączki mają na nózce 25 cm.Pewnie ze 2 tyg potrzebują.
Mam jeszcze 1 Mont Everest, w paku mocnym - liscie niezbyt ładne, ślimaki je lubią