Na dziś wystarczy tych tasiemcowych fotek, dawno nie wrzuciłam ich tyle. Moje zauroczenie tą delikatną roślinką (Przymiotno Karwińskiego)nie mija. Wyobrażam sobie, jak pięknie sieje się w Anglii. Chociaż.. odkryłam dwie siewki w płytach wokół tarasu
No ładna Jeszcze Orange skipper ładna, niska
Dwie kępy The Fair zaczynają kwitnąć. Pełną pąków na nich przednia: tylnia:
I znów w necie co innego widziałam.... Ładna
Westerland
Aniu, witam Cię serdecznie po raz pierwszy w tym wątku ☺ Przyszłam popatrzeć na Twoje maczki, posiedzieć w ciszy nad stawem. Jest cudownie! Patrzę na moją młodziutką hortensję dębolistna i pytam: czy będziesz kiedyś tak piękna jak twoja siostra u Ani? Macham serdecznie![/quote Dorotko, cieszę się ,że zaglądasz do mnie Maczki te które się wysiały same to kwitną i przekwitają. A te siane wiosna, jeszcze będą kwitły później. Nad stawem i ja lubię chwile posiedzieć.Odpocząć , popatrzeć na wodę. Posłuchać śpiewu ptaków. Cudne chwile. Hortensja dębolista szybko rośnie.Z roku na rok większa i piękniejsza. Ile latek ma twoja ??Ja chyba czekałam 3 lata aby zakwitła. A teraz już kwitnie
Cisy nie są w jednej linii Cisy lepiej ciąć, są wtedy gęściejsze i ładniejsze. Lepiej kupić mniejsze i ciąć. W szkółkach te większe czasem są rzadko cięte i potem musisz je sama zagęszczać. Hakone i hosty są porozrzucane. Odmianę możesz sobie wybrać Wg mnie jedna odmiana hosty wystarczy, zwłaszcza, jeśli będziesz tam jeszcze chciała posadzić żurawki
no i ku pamięci, jedne cebulki tulipanowe wyczyszczone, Exotiki czekają na jesień zostają do czyszczenia Rococo i Mystic van ejek...