Ogród Bogusława
13:44, 15 cze 2012
Kanciki wypas!
Co jest wokol brzozy? pozdrawiam!
![]()
Bogdziu, te brzozy tam pasują, rozumiem Twojego M.
My ścinamy część korony brzozy, jak jest za wielka.
Widziałam też taki gaik brzozowy, gdzie sterczały prawie gołe poobcinane pnie, i z pewnością się zagęściły gałązkami. Skrócić i zostawić.
Bogdziu, a widzisz...u mnie podobnie z tą azalią w cieniu ...
ale ten widok bardzo piękny u Ciebie
jeszcze o rh - te kompozycje Twoich okazałych krzewów z pniami brzóz - bardzo mi sie podobaja !
no nie tylko one, ale chyba pierwszy raz widziałam takie zestawienie
Tłumnie przybyli goście w sobotę,
Ci ze Szczecina, i ci z Sopotu,
Otwock, Rzeszów i Miłkowo
musiał tu być obowiązkowo!
Wizyta piękna i wspaniała....
No i pogoda dopisała!
Spotkania , powitania, rozmowy,
a wszystko pod nadzorem szefowej!
Czy na ławeczce,czy w brzozy cieniu,
czy też na trawce od niechcenia,
Zdjęcia nie oddają w pełni tego
spotkania ogrodowiskowego!
Bo trzeba być w środku zdarzeń,
żeby dołączyć koniecznie
Coś nowego do swych marzeń!
A tym wątpiącym w swoje siły
Życzę ,żeby ich ogrody też takie były
Gospodarzom ślę gratulacje
za gest i organizację!
Postawiłam bukiet bzu na komodzie w pokoju gościnnym a Ty nie przyjechałaś. Brzozy uwielbiam i nie boję się żadnych "śmieciuchów". Na liściastych drzewach najbardziej widać zmiany pór roku...i wtedy dopiero czuć, że ogród żyje...co miesiąc ubiera się w inna szatkę bo zmienia się nawet kolor liści...dla mnie urok bezcenny...
Dlaczego piszesz, że nuda i nędza roślinna to na południu? Przecież klimat tam cieplejszy niż u mnie i możliwość sadzenia tylu pięknych roślin...dla mnie tylko obiektów westchnień
Wczoraj przyjechał do mnie clematis Nelly Moser szt 2, posadzę od północnej strony przy wejściu na taras.
![]()
żeby nie bylo slodko, miło i przyjemnie mam dylemata.... wytyczałam tą nową rabatę gdzie rosną świerki i mialy pozostać, ale okazuje się że na projekcie świerki rosna w innym miejscużeby było jak w projekcie musiałabym je przesadzić co nie jest mi na rękę.... co robić, co robićj? muszę szybko podjąć decyzję gdybym nie przesadzała to nie zmieszczą się rh w takiej konfiguracji jak na projekcie.. Jak myslicie przesadzać świerki (M mnie udusi) czy zostawic jak jest i nie sadzić RH w półkolu i zrezygnowac z jednej brzozy?
wg projekt
tak jest. tzn te świerki są w tych miejscach
![]()