Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Klamber 16:02, 12 lip 2012

Witaj Irenko, z przerażeniem patrzę na swoje drzewa, którym zaczynają przebarwiać się liście. Już teraz z każdym dniem będą przypominać mi o nadchodzącej jesieni, na razie małymi kroczkami ale z każdym dniem coraz bliżej będzie.
Milka 16:03, 12 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)

to trawa wydmurzyca piaskowa część podzieliłam i dałam do donicy z niecierpkiem, bardzo ponoć się rozrasta w ogrodzie, więc są w donicach, ale fajne, takie srebrne

I one zawsze taki wachlarz tworzą?

Zawsze i coraz piękniejsze do ciebie do donicy Agatko, jak najbardziej, w pobliżu twej cudnej ławeczki, troche koloru róż, kawka i gazetak z wystrojem wnętrz Vintage w łapki i...żyć nie umierać
Martek 16:05, 12 lip 2012

irena_milek napisał(a)

Ale gąszcze u ciebie.Zielono,kolorowo i są sympatyczne miejsca by wypić herbię lub kawkę .
Co do lekarzy.Należy mieć dobrego pierwszego kontaktu i unikać specjalistów
No powiedzmy niech zębów i dołu się zaraz nie czepia,ale tylko internista wie jakie leki bierzesz i jakie można ewentualnie dobrać jak jest potrzeba.Specjaliści się nie patyczkują dają co popadnie nie pytają co już zażywamy
Ogrody masz anielskie

Martus, póki co nie myslę o lekarzach, raczej trafiam do nich, jak jestem prawie ubezwłasnowolniona, a tak mam naturę, sosny, jałowce i brzozy, to świetne akumulatory i oczywiście pieszczoszka dla duszy lawenda, nawet jak nie kwitnie
busz rosnie i poprawia mi samopoczucie, wiem, że co rok będzie inaczej i to jest fascynujące

No chyba mam rację guru byłaś nie znachora ))))Joga czy coś innego ???
Ja nie mam brzozy,ale by się bardzo przydała.10 razy dziennie obejmowanie i oddychać głęboko,spokojnie ...)))))))))
Milka 16:07, 12 lip 2012

Konstancja30 napisał(a)

i co czytasz? ... na książki jestem bardziej pazerna niż na kwiaty ... bo to stara przypadłość ... a kwiaty nowa

a wiesz, że jeszcze 2 nawet się wkomponuja to bierzemy piesia i ciebie, ha, ha
ciebie mój piesio zaliże, ale na twoją niestety groźnie popatrzy i bój byłby taki, że byśmy obydwie ryczały!

czytam teraz nową książkę R.Ludluma ,,Kryptonim Ikar", nawet mnie wciągnęła, choc niekoniecznie mój typ, ale fajnie są pokazane geopolityczne problemy i między wierszami to, co nie rozumiemy z zdarzeń zawirowań gospodarczych na arenie światowej; a dla własnego rozwoju, wciąż nieustającego czytam ,,Transerfing rzeczywistości"... motto w skrócie ,,to sposób na wybieranie swojego losu literalnie- tak jak wybierasz towar w supermarkecie"

wygooglała i jestem bardzo ciekawa ... uwielbiam psychologię w każdej postaci ... hmmm... określenie psychologia kwantowa powinno mnie przerazić a jednak nie przeraziło i to tylko zasługa tego cudnego "psychologia" przed ... poszukam u siebie ... ...

u mnie "Dzienniki Kołymskie" Badera ... no to też psychologia ... inaczej ale mocno naciągając

Kila straszna zazdrośnica ... masz rację byłoby ostro

nie doczekam się spotkania u Ani ...

Czytałam, ale jakoś z rok wcześniej, bo ktos mi polecił
ja te się cieszę na spotkanie u Ani, pokwantujemy sobie psychologicznie i nie
Milka 16:09, 12 lip 2012

Klamber napisał(a)
Witaj Irenko, z przerażeniem patrzę na swoje drzewa, którym zaczynają przebarwiać się liście. Już teraz z każdym dniem będą przypominać mi o nadchodzącej jesieni, na razie małymi kroczkami ale z każdym dniem coraz bliżej będzie.

Właśnie to zauważyłam, szokujące i takie nostalgiczno-smutne!
jeszcze, żeby nas i wszystkich pocieszyć, czeka nas cudowny sierpień, to będzie taka pogoda na jaką czekamy, nacieszymy się jeszcze ogrodami i spotkaniami
Martek 16:09, 12 lip 2012

Morwa muszę coś przeczytać )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Martek 16:11, 12 lip 2012

irena_milek napisał(a)

jeszcze, żeby nas i wszystkich pocieszyć, czeka nas cudowny sierpień, to będzie taka pogoda na jaką czekamy, nacieszymy się jeszcze ogrodami i spotkaniami

Robert narzeka,a jesienne klimaty kocha.Ma dwa w jednym dni długie jak latem,ciepło i barwy jesieni .Ot i dogodzić ludziowi
noemi 16:11, 12 lip 2012

Podglądam i podziwiam jak wszystko pięknie rośnie Irenko ... wysłałam wiadomość doszła?
Milka 16:14, 12 lip 2012

Madziu, doszła, odczytałam, odpisałam i będę

i dzięki ależ gapa ze mnie nieuprzejma!
Milka 16:17, 12 lip 2012

Martek napisał(a)

Robert narzeka,a jesienne klimaty kocha.Ma dwa w jednym dni długie jak latem,ciepło i barwy jesieni .Ot i dogodzić ludziowi

Koniecznie poczytaj, są naprawdę mądre ksiązki i każdy coś znajdzie dla siebie
polecam ci ksiązkę ; ,,Szepty" I. Matuszkiewicz

tak, Robert kocha jesienne klimaty a brzoza jest dobra, jak ktos ma migreny fajnie jonuje!