Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

Bogdzia 21:02, 11 lip 2012

Klamber napisał(a)

kabanos

Te są swietne takie cieniutkie , bardzo ładne.
Klamber 21:22, 11 lip 2012

Haniu, wielkie dzięki popatrzyłem sobie chociaż u Ciebie, myślę że za rok będzie kwitła bo dostałem ją z owocami. Owoce zjadłem pestki wysiałem i mam 4 małe. Jeszcze raz dziękuję Ci za foto dobra kobieto.

Bogdziu, chcesz do swojego oczka kabanosa? Żaba będzie w niebo wzięta z nowego mebla.
Borbetka 08:15, 12 lip 2012

Masz rację Robert, że może na te moje kamienie wapno pomoże. Przecież glony tego nie lubią, nie wpadłam na to. Dzięki wielkie. Zdjęcie z papugą rozczulające, w ogóle ładnie pokazujesz świat.
Milka 16:19, 12 lip 2012

obejrzałam, poczytałam i ...patrzę, a tam Adam w raju się chowa
Adamie pozdów Roberta!
Bogdzia 21:58, 12 lip 2012

Klamber napisał(a)
Haniu, wielkie dzięki popatrzyłem sobie chociaż u Ciebie, myślę że za rok będzie kwitła bo dostałem ją z owocami. Owoce zjadłem pestki wysiałem i mam 4 małe. Jeszcze raz dziękuję Ci za foto dobra kobieto.

Bogdziu, chcesz do swojego oczka kabanosa? Żaba będzie w niebo wzięta z nowego mebla.

Chętnie. Jeśli możesz przywieź trochę do Ani.
dajana 12:00, 16 lip 2012

justi napisał(a)
cyt: "Was zanudzać, teraz troszku fotek z dzisiejszych wykopków. A jeszcze jedna nowina znalazłem gniazdo raniuszka ale piękny ptanio pierwszy raz go widziałem. Jutro zaczaję się ze swoją lufą to morze uda mi się upolować. Pokażę jakiego ptaszka upolowałem podczas ścinania miskanta skubany podkradał mi wiechetki, pewnie szykował gniazdko."

........ale się uśmiałam, fajnie napisane pozdrawiam

A ja sie przestraszyłam że go zabiłeś,jak mogłam !! Szybko jednak pomyslałam,, nie mozliwe,,, piszesz ze lubisz podgladać przyrodę .Masz ogromny teren,, chciałabym miec taki i te piękne brzozy które tak miłuje Ja mam jedną póki co .Lece dalej czyli spacerkiem do celu
majkel0326 12:17, 16 lip 2012

Robert,czy ja mogę prosić o parę fotek Twoich liliowców? Są przepiękne,aż chce się więcej
dajana 12:55, 16 lip 2012

Klamber napisał(a)
Co ja bym bez Was zrobił, wyleciało mi z głowy a wstydziłem się pytać. Normalnie czytacie w moich myślach. W nagrodę dla Hani i Ani, mój króliczek

Jaka śliczna pyza . masz wszystko co kocham!! przestrzeń ,rosliny podobne ,, zwierzęta ,ptaki Nade wszystko te cudne łany traw, ja mam tylko jedną,, zebrusa czy jakos tak ,na nim nie skoncze bo równiez uwielbiam trawy .Przepraszam za przekrecanie nazw. Dopiero poznaje rosliny,, czerpię naukę o nich dzięki wam. Mogę byc przy tym śmieszna ale taka jest prawda i sama mnie ona bawi .Ogród to moja nowa pasja , twoja jest juz zakorzeniona Pracowity z ciebie czlowiek a warzywnik masz bardzo zadbany nie widziałam ani jednego chwasta .Tak duzy teren nie sposób obrobic samodzielnie .Jesien w twoim ogrodzie musi byc bajeczna .Warzywka też uprawiam Jesli chodzi o pomidory to w przyszłym roku tez bedzie u mnie namiot foliowy,, własnie dla pomidorów .Sadziłam je dwa lata z rzedu pod gołym niebem,były piękne i dorodne dopóki nie zaczeły dojrzewac. Wtedy łapała je jakas plamista zaraza a ja nie używam u siebie chemii Znajde sposób i nauczę się uzyskiwac plony bez chemii .Sporo nauki przede mną musi sie udac,jestem pilna i uparta nie rezygnuje tak łatwo. Takie bażanty chodzą przed moim oknem w pracy To samce są tak kolorowe .Ich obecnosc zapowiadają przybycie lisów Obserwuję to od lat .Nawet stary lis kiedys zawitał na michę pod moje okno,, co to była za sensacja dla innych Karmię dzikie koty ,, zawsze maja miske strawy u mnie . Lisek tez przyszedł sobie pojeść kiedy zjadł wszystkie bażanty,,, natura jest bezlitosna .Wracajac do twego ogrodu to jeszcze wiele mnie zachwyci jak sadzę.Jestem dopiero na 10 stronie Ptaszki masz przesliczne .U mnie sa kosy ,rudziki ,sikorki ,jastrzębie ,.jaskólki i takie malutkie ale nie wiem jak się zwą
EPODLAS 17:08, 16 lip 2012

Robercie, fajnie wyglądasz schowany w tej masie zieleni. Niedługo będziesz się mógł sfotografować w kolorowych liściach. Ale póki co cieszmy się latem.
anula_wn 17:12, 16 lip 2012

Klamber napisał(a)

Robercie, prawie jak w Wojsławicach !!!
cudnie