Właśnie odkryłam niedawno, że to połączenie się sprawdza
W temacie Anabelki i hosty:
Sprawdza się u mnie tylko taka niebieskawą, jest wysoka i o twardszych liściach. Najmniej zjedzona. Ale słabo będzie współgrała z anabelkami.
A chcę żeby pasowała też do tej brunery
A może jakaś z niższych odmian.
Bo układ jest taki:
1.Pod murem pas anabelek
2.Przed anabelkami rozplenice, żeby hortensje miały naturalną podporę
3a.Potem hosty o których pisałam u Ciebie i na obrzeżu brunery
Lub
3b. wariant 3 niższe hosty wymieszane z brunerami
Jak wpisałam w Google hosty o twardych liściach to w sadzawce.pl wyświetliło ich dużo i dalej nie wiem co współgra z tą brunerą
Dla czytających skopiowałam początek rozważań, może ktoś coś wymyśli
Cyt" Masz może hosty Victory?
Jaką byś widziała hosty do hortensji Anabell- wys ok 50- 70cm, która współgrałaby też z brunerą o dużych liściach ziel- z lekkim akcentem białym.
Nie mam tej hosty.
Jaką hoste do Anabelki ?
Może Grand Master albo Twilight albo Striptease albo Dream Wawer lub Dream Queen.
A nawet Antioch też mogły być "
Narazie tymczasowe podsumowanie to wybór między:
Dream Weawer a bliżej Dream Queen.
Albo
Ice Palace
Monster Ears
Victory (od której zaczęły się rozważania)
Muszę tą hybrydę jakoś na jesieni rozdzielić. Dwa kolory wyrosły z jednej sadzonki
Jeżówka „Honeydew”
Tu trochę jeszcze łysawo dlatego, że ciagle kombinuje z nasadzeniami. Teraz chyba już tak zostanie Kaliny i hortensje się zagęszczą powinno lepiej wyglądać.
Pogoda na moje szczęście sprzyja sadzeniu i przesadzaniu. Ale jeszcze nie wszystko posadziłam, bo w międzyczasie przycinam róże, krzewy, niektóre byliny, nawożę..., obsadzam donice, jak nigdy - tak późno! W warzywniaku wyrwałam zimowy czosnek i cebulę, podwiązuję gruntowe pomidory, bo rozszalały się z przyrostami. Szczególnie koktailowe! W rabatach też robię trochę zmian, ale o ty później!