Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Judith 20:31, 11 lip 2025

Się rozrosło
Niezmiernie satysfakcjonujące obrazki, co?
pestka56 00:58, 12 lip 2025

LIDKA napisał(a)
Chyba jestem w fazie że bym ogród kazała zaorać ...na szczęscie dla ogrodu i mojego M
Na naszej wsi nie ma żadnego traktora.
A tak serio to w tym sezonie wszystkie moje błędy w ogrodzie widzę. I planuje zmiany.

Karma ogrodnika cię dopadła Nie znam ogrodniczek / -ków, takich już z pewnym doświadczeniem i ogrodniczą dojrzałością, które / którzy nie wprowadzają w ogrodzie ciągłych zmian.
pestka56 01:00, 12 lip 2025

Wiaan napisał(a)
Co tu się wydarzyło że aż takie małe sadziłam to nie pamiętam. Oczywiście była zmiana po drodze, ale tuje, kulki, trawy, magnolia, kosodrzewina rosną od początku powstania rabaty

Tylko cieszyć oczy wypada
Patrycja_KG_Lu 13:58, 17 lip 2025

Wiaan napisał(a)

Jestem na etapie Twojego pierwszego zdjęcia a nawet jeszcze nie do końca, bo wszystkie rośliny nie są posadzone. Tylko pojedyncze rabaty w 100% obsadzone. Tak bardzo czekam na etap jaki jest u Ciebie na drugim zdjęciu... Ile lat dzieli te zdjęcia?

Kiedyś już Ci pisałam, ale powtórzę - Twój ogród to jeden z moich kilku ulubionych na Ogrodowisku, bardzo zbieżny stylem i gatunkami roślin do tego co bym chciała u siebie.

Co do kocimiętek to moje w wąskich przy ścieżce do domu to właśnie Purrsian Blue. Połączenie szałwii i przetaczników niedawno odkryłam przypadkiem na mojej nowej białej rabacie trójkątnej i zachwycam się nim. Muszę Ci się pochwalić, że nareszcie po roku poszukiwań będę mieć swoją Lady in red. Jedzie już do mnie
Wiaan 20:37, 27 lip 2025

LIDKA napisał(a)
Czym karmisz te rośliny?
Chyba sterydami....
Pięknie jest

No ale zaś mam refleksje
Po co mi 20 kulek Danic?

Chyba jestem w fazie że bym ogród kazała zaorać ...na szczęscie dla ogrodu i mojego M
Na naszej wsi nie ma żadnego traktora.
A tak serio to w tym sezonie wszystkie moje błędy w ogrodzie widzę. I planuje zmiany.

Czym karmię, ta rabata dokarmiana od przypadku wieloskładnikowym na wiosnę. Cały ogród na start miał dobrą ziemię, ale na moim osiedlu ogólnie dobra ziemia
Lidka ja też mam myśli, że zrobiłabym wszystko inaczej, ale że zaorać to nie Cieszę się, że udało mi się stworzyć ogród, w którym dobrze się czuję i lubię go
Wiaan 20:39, 27 lip 2025

Judith napisał(a)
Się rozrosło
Niezmiernie satysfakcjonujące obrazki, co?

Ok tak Mało działam w ogrodzie ostatnio, raczej cieszę się, że wszystko dobrze rośnie, nawet zbyt dobrze
Wiaan 20:39, 27 lip 2025

pestka56 napisał(a)

Karma ogrodnika cię dopadła Nie znam ogrodniczek / -ków, takich już z pewnym doświadczeniem i ogrodniczą dojrzałością, które / którzy nie wprowadzają w ogrodzie ciągłych zmian.

To jest wręcz niemożliwe
Wiaan 20:41, 27 lip 2025

pestka56 napisał(a)

Tylko cieszyć oczy wypada

Lubię tą rabatę, a mąż ciągle na nią marudzi, że za gęsto posadzone. Niech się cieszy bo chwasty tu nie rosną
Wiaan 21:00, 27 lip 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Jestem na etapie Twojego pierwszego zdjęcia a nawet jeszcze nie do końca, bo wszystkie rośliny nie są posadzone. Tylko pojedyncze rabaty w 100% obsadzone. Tak bardzo czekam na etap jaki jest u Ciebie na drugim zdjęciu... Ile lat dzieli te zdjęcia?

Kiedyś już Ci pisałam, ale powtórzę - Twój ogród to jeden z moich kilku ulubionych na Ogrodowisku, bardzo zbieżny stylem i gatunkami roślin do tego co bym chciała u siebie.

Co do kocimiętek to moje w wąskich przy ścieżce do domu to właśnie Purrsian Blue. Połączenie szałwii i przetaczników niedawno odkryłam przypadkiem na mojej nowej białej rabacie trójkątnej i zachwycam się nim. Muszę Ci się pochwalić, że nareszcie po roku poszukiwań będę mieć swoją Lady in red. Jedzie już do mnie

Patrycja jest mi bardzo miło ♥️ Dziękuję

Moje początki były nieporównywalne z tym jakie Ty masz podejście, planowanie i konsekwencję Mimo wszystko jakoś tak się potoczyło, że pokochałam ogrodowanie i przepadłam Teraz uśmiecham się spacerując z kawką i jestem szczęśliwa, że tak to wszystko wyszło, nawet powiem, że dumna z siebie również, bo to ogrom pracy i wiedzy zdobywanej był do tego potrzebny.

Długo czekałaś na Lady in Red, będziemy je teraz obserwować czy było warto Moja fajnie rośnie, od dołu zaczyna łapać kolor.
Co do lat dzielących rabatę to 5 lat minęło. Jesienią zeszłego roku doszła jeszcze prawa strona z Lady in Red właśnie

Wiaan 21:04, 27 lip 2025

Patrycja, a tutaj rok po założeniu