Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Mirkowy ogród (początki) 23:55, 21 paź 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

polaczenie sosen z brzozami wg mnie nie jest dobre
sosny obok brzoz sa brzydkie, nie wspolpracuja ze soba...

Co ty Kasiu opowiadasz ja mam tez pomieszane sosny z brzozami i wszystko rosna jak trzeba. Tylko, ze ja nic nie sadze pod nimi. U mnie rosnie trawa i grzybki. W jednym miejscu rosna forsycje i sa bardzo ladne.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:21, 21 paź 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Robie znowu przeglad twojego watku z poczatku i od konca. Nazbierałas roslin co nie miara. Ja bym ducha oddala przy takiej ilosci. Piekne zdrowe roze hortki, irysy drzewa owocowe no poprostu wszystko jest i to takie dorodne.

Natrafilam na zlobek sosnowy. Wiedzialam ze to sosny bo u mnie bardzo duzo samosiejek i tez wsadzam w doniczki i potem sadze przy drodze lub w ogrodzie.
Jak ten zlobek teraz wyglada bo nie natknęłam sie w watku.

Pozdrawiam Aniu odczytalam

Żłobek rozsadzony w rzędy i czeka wiosny żeby powędrować na nowe stanowiska do swojego pana świerczki już niczego sobie i to jest ich ostatni dzwonek żeby je rozsadzić. To trzeba im trzasnąć fotkę, zupełnie o tym nie pomyślałam
To że przy takiej ilości roślin daję radę jest też zasługą mojej drugiej połowy, bez jego wydajnej pomocy niewiele bym zdziałała, we dwoje zawsze raźniej
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:03, 21 paź 2017

Do góry
Robie znowu przeglad twojego watku z poczatku i od konca. Nazbierałas roslin co nie miara. Ja bym ducha oddala przy takiej ilosci. Piekne zdrowe roze hortki, irysy drzewa owocowe no poprostu wszystko jest i to takie dorodne.

Natrafilam na zlobek sosnowy. Wiedzialam ze to sosny bo u mnie bardzo duzo samosiejek i tez wsadzam w doniczki i potem sadze przy drodze lub w ogrodzie.
Jak ten zlobek teraz wyglada bo nie natknęłam sie w watku.

Pozdrawiam Aniu odczytalam
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:36, 21 paź 2017

Do góry
Oglądam foty z Ciechocinka. Masz rzut beretem i nie jeździsz. Ja w W-wie też nie byłam aż wstyd się przyznać w pewnym miejscu. Na priv.

Byłam w Ciechocinku w latach 80-tych, głęboka nędza w kraju. Bardzo miło pobyt wspominam. Herbata w pensjonacie podawana w musztardówkach, ale trudno takie to były czasy.
Najlepszy numer był jak statek na środku Wisły wpłynął na mierzeję i staliśmy przez ponad 3 godz i nie mógł ruszyć. Orkiestra grała jak na Titaniku. Bo to był rejs w ramach wczasów FWP. Kaowiec wił się aby urozmaicić czas.

Grzybek jeszcze istnieje. Inowrocław, Bydgoszcz, Toruń piękne miasta.

Elu zgadzam się z Tobą całkowicie
coś musi człowieka zmobilizować żeby się ruszył a opisana przez ciebie przygoda to niczym z filmu Barei, samo życie

Fotka z Ciechocinka , koniec września, przed jednym z domów sanatoryjnych, ktoś mi wyjaśni po jakie licho ta ordynarna balustrada otacza fontannę? psuje jej naturalne piękno, tło już robią piękne dywany kwiatowe

Ptasi gaj 16:14, 21 paź 2017

Do góry
Dzięki wszystkim za wpisy wieczorem odwiedzę.
Ogród Cioci cz. 3 10:48, 21 paź 2017

Do góry

Zrozumiałam że wszystkie pędy wysokie i niskie, a na jaka wysokość bo moje kwitną teraz ale na tych 1,5 m te niskie nie kwitną.
Jaki ten klon piękny przebarwienie nie z tej ziemi.
Jeszcze tą azalię pantyjską zobaczę ale ona pewnie juz dlugowieczna u ciebie.

Elu te niskie to przycięłam poniżej przekwitłych kwiatów, tylko troszkę a długie wyrównałam właśnie do tego cięcia. Później jak któryś wyrastał za bardzo też obcinałam Róże nadal kwitną
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 10:24, 21 paź 2017

Do góry
Ogladam fascynujaca opowiesc jak z takiego szmelcu mozna zrobic cudo. Juz puzno jestem po wizytowce paru stronach z przodu.
Jak tyle roslin zmiescilas na pomodrzuceniu metrazu domu, schodow idojazdu tyle roslin i staw.
Ogrod wciaga do zwiedzania. Gdzie to jest.

Bardzo dziękuję. Bytom. Ogród to moja największa pasja i poświęciłam mu już kilkanaście lat pracy. Cieszy mnie to, że innym osobom też się podoba.
Ale tak naprawdę miejsce to można docenić dopiero będąc tutaj. Nie da się tego pokazać ani na fotkach, ani nawet w kamerze.

1250 m 2 to nie jest tak mało. Zróżnicowane ukształtowanie terenu dodaje ogrodowi przestrzeni. Zapożyczony krajobraz też robi swoje.
Mam tylko 250 m 2 trawnika.
Zaczynam upychać rośliny w donicach.
Mam też nowe pomysły na ogród wertykalny.
Zapraszam do kolejnych odwiedzin.
Pozdrawiam serdecznie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 10:15, 21 paź 2017

Do góry
Witam jadę autobusem natknęłam się na ten piękny wątek
Obiecuje ze wrócę bo telefon to nie oglądanie.

Dziękuję i zapraszam
Ogród Małej Mi 2017 10:03, 21 paź 2017

Do góry
Witam Aniu. Chciałam się zapytać jestem na str. 262 jak możesz mi powiedzieć co to za krzak czerwony wśród bukszpanów. Jaki piękny lejący.

Jak długo rośnie u ciebie tulipanowiec.

Opisałam się i zawiesiło kompa.. a tyle się napisałam..teraz skrót..

Drzewo czerwone to klon Red Sunset

Krzak czerwony klon garnet

Tulipanowiec jest od 2010 roku posadony jako 2 metrowe drzewo.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 00:11, 21 paź 2017

Do góry
Oglądam foty z Ciechocinka. Masz rzut beretem i nie jeździsz. Ja w W-wie też nie byłam aż wstyd się przyznać w pewnym miejscu. Na priv.

Byłam w Ciechocinku w latach 80-tych, głęboka nędza w kraju. Bardzo miło pobyt wspominam. Herbata w pensjonacie podawana w musztardówkach, ale trudno takie to były czasy.
Najlepszy numer był jak statek na środku Wisły wpłynął na mierzeję i staliśmy przez ponad 3 godz i nie mógł ruszyć. Orkiestra grała jak na Titaniku. Bo to był rejs w ramach wczasów FWP. Kaowiec wił się aby urozmaicić czas.

Grzybek jeszcze istnieje. Inowrocław, Bydgoszcz, Toruń piękne miasta.

Ogród Małej Mi 2017 23:47, 20 paź 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Nio.. szkoda że trwają tak krótko.. zostająwspomnienia, a potem i tego już brak

A to co za drzewo takie piękne.
Ogród Małej Mi 2017 23:44, 20 paź 2017

Do góry
Witam Aniu. Chciałam się zapytać jestem na str. 262 jak możesz mi powiedzieć co to za krzak czerwony wśród bukszpanów. Jaki piękny lejący.

Jak długo rośnie u ciebie tulipanowiec.
Japoński ogród Reni i Matiego 23:26, 20 paź 2017

Do góry
Renia czego się zacięłaś i nic nie pokazujesz. Czy coś robisz w swoim ogródku. Nie przejmuj się, jak czegoś nie wiesz to pytaj. Pokazuj i daj znać jak coś nie wiesz.
Nie pierwsza i nie ostatnia jesteś, ze błędy robisz. Wiesz jak to jest człowiek się uczy całe życie.

Mój eM po tylu latach do mnie mówi, że "ze mnie żaden ogrodnik bo ciągle przesadzam. Ani jedna roślina nie znalazła stałego miejsca jedynie jakoś trawy cię nie ruszają". Ale on nie rozumie, że nie każda roślina w danym miejscu nie rośnie, ale mam go gdzieś i swoje robię.

Pozdrawiam
Z ogródka na wsi 22:27, 20 paź 2017

Do góry
Widzisz Radziu nie jeden jakby miał taki stos drewna by się cieszył jak małe dziecko. Nie musicie ciupać wszystkiego od razu.
Drewniane aranżacje będą piękne, ja też w przyszłym roku bedę podwyższenia robiła z drzewa dębowego chodzi mi pomysł taki od lata.

Jak patrzę na ten budynek to mam nawet fotę zrobioną w mojego rodzinnego domu w tym roku. Stodoła została przerobiona na mieszkanie była ogromna z dwoma wjazdami (gumnami). Trzeba było coś z tym kolosem zrobić. Siostra nie gospodarzy wynajęła pole i stodoła pusta. Zrobili w niej mieszkanie dla syna.
Bardzo ładnie to wyszło.
Zrobiona z cegły a na cegle pną się bluszcze.

Hehe chrzestna się śmieje że w stodole zrobili byśmy apartamenta i otworzyli agroturystykę Konia by się kupiło, w okolicy wzgórza dalkowskie, sanktuarium w Grodowcu, lasu z jagodami i grzybami...same atrakcje a jeszcze wycieczki lokocapem

Z drewnianych bali miałem zamysł robić wczoraj podwyższoną rabatę która wiosną posłużyłaby mi jako rozsadnik...dzwonię dzisiaj do babci, pytam się co robiła a ona mi mówi że dzisiaj z wujkiem pocięli...teraz zostały tylko klocki do porąbania
Ogród Cioci cz. 3 21:47, 20 paź 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

To jest azalia pontyjska.Bonice po pierwszym kwitnięcia obcięłam wszystkie za długie pędy i tak już będę robić.

Zrozumiałam że wszystkie pędy wysokie i niskie, a na jaka wysokość bo moje kwitną teraz ale na tych 1,5 m te niskie nie kwitną.
Jaki ten klon piękny przebarwienie nie z tej ziemi.
Jeszcze tą azalię pantyjską zobaczę ale ona pewnie juz dlugowieczna u ciebie.
Ptasi gaj 21:37, 20 paź 2017

Do góry
Dereń biały przebarwia się na żółto

tawuły na patyku

Panorama 1

Panorama 2

Ptasi gaj 21:01, 20 paź 2017

Do góry
Trawki w słońcu przepiękne.

Ptasi gaj 20:52, 20 paź 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
moj tulipanowiec juz bez lisci....

Kasiu mój jeszcze nie traci. Mój zmarzł wiosną i wypuścił drugi raz liście i dosyć sporo urósł i w tym roku z braku mrozu ładnie się przebarwia, rośnie w zacisznym miejscu więc wiatr jeszcze go nie owiał z liści.

Ptasi gaj 20:48, 20 paź 2017

Do góry
Różyczki w słońcu

Róża blue rapsohody jaki ma piękny zapach

Ptasi gaj 20:38, 20 paź 2017

Do góry
Modrzew kręcony w tym roku rosły pod nim maślaki - widok ogólny

Sekwoja zaczyna zmieniać kolor aby później tracić igły całymi gałązkami które nie zdążyły zdrewnieć.

Maleńka jeszcze hortensja pnąca w jesiennej szacie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies