Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 19:01, 24 lis 2017

kasja83 napisał(a)
Piernikowe arcydzieła piękne...aż żal konsumować

Jak na tę porę roku-w ogródku masz jeszcze baaaardzo zielono.
Rzeczywiście jest bardziej zielono jak w lecie, bo w lecie nie ma u mnie trawnika tylko przyrośnięte siano do ziemi. Dlatego trawnikiem cieszę się teraz.
Domki piernikowe piekłam pierwszy raz i miałam przy tym niezłą frajdę. Dwa małe domki uległy katastrofie budowlanej, już zjedzone.
Dorota123 19:25, 24 lis 2017

anka_ napisał(a)
Rany... jakie cudne...

Szkoda dorotko, że nie mieszkasz bliżej bo bym zamówiła u ciebie takie zestaw na święta. Ale moje łakomczuchy miałyby radochę.
To nie jest takie trudne tu jest pokazane jak złożyć taki domek.
https://www.youtube.com/watch?v=7nxx185oHuU
Lukier robiłam królewski - znajdziesz w google. Przepisów na ciasto też jest wiele. Jak zaczniesz robić z dziećmi będzie sporo frajdy i .......bałaganu
Mam jeszcze taki przepis.
https://kuchnialidla.pl/domek-z-piernika-8?gclid=Cj0KCQjw1dDPBRC_ARIsAJZrQfr1ivqlalE25bIHYLjbNRDSEnnUjLOdS0qFt90MOlyZOxMvINQa1P8aAkvbEALw_wcB

Ja robiłam co prawda z innego przepisu, moje ciasto robiłam 2 dni i jest dość drogie, ale bardzo smaczne.
Dorota123 19:27, 24 lis 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Świąteczne miasteczko, ale widzę, że ekipa wyburzeniowa już przybyła i robi miejsce pod nowe domki
Wnuk nie mógł się doczekać kiedy pozwolę mu zjeść domek, jak już kazałam mu sobie wybrać, który chce zjeść nie mógł się zdecydować.
sylwia_slomc... 19:45, 24 lis 2017

Też bym nie umiała wybrać
Dorota123 20:06, 24 lis 2017

Margarete napisał(a)
Dorota - no niemożliwa jesteś styki piernikowym i chatkami. Super są.
Talent masz naprawdę

A w ogrodzie listopadowym u ciebie tyle jeszcze kolorów BBC że szok.
Wychodzi na to ,że ja bardzo zdolna osoba jestem ha ha ha.Ja po prostu próbuję wszystkiego.
Wyobraź sobie, że jeszcze lilie u mnie chcą zakwitnąć, ale czy dadzą radę? Już zaczęły pękać pączki i widać, że będą różowe.
Dorota123 20:08, 24 lis 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Dorota. Jakie piekne cacuszka wytwarzasz. Napisz czym zlepiasz te konstrukcje piernikowe aby domek powstal.
Widze ze wnuczek trzyma w rekach i sie nie rozwalaja widac, ze to jakies mocne lepiszcze.
Poszło na prywatne, bo boję się tu napisać co by mnie szefowa do forum cukierniczego nie odesłała.
ElzbietaFranka 21:59, 24 lis 2017

Dorota123 napisał(a)
Poszło na prywatne, bo boję się tu napisać co by mnie szefowa do forum cukierniczego nie odesłała.

Przeczytalam. To pisz grypsami to cie nie odesle.
ElzbietaFranka 11:33, 26 lis 2017

Dorotka Przeczytalam nastepny priv. Widzisz zmyslne to wszystko nawet z tymi dziurkami aby sie nie rozjechalo.
Pozdrawiam.
ryska 15:04, 27 lis 2017

Cała dzielnica domków powstała super.
Masz duży talent i cierpliwość.
Dorota123 18:40, 28 lis 2017

ryska napisał(a)
Cała dzielnica domków powstała super.
Masz duży talent i cierpliwość.
Chyba rzeczywiście jestem cierpliwa, ale i ciągle ciekawa czy na pewno mi się uda?
W niedzielę miała przyjechać koleżanka, ale nie przyjechała. Częstuję wirtualnie wszystkich odwiedzających.