No właśnie nie chciałam sama nic pisać ... bo czekałam, że może ktoś zaproponuje sam i wtedy utwierdzi mnie to w przekonaniu, że to dobry pomysł Nawet nie wiesz jak się cieszę, że Ci się to widzi
A przy tarasie mogłabym wtedy pozostać z prostymi liniami: żywopłociki z bukszpanu, cisa czy derenia
to trochę się naczytałam o tych drzewach, o świdośliwie słyszałam wcześniej tylko w konteście jej zdrowych owoców.
A ta magnolia Kobus mi się bardzo podoba, sama bym sobie sprawiła, ale dla mnie za wielka. A w ogóle jak można magnolii nie lubić, co ?
Ja sobie specjalnie jeżdżę wiosną w jedno magnoliowe miejsce posiedzieć chociaż wśród tych kwiatów.
O kurcze, a to miłe słowa
Kojarzę się z robaczkami i hostami ??
fiu, fiu, nawet nie wiedziałam .
Dzięki.Buziolki
To może nie-robaczka pokaże i hostusie kwitnące też ładne
Moje charty uwielbiają zimę i gonitwy w śniegu, jednak ta radość ze wspólnej zabawy już się nie powtórzy, ze smutkiem to mówię, że to są zdjęcia z ostatniej chwili z niedzieli, w środę zdarzył się wypadek, Lord najprawdopodobniej dostał skrętu żołądka, kiedy wróciliśmy z pracy, było już za późno, odszedł nagle, chlipię teraz....tak ciężko mi się z tym pogodzić, strata przyjaciela boli, tym bardziej, że nie mogliśmy mu pomóc chlip,chlip
Pożegnaliśmy LORDA
Mam nadzieję, że mu będzie dobrze za niebieską tęczą.
Edyta
Na razie planuję wprowadzić taki mały akcent Chelsea ... czyli trochę kwitnącej i falującej natury między zimozielonymi ... marzy mi się też takie drzewo wielopienne ... ale nie wiem czy uda mi się takie zdobyć ... gorzej będzie z architekturą bo to już jest droga inwestycja i wymaga wyobraźni architektonicznej ... ale z całą resztą poeksperymentuję a co mi tam ... i tak rabata jest do zmiany
Hortki zamierzam zostawić w okolicy tej rabaty ... jednak przesadzanie mnie nie ominie
ja myślę że w tysiącach, jak tam dam traw na maksa to się na wiosnę za oram z ścinaniem i będzie łyso chyba że dużo zimozielonych plus trochę rozplenic
Mi też się bardzo podobają, sama bym się jednak nie zdecydowała, ale Ty próbuj skoro to Ci w duszy gra!
Luki, Iwonka, Jankosia na pewno pomogą bo widać, że czują te klimaty.
Może i ja kiedyś ewaluuję i zachce mi się takiej kwiecistej rabaty, bo patrząc po tym co mi się podobało ponad rok temu, a teraz, to wydaje się, że wszystko jest możliwe
Hortki chyba dobrze posadzone, może w tym roku pokażą na co je stać.
Edytka
Noo po prostu podobają mi się takie zestawienia Chelsea Może spróbuję z nimi ... a może ostatecznie zostanę przy klasycznych zestawieniach ... wiem jedno ... decyzji w kwestii ostatecznych nasadzeń nie podejmę dzisiaj ale kształt rabaty chciałabym przemyśleć w najbliższych dniach
Wiem,że bylinowa rabata to ogromne wyzwanie dlatego daję sobie trochę czasu
To wychodzi na to, że masz dobrze posadzone hortki
Mixtoorka - odmachowuje cieplej Z ziarenek dla Ciebie to muszę jeszcze trochę stipy wyskubać dla Ciebie i w przyszłym tygodniu powinnam wysłać. Pozostałe już są w kopertach popakowane, koperta zbiorcza też jest. A jak nie dam znać to mnie poganiaj Sklerozis niebolis!
lindsay80 - ale Ci super z tą wizytą u FrancoPolo! Szkoda że ostatnimi czasy tak mało zdjęć wstawiał, bo u niego tyle piękna że hoho! Pozdrawiam!
Pszczelarnia - czyli przyszłaś zobaczyć byle-jaką zimę, ale mi taka-byle-jaka nie przeszkadza Macham Ewciu!