Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 15:24, 07 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Kasiek, nie drażnij ludzi! Znów gdzieś wyjeżdzasz??

Ale tym razem mam internet i jestem prawie na bieżąco
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 15:19, 07 lip 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

Ja sie spakowalam po raz drugi

Kasiek, nie drażnij ludzi! Znów gdzieś wyjeżdzasz??
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:58, 07 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Fajnie to sobie wymyśliłaś

Samo sie wymyslilo
Ogródek Iwony 12:28, 07 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Iwonko, poranną herbatkę u Ciebie wypiłam. Na spokojnie poczytałam, obejrzałam kolorowe i pełne zapachu rabatki a przy zdjęciu części gospodarczej kilka razy westchnęłam...
Podobny zakres prac do wykonania również u nas, planowaliśmy jeszcze w tym roku większość z tych rzeczy zrobić ale doszliśy do wniosku, że stopujemy...
Tylko dach na garażu zostanie wymieniony a za resztę pieniążków jedziemy odpocząć

Polinko, ja planowałam poranną kawkę z podczytywaniem forum wypić, ale miałam gościa Nie wypadało.
Teraz dopiero wpadłam na chwilkę.
Zakres prac budowlanych nie przeraża, gorzej z kosztami. Zaczynając tą małą część, w której jest pomieszczenie gospodarcze dla Zbyszka, a z tyłu zadaszona wiata, myślałam sobie: co to jest 3 ściany i dach? I się pomyliłam. Koszty spore, zwłaszcza, jak trzeba opłacić fachowca, to się podwaja. U Oli wszystko muruje M, skarb taki wielki ma ja zleciłam. Z wykonania jestem zadowolona, ale trzeba było opróżnić niejedną skarbonkę. I reszta musi poczekać
Mała Eleczka 12:19, 07 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)

To gnojówka z pokrzywy Używam od poczatku sezonu
I przy takich temperaturach jak mieliśy ostatnio w tydzień miałam gotową

Pamiętam, że mój dziadek robił taką gnojówkę, ale proporcji nie znałam
W Kruklandii 12:10, 07 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Piękne ujęcie lawendy!

To zasługa słonka!
W Kruklandii 11:54, 07 lip 2015

Do góry

Piękne ujęcie lawendy!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:48, 07 lip 2015

Do góry
Kasiu, Juziu ale co tu fotografować? Cały czas te same widoki? Zanudzić się można trzema rabatkami na krzyż
Czasem słońce czasem deszcz 09:37, 07 lip 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Jeszcze tylko dwa dni i oddychniemy od tych tropikalnych temperatur...

Znowu zatęsknimy za ciepełkiem
Ja przyznam że przez ciągłe przebywanie w pracy nawet jeszcze nie zdążyłam się wygrzać
Ogród Mirelli 09:16, 07 lip 2015

Do góry
Trawnik masz obłędny! Widać ile czasu i pracy poświęcacie na ten zielony dywan.

Ciężko doradzić co z tą igiełkową. Ty to oglądasz w rzeczywistości, widzisz czy obok na rabacie jest zielono czy kolorowo, spoglądasz na ogród całościowo a my tylko na to co widzimy na zdjęciach...
Najważniejsze, że zawsze można przesadzić a trawy podzielić
Czasem słońce czasem deszcz 09:06, 07 lip 2015

Do góry
Jeszcze tylko dwa dni i oddychniemy od tych tropikalnych temperatur...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:04, 07 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Paulina jak Twoje limki? Pokazują coś?

Ewka, pokazały się kwiatki Jest ok.
Mała Eleczka 07:46, 07 lip 2015

Do góry
bleebla napisał(a)
Cytat z fb ogrodu botanicznego Uniwesytetu Warszawskiego

Każdy chciałby żeby w jego ogródku wszystko pięknie rosło, i to jeszcze bez używania środków chemicznych?
Dlatego dziś napiszemy o naturalnym nawozie z pokrzywy Emotikon smile Przede wszystkim potrzebna będzie pokrzywa, najlepsze będą młode pędy. Rozdrabniamy je i zalewamy wodą. Pojemnik nie powinien być wykonany z metalu, gdyż mogą zajść niekorzystne reakcje. Pokrywka zabezpieczy go przed zwierzętami, które mogłyby wpaść do środka. Tak przygotowaną mieszankę pozostawiamy 2-4tygodnia, w zacienionym miejscu. Nasz nawóz będzie gotowy gdy zakończy się fermentacja - z jego powierzchni zniknie piana i bąbelki.
Aby uzyskany płyn nadawał się do nawożenia, należy go rozcieńczyć wodą, w stosunku co najmniej 1:10 (1 cześć naszego nawozu i 10 wody), inaczej będzie on zbyt stężony, a co za tym idzie toksyczny dla roślin. Możemy nim podlewać większość roślin ogrodowych.

To gnojówka z pokrzywy Używam od poczatku sezonu
I przy takich temperaturach jak mieliśy ostatnio w tydzień miałam gotową
Moja codzienność - ogród Oli 07:35, 07 lip 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Posiedzec przyszlam nad oczkiem .....pochlapac sie i powzychac do cudnych widokow u mnie plany tylko zostaly z wylewki jakos nikt sie nie kwapi .......

Jolu siedź i relaksuj się a potem porządnie mobilizuj eMa

nicol21 napisał(a)
Ulala, to co - na następny weekend będzie? Bo kurczę Wy tak pędzicie że zazdroszczę że hoho! Rewelacyjnie całe to otoczenie u Was pozmienialiście

Teraz jest tak gorąco, że nie idzie nic zrobić miałam gości kilka dni a obecnie robię konfitury na zimę

polinka napisał(a)

buziaczek

beata_m napisał(a)
ehhhh kolejne salony się szykują i wszystko w dobrym guście!!! Szzzz Ty Olalala pozdrawiam cieplutko i tempa zazdroszczę

dawno Cię nie było Beatko dziękuję

Joaska napisał(a)
Olka ja się z Madżenka zgadzam, Ty skończ już te cuda robić bo deprecha jak nic .... ty już oczko zrobiłaś, ogród przerobiłaś i teraz już altanę robisz .. kobieto serca nie masz .....

ja się murków oporowych na taras nie mogę doprosić .... o ogrodzeniu nie wspomnę ..... litości ja proszę ....

tyramy od wczesnej wiosny więc sporo roboty już poszło ale przed nami jeszcze bardzo dużo to tak na pocieszenie żeby nie było że mam już wszystko gotowe

Juzia napisał(a)
Oluś nic nie kończ!
Tzn kończ...to co zaczęłaś I zacznij i skończ to co zaplanowałaś!
Tak pięknie robicie, że tylko oglądać i podziwiać!

Ja deprechę łapię tylko jak u siebie oglądam....Twoje to mogę oglądać cały czas i mi wtedy lepiej

Buziaki!

ooo jak miło gdy ktoś chce pooglądać bez deprechy
buziolki
Ogródek Iwony 07:30, 07 lip 2015

Do góry
Iwonko, poranną herbatkę u Ciebie wypiłam. Na spokojnie poczytałam, obejrzałam kolorowe i pełne zapachu rabatki a przy zdjęciu części gospodarczej kilka razy westchnęłam...
Podobny zakres prac do wykonania również u nas, planowaliśmy jeszcze w tym roku większość z tych rzeczy zrobić ale doszliśy do wniosku, że stopujemy...
Tylko dach na garażu zostanie wymieniony a za resztę pieniążków jedziemy odpocząć
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:13, 07 lip 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
zadołowana szałwia chyba tam zostanie na zawsze

i to samo chyba kostrzewa sina od sasiadki z ktora nie wiedziałam co zrobic a rozłazi się tak że postanowiłam ja dac do donicy coby była grzeczna...tez chyba zostanie wiedziałam ze to połaczenie koloru jest zacne ale rzeczywistośc przerosła moje wyobrażenie co do tego duetu

Fajnie to sobie wymyśliłaś
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:10, 07 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Polinko, teraz już mi nie umkniesz Zapinowałam twoją czerwień
Buziak na dobranoc

Iwonko! Toż to wstyd takie zdjęcia pinować!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:08, 07 lip 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ciągle oglądam tą Twoją rabatę i podziwiam, znowu w nocy pewnie będzie mi się śniła

Mirelka zaproszenie aktualne, zobaczysz na żywo
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:08, 07 lip 2015

Do góry
noemi napisał(a)
Zachwycam się rabatką powyżej red barony i berberysy dają moc

Bardzo ładnie

Madziu, dziękuję
Tylko dwa gatunki roślin z mocnym akcentem kolorystycznym a jest moc
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:06, 07 lip 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
oj ....................... ;0 pieknie rosnie

Jola, rośnie jak szalone eM zaczyna się denerwować, jak spogląda na licznik od wody...ale cały "obrasta w piórka" jak wszyscy zachwalają zieloniutki trawnik tzn. chwastownik bo do idealnego trawnika to jeszcze długa droga
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies