Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Anusia 08:21, 07 lip 2015

Jest kolosalna różnica. Byłaś od początku konsekwentna i są tego efekty.
Anusia 08:21, 07 lip 2015

Dubel, więc wklejam moją smagliczkę dla Ciebie

polinka 09:16, 07 lip 2015

Trawnik masz obłędny! Widać ile czasu i pracy poświęcacie na ten zielony dywan.

Ciężko doradzić co z tą igiełkową. Ty to oglądasz w rzeczywistości, widzisz czy obok na rabacie jest zielono czy kolorowo, spoglądasz na ogród całościowo a my tylko na to co widzimy na zdjęciach...
Najważniejsze, że zawsze można przesadzić a trawy podzielić
Borbetka 09:35, 07 lip 2015

A niektórzy mówią, że z trawnikiem nie ma problemu. I tu się mylą. Trawnik wymaga wiele pracy i widać ją u Ciebie Mirelko. Utrzymać taki stan w upały to nie lada wyczyn.
Red Barona posadź w grupie. Zobacz tu: https://www.pinterest.com/pin/80431543321547869/. Prawie same iglaki, a trawa jest w plamie.
MiraR 09:38, 07 lip 2015

Ja w doradzaniu też nie pomogę bo sama się motam co gdzie jak,rabatowy misz-masz i czekają mnie przeprowadzki roślin
Zdjęcia porównawcze trawnika niesamowite aż nie do uwierzenia.Czyli jest nadzieja na mój.
Dziękuję za odpowiedzi
wiunia 12:26, 07 lip 2015

Mirella juź sobie przypomniałam ten fioletowy kwiatek w donicy u mnie to Heliotrop ☺
MirellaB 14:56, 07 lip 2015

Iwk4 napisał(a)
Mirella, nie musi być wszystko na teraz. Czasami lepiej się z pewnymi sprawami przespać, czasem potrzeba na to więcej czasu. Słuszna decyzja, by poczekać.
Mój M na początku tylko obserwował, a w tym roku z ogrodu go wygonić podczas dni wolnych nie mogłam. Twój też się przekona. Najlepiej, jak "sam" zacznie czuć potrzebę zmian. Na to tylko czas jest lekarstwem.
Mój zażegnywał się, że z przodu nie będzie linii prostych. Ostatnio był w odwiedziny najstarszy syn i głośno wyraził myśl, że przód nie pasuje, ze powinno wszystko iść na prosto. M szybko zareagował, żeby był cicho, bo ja usłyszę. Na co ja ze stoickim spokojem powiedziałam: synku, ja to wiem, tylko tata się nie chce zgodzić, a ja sama do końca nie wiem , jak to zrobić. Następnego dnia mój małżonek wziął kołki i sznurek i tyczył proste linie. Zatem plan na jesień już mam
U ciebie czas pomoże w działaniach

Iwonko Twój mąż jest niesamowity w tych zmianach ogrodowych. Liczę na to, że mój też się zmieni. Już jest ciut inny jak zobaczył, że rabata hortensjowa fajnie wygląda, a i igiełkowa nieźle się zapowiada. Do szkółek ze mną jeździ, ale nie specjalnie się angażuje w zakupy, mam wolną rękę
Też mi się wydaje, że powinnaś mieć na prosto - konsekwentnie.
ewa004 15:10, 07 lip 2015

Oj z tymi naszymi Emusiami to my się mamy ja tez cały czas walczę ....chociaż już się tak nie stawia , wymięka

Trawniczek super ,ja ani kawałeczka nie mam
Same kamieniołomy mnie otaczają
Pozdrawiam
MirellaB 15:39, 07 lip 2015

monteverde napisał(a)

fajne inspiracje trawkowe ale wiesz że Red Baron rozłogami idzie? pozdrawiam Mirelko

Wiem Liczę na to, że się ładnie rozrośnie
MirellaB 15:40, 07 lip 2015

lojalna_ napisał(a)
miskanty juz spore ładne a piesy o la boga cudne

Moje psiaki cudne łobuziaki