Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

babka 23:18, 06 lip 2015

Iwonko, nadrobić u Ciebie zaległości jest niemożliwe ale pismo obrazkowe obejrzałam dokładnie Niesamowicie energetycznie na rabatkach a przy tym nie ma chaosu, wszystko ładnie współgra ze sobą. Widać, że wiesz czego chcesz
Na ścianę wodną czekam Zerknij na OLX lub All, tam często cegłę można kupić za grosze.
Tuja w nowym miejscu świetnie się wkomponowała a zwolniona miejscówka o wiele lepiej się bez niej prezentuje. My kilka lat temu też przenosiliśmy takiego olbrzyma i rónież nie było z tym większych problemów. Najważniejsze robić to w odpowiednim terminie i pamiętać o podlewaniu.
Baronki ładne, duże
Podobają mi się Twoje rabaty-kwadraty
ren133 23:25, 06 lip 2015

Iwk4 napisał(a)

Moje szmaragdy w różnym stadium zbierania się lub padania. Weryfikacja nasadzeń jesienią
Posadzone w tych samych warunkach: dwa piękne zielone, środkowy wierzchołkiem brązowy, ale igły ma miękkie.

Na innym szmaragdzie takie brązowe igły wyschły i dało się wykruszyć. Mimo tego zbierania, podejrzewam, ze już nie nadrobi strat względem sąsiednich.
Na drugim zdjęciu jeszcze ciekawiej. Dwie odnogi, jedna zielona, druga sucha (igły miękkie, ale brązowe), trzeci do połowy brązowy.

Dziękuję Iwonko
Moja tuja jest taka jak Twoja na trzecim zdjęciu, jej dolna partia
I co myślisz żeby jej dać szansę i poczekać do przyszłego sezonu?
A czy tujki też podlałaś gnojówką?
Iwk4 23:29, 06 lip 2015

Reniu, sama nie wiem, nie mam doświadczenia. Ale był moment, ze pewne tuje zaczęły zmieniać kolor na brąz i wróciły do normalności. Ja poczekam do jesieni. Do września. Te tujki szczególnie polałam gnojówką z pokrzyw. Zaszkodzić nie może, a pomóc tak. Więcej pomóc nie umiem
babka 23:32, 06 lip 2015

Są na rynku interwencyjne nawozy do iglaków (oprysk). O ile pamiętam bogate w magnez (?) są bardzo skuteczne, warto spróbować
Iwk4 23:37, 06 lip 2015

Olu, dziękuję za rady w sprawie cegły. Zerknę.
Najlepsze jest to, ze jak rozmawiam ze znajomymi, wszyscy rozbierali stare piece i wywozili starą cegłę na wysypisko. Zawsze jest po
Za pochwały dziękuję. Buziak
A teraz na stoliczku w wazoniku zachwycam się Thomasem. Zerwałam jedną gałązkę, by cieszyć wieczorem oczy

Iwk4 23:43, 06 lip 2015

babka napisał(a)
Są na rynku interwencyjne nawozy do iglaków (oprysk). O ile pamiętam bogate w magnez (?) są bardzo skuteczne, warto spróbować

Jest specjalny biohumus do brązowiejących iglaków, zastosowałam dwukrotnie. Po pierwszym razie częściowo brązowienie się u niektórych iglaków zahamowało lub cofnęło. Kilka dni temu zastosowałam drugi raz oprysk dolistny. Muszę czekać
http://static3.rolmarket.pl/pol_pl_Humus-Active-do-iglakow-papka-1-2l-nawoz-do-iglakow-konewka--6055_1.jpg
bacowa 07:25, 07 lip 2015

Iwona widziałam inspiracje na ściankę, będzie fajna .Ana kupowała kosmosy chyba u Finki, ja też kupiłam i powiem ci że w realu takie se , mnie się nie podobają.
Nie doczytałam , czy jedziesz na zlot ?
polinka 07:30, 07 lip 2015

Iwonko, poranną herbatkę u Ciebie wypiłam. Na spokojnie poczytałam, obejrzałam kolorowe i pełne zapachu rabatki a przy zdjęciu części gospodarczej kilka razy westchnęłam...
Podobny zakres prac do wykonania również u nas, planowaliśmy jeszcze w tym roku większość z tych rzeczy zrobić ale doszliśy do wniosku, że stopujemy...
Tylko dach na garażu zostanie wymieniony a za resztę pieniążków jedziemy odpocząć
MiraR 09:32, 07 lip 2015

Uśmiałam się w związku z tym masażem,nawet mojemu nie mówię

Ja od wczoraj mam urlopowanie,mam nadzieję że podgonię trochę w ogrodzie.Jak się wraca po całym dniu z pracy to nie ma się na nic ochoty nawet na skubanie chwastów a narosło ich i skwar im nie przeszkadza,byliny ugotowane,omdlałe a chwasty się trzymają.Dobrze bo ma się ochłodzić
Iwk4 12:04, 07 lip 2015

bacowa napisał(a)
Iwona widziałam inspiracje na ściankę, będzie fajna .Ana kupowała kosmosy chyba u Finki, ja też kupiłam i powiem ci że w realu takie se , mnie się nie podobają.
Nie doczytałam , czy jedziesz na zlot ?

Ewa, cieszę się, ze może być. Oby tylko ta ścianka fajnie wyszła, ale to jeszcze za jakiś czas
Mówisz, ze kosmosy mierne? Chyba są malutkie? Tak mi się wydaje.
Na spotkanie jadę, ale sama. Reszta na pv.