Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Lek na całe zło czyli mój ogród 22:08, 10 mar 2012

Do góry
Fajnie dziewczyny, że mogłyście sie spotkać. Chyba blisko siebie mieszkacie Aldonko, chciałam się zapytać, ile lat mają Twoje brzozy?
"Skalniak" i przedogródek na torfowisku 19:03, 10 mar 2012

Do góry
Noo - pomysł jest niezły - tylko może niech więcej wyższych roślin wyrasta w tej irgi - choćby brzozy youngii lub jakieś kolumnowe iglaki.
Kubusiowo 22:54, 09 mar 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Jola chodzi o brzozy???

noooooooooo
Kubusiowo 22:38, 09 mar 2012

Do góry
Jola chodzi o brzozy???
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:57, 09 mar 2012

Do góry
Ja chyba jutro sobie uplotę z brzozy - będę robić wiosenny - główną inspiracją będzie Twój - albo prawie identyczny - a jak nie to gęsty i asymetryczny
Pamiętasz swój?
Gardenarium napisał(a)
Do wianka doczepiłam serduszko

W oczekiwaniu na wiosnę - Ogród Marty 17:34, 08 mar 2012

Do góry
Marta świętuje, a brzozy też bym zostawiła
Lek na całe zło czyli mój ogród 23:50, 07 mar 2012

Do góry
Tak moja sadzona własnymi ręcami. Lubię brzozy, choć jestem na nie uczulona.
O....! 22:45, 07 mar 2012

Do góry
Marzenko, uwielbiam brzozy.... są malownicze o każdej porze roku....bazie niewątpliwie zapowiadają nadchodzącą wiosnę
W oczekiwaniu na wiosnę - Ogród Marty 11:07, 07 mar 2012

Do góry
Witaj Marto
Przybywam z rewizytą Pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie i bardzo mi się u Ciebie podoba. Widać ogrom pracy, jaki włożyliście z M. w swój ogród. Urzekły mnie brzozy (bardzo je lubię) i oczko wodne, o którym ja mogę sobie tylko pomarzyć - sąsiad za płotem ma pszczoły
Gdybyś przypadkiem znowu zawitała w tym roku do Pyrzyc, to serdecznie zapraszam na kawę Z tamtąd jest naprawdę całkiem blisko
O....! 21:08, 06 mar 2012

Do góry
Jakie ładne niebo I te brzozy...... Powiało wiosną.
O....! 20:59, 06 mar 2012

Do góry
Marzenka jak te brzozy są stare?
O....! 20:58, 06 mar 2012

Do góry
Aniu, labradorek jest rzeczywiście kochany
Małgosiu, no ja może do kotów nie tyle z dystansem, co nie z taką sympatią jak do psów
no, czekam na jakieś większe krokusy, na razie nie ma co fotografować...

to jeszcze wczorajsze brzozy i wierzba
W ogrodzie u Aguniady 23:19, 05 mar 2012

Do góry
Aguś,brzozy u ciebie są pieknym dodatkiem.Chciałabym,żeby i u mnie nim były,a nie drzewem dominującym.
Ogród Danuszy - odsłona 2 17:04, 03 mar 2012

Do góry
Na Ogrodowisko trafiłam w 2010 roku latem jako 2000 fan dostałam śliczny album oraz całoroczne wydanie gazety" twój ogrodnik" bardzo mnie to ucieszyło, sama nie wiedząc jeszcze w jakie wspaniałe towarzystwo wkroczyłam.

Ogród nad którym pracuję już 26 lat!
na całości były pokrzywy i chaszcze(zdarzają się jeszcze odradzać ;( )
staram sie go urozmaicać w miarę możliwości.

wokół domu są 4 stawy (zarybione) jest sporo dużych juz drzew , świerków sporo wycięto rokrocznie z okazji świąt, teraz są albo małe(bo stale dosadzamy albo strasznie wielkie, są modrzewie, sosny brzozy ( na wiosnę czerpiemy soki do picia)

są dęby , akacje,osiki,leszczyna,klony.
najstarsze drzewo ma ok 90 lat to klon kanadyjski jest ciekawy ze względu swego pokroju sam sie układa jak parasol

ogród znany Wam ,choć nie wszystkim przecie, bo od zeszłego roku przybyło sporo ogrodowiczan.
A jakie są Wasze pomysły? 20:07, 02 mar 2012

Do góry
waska napisał(a)
no dobrze to teraz was zaskoczę

postanowiłam że biore sie za siebie i moze za 50 lat mó ogród bedzie dorównywał waszym

a tak na serio - juz nie wiem jak dam radę ogarnąć ten bałagan. Jesienią prawie nic nie zrobiłam bo byłam po cesarce. Dzis załamałam ręce. Śmiałam sie sama do siebie b to główne przez brzozy

podzielę moje "plany" na kilka postów zeby nie pomieszać a wiec zaczne od tego krzaka
był stary i duży zrobiłam z nim cos takiego ale nie lubie jego kształtu. czy go zmienić i jak?

to ten krzak.
Między ogrodami ... 11:26, 02 mar 2012

Do góry
Tytuł mojego wątku sugeruje ogrody w liczbie mnogiej .
To ,co pokażę za chwilkę na miano ogrodu
jeszcze nie zasługuje , bo to właściwie plac budowy ,ale coś tam już sobie rośnie

Tak wyglądała działka przed rozpoczęciem budowy :

Sosny i brzozy samosiejki ,nie wszystkie zostały ,bo nie byłoby miejsca na dom
Ale i tak otoczenie domu jest mocno zadrzewiona.
Mój przyszły ogród 11:57, 01 mar 2012

Do góry
Ewciu widzę, że tył jest inaczej bez brzozy i pojawił się zawijasek? patrzę i patrzę i jak dla mnie jest hm "mało czytelnie" tzn. ten bok przy płocie to, jak dla mnie, kontynuacja rabaty z przodu i nie wiem czy taki cis w poprzek nie przetnie nam tego niepotrzebnie (chodzi o tę boczną ściankę ekranu cisowego).

pod murkiem: drzewo, stożek, kula + niska bylina a w tej wąskiej części tylko kratownica z pnączem)
zgubiłam się o który murek chodzi?
A jakie są Wasze pomysły? 11:01, 01 mar 2012

Do góry
no dobrze to teraz was zaskoczę

postanowiłam że biore sie za siebie i moze za 50 lat mó ogród bedzie dorównywał waszym

a tak na serio - juz nie wiem jak dam radę ogarnąć ten bałagan. Jesienią prawie nic nie zrobiłam bo byłam po cesarce. Dzis załamałam ręce. Śmiałam sie sama do siebie b to główne przez brzozy

podzielę moje "plany" na kilka postów zeby nie pomieszać a wiec zaczne od tego krzaka
był stary i duży zrobiłam z nim cos takiego ale nie lubie jego kształtu. czy go zmienić i jak?

to ten krzak.
Ogród Dominiki 08:50, 01 mar 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
No to wpadłam jak śliwka w kompot, bo ja uwielbiam brzozy i już ich mam chyba z 8 sztuk. U mnie wypełniają pustkę panującą wokół. Nie mamy lasu obok,sąsiedzi też mało sadzą, wiec te drzewa ratują zieleń powyżej 2 metrów wysokości. Robi się tak jakoś przytulniej.

Moniko, u mnie wkoło domu na sąsiednich działkach też wszędzie brzozy. Pełno samosiejek w okolicy. W jednej kępie mieszkają 3 bażanty, które przechadzają się majestatycznie po trawniku lub drodze przed domem Brzozy szybko rosną i dzięki temu szybko urozmaicają krajobraz, przesłaniają domy. Do tych brzóz nic nie mam, bo są zbyt daleko by śmiecić na moje rośliny. Wyglądają pięknie. Na moją działkę lecą jednak miliony liści z wielkiej brzozy sąsiadki, która nie zgodziła się na wycinkę i tego nie uniknę. Jednyne, co mogę zrobić, to zredukować brzozy po mojej stronie, żeby tych liści było choć trochę mniej. I to zamierzam zrobić. Nic się nie martw: jak lubisz brzozy, to im wszystko wybaczysz.
Ogród Dominiki 15:39, 29 lut 2012

Do góry
No to wpadłam jak śliwka w kompot, bo ja uwielbiam brzozy i już ich mam chyba z 8 sztuk. U mnie wypełniają pustkę panującą wokół. Nie mamy lasu obok,sąsiedzi też mało sadzą, wiec te drzewa ratują zieleń powyżej 2 metrów wysokości. Robi się tak jakoś przytulniej.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies