Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z perspektywą na przyszłość

Ogród z perspektywą na przyszłość

Milka 15:12, 17 maj 2012

kwiatholandii napisał(a)
Irenko, trochę nerwów było, ale już pomalutku wychodzimy na prostą Dzięki za wsparcie

Moniko, domyslam się

ale masz nas tutaj, wszystkie cię wspieramy
na temat cisów nie wypowiem się, bo jakoś za nimi nie przepadam, ale szkółka całkiem, całkiem, coś tam bym wynalazła dla siebie
o cisy pytaj Danusię, ona je kocha
Pwl 22:24, 17 maj 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Pawle, pozwolę sobie na polemikę z Tobą - moim zdaniem to nie przemarznięcie.

Możliwe że nie Ewa, obstawiłem najbardziej prawdopodobne sam kupiłem zmarźniętego
cisa co prawda aurea, ale w połowie na szczęście jest ok więc do usunięta poszła cała góra.
Domi 06:27, 19 maj 2012

Moniko, ogród masz już bardzo ładnie zagospodarowany. Teraz trzeba będzie poczekać na przyjęcie się roślin, ale jak tylko ruszą, zrobi się pięknie.
Marta 06:51, 19 maj 2012

Witam! Super ogród tworzysz, szkoda cisów- współczuję. Fajną masz kostkę brukową, jaki to kolor? Pozdrawiam
Madzenka 07:05, 19 maj 2012

Domi napisał(a)
Moniko, ogród masz już bardzo ładnie zagospodarowany. Teraz trzeba będzie poczekać na przyjęcie się roślin, ale jak tylko ruszą, zrobi się pięknie.

Moniko Domi ma świętą rację
Niestety przy zakładaniu ogrodu trzeba się pogodzić z utratą części roślin, tak się dzieje w każdym ogrodzie. Mi ciągle pojedyncze sztuki wypadają a zima będzie najgorszym sprawdzianem dla młodych roślin...
Cisy mam nadzieję, że zmarzly lub uschły...
kwiatholandii 22:20, 19 maj 2012

Irenko, Domi, Marzenki\o, dzięki za wsparcie . Cisów padło na dzień dzisiejszy około 14 sztuk. Z tego co widzę możliwe, że liczba dobije do 20. Trudno. Kupiłam nowe. Co zrobić. Szkoda tylko pieniędzy, bo miałam sprawić sobie parę roślin,na których mi zależy. Moja mama jednak w odsieczy sprezentowała mi 10 dorodnych lawend pod moje brzozy pozyteczne . Już oczywiście są posadzone

Dziś zrobiliśmy kawał dobrej roboty. Z pomocą kilku osób zakorowaliśmy około 400m2 i dowieźliśmy na rabaty 20 ton ziemi. Zostało nam jakieś 300 metrów do zakorowania i zakamykowania Jesteśmy prawie na meciue Teraz tylko do szczęścia (ogrodowego oczywiście), brakuje mi widoku kilełkującej trawki
agata_chrosc... 22:43, 19 maj 2012

Ale mam nadzieję, że obserwowałaś te zbożne działania z fotela? Trzymam kciuki za trawkę,ale najbardziej za szczęśliwe pojawienie się najmłodszego w naszym gronie. Trzymajcie się!
TheMagda 09:32, 21 maj 2012

Witaj.
Czytałam u Gosi, że czytałaś u mnie (na zasadzie jedna baba drugiej babie ) o długości rur wozu asenizacyjnego.
Mnie wyszło z obliczeń, że długość od podjazdu do dekla osadnika to 16,5m. Trochę dużo ale co zrobić? W instrukcji oczyszczalni jest napisane, że wywóz nieczystości przewiduje się raz na 2 lata. Biorąc pod uwagę, że zbiornik będzie 3000l a w domu 2 (póki co) stałych bywalców sądzę, że wywoź nie będzie częstszy. Czy możesz mi pokazać jak u Was wygląda ta przedłużka?? Ta rura jest na stałe zanurzona w osadniku??
Z góry dziękuję,
Magda
kwiatholandii 23:09, 21 maj 2012

Postaram sie znalezc zdjecia.mam nadzieje,ze chodzi nam o to samo
anna_studio 16:56, 22 maj 2012

Ogród zaczyna prezentować się coraz piękniej....
Klony cudnie wyglądają posadzone w tym miejscu...
a donice.....bajka
Życzę szybkiego widoku....zielonego
i szczęśliwego rozwiązania...

Kwiatuszku...dziękuję za wsparcie duchowe.....wiem, że u Ciebie też nie było łatwo...ostatnio...