Kiedy ma się goły ogród, to wciąż się wydaje, że roślin jest za mało. Teraz jeszcze jest czas na korektę.
Tamaryszek jako przesłona nie do końca jest dobrym wyborem. Bardzo późno startuje i dość szybko gubi ulistnienie. o kwitnieniu dość długo jest bury. W sumie dopiero w czerwcu jest zielony. Ale ma swoje zalety. Jest niezwykle malowniczy.
Kiedy jego sąsiedztwo było niskie, sprawdzał się dobrze. Teraz drzewa obok podrosły i on zrobił się nieco nijaki. Zwłaszcza po tym przycinaniu.
Myślę, że przez pierwsze 10 lat towarzystwo powinno sobie poradzić. Potem będziemy się martwić
Ja sadzę kulki cisowe pod nowymi dorenbosami. Na razie mam trzy, a w planach dalsze 4.
Mam też 20 letnie ogromne kule cisowe, to prawdziwe terminatorki. W korzeniach starych jodeł dają radę.
Ta najjaśniejsza za dereniem to nowo przesadzona, oby się przyjęła.
Co do hortensji to mam 6 odmian bukietowych, więcej nie planuję. Wszystkie lubię. Aż mnie kusi jakiś przegląd porównawczy zrobić Różnią się między sobą i to bardzo.
Witaj oj, aż tak - miło mi bardzo Kasiu nigdy nie mów nigdy ja 5 lat temu także wzdychaam do zdjęć grupowiczów na O. także sama widzisz wszystko prze Tobą
Co do skarpy to możliwości jest wiele - trawy, klony palmowe, hortensje... zaleznie jaka to strona. Zerknij do Magdy - Ogród z wilkiem - ma przecudnie obsadzone skarpy
Tak za hortkami jest ML, przed są carexy Ice dance Lubię je, bo z 13 sadzonek, które tam są miałam kolejne jakies 50szt, które poszły w gaik brzozowy przed żywopłot z bukszpanu i kolejne tyle wydałąm znajomym To zaleta ale i wada, przez rozłogi może przerosnąc w trawniku - u mnie jest obrzeże z kostki, więc nie da rady, ale jeśli nie ma trzeba pilnować - rozłogi łatwo wyrwać, jakby co
Masz już jakąś opinię o tej krzewuszce? Swoją posadziłam w półcieniu i ma chyba za mało deszczu. Dopiero w tym roku ładne liście wypuściła ale oczekiwałam od niej zdecydowanie więcej
Wiśniowa roślinka to szarłat zwisający? Bardzo fajnie się komponuje z pozostałymi roślinami.
Trawy widoczne w tle masz takie wielkie - wow. Możesz napisać jakie to odmiana?
Trawniczek zieloniutki, tujki tak elegancko przycięte, czyściutko - bardzo ładny i zadbany ogród