Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:19, 11 sty 2018

Do góry
Dziękuję

Gratuluję i będzie dobrze Masz rękę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:12, 11 sty 2018

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:11, 11 sty 2018

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:08, 11 sty 2018

Do góry

Kasiu, tak czuję się spełniona, nigdy nie spodziewałam się takich zaszczytów, a juz zagranicznych tym bardziej. To było jak start rakiety na Marsa. Jakbym w niej siedziała. Aby nie spaść z tego Marsa, trzeba podejmować nowe wyzwania
Ale wg własnych reguł i w odpowiednim miejscu.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:40, 11 sty 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mnie to już Sebku zupełnie nie rusza, tyle już wszystkiego medialnego miałam, że hoho. Żyję już w innym świecie wartości.

Oczywiście wyróżnienia, publikacje, jak są - to bardzo miłe, ale w większości teraz to ja odmawiam wszystkiego. Skupiam się na życiu i przyjemnościach z bycia m.in w ogrodzie. Nie oczekuję już nic od mediów. I nie zabiegam o nie. Jak uznam, że mi pasuje - tak, nie odmawiam, a jak mi się nie chce, albo nie mam przekonania - to nie.

To sie nazywa ,,spełnienie". Osiągnęłaś swój szczyt i jesteś usatysfakcjonowana tym, do czego dążyłaś - to wspaniałe uczucie bo pozwala na włączenie biegu wstecznego i powolną jazdę w wymarzonym kierunku....
Prawdziwy sukces człowieka-ogrodnika
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:23, 11 sty 2018

Do góry
Mnie to już Sebku zupełnie nie rusza, tyle już wszystkiego medialnego miałam, że hoho. Żyję już w innym świecie wartości.

Oczywiście wyróżnienia, publikacje, jak są - to bardzo miłe, ale w większości teraz to ja odmawiam wszystkiego. Skupiam się na życiu i przyjemnościach z bycia m.in w ogrodzie. Nie oczekuję już nic od mediów. I nie zabiegam o nie. Jak uznam, że mi pasuje - tak, nie odmawiam, a jak mi się nie chce, albo nie mam przekonania - to nie.

Teraz np. zgodziłam się do pokazania w Świecie Rezydencji Wnętrz i Ogrodów - zimowej, ośnieżonej wersji ogrodu. Wyszło ładnie. Bardzo mi się spodobało podejście Redakcji. Bardzo profesjonalna. Mam już 1/2 numer w ręku) Jutro zeskanuję.
Przedziwny Ogród 20:15, 11 sty 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ależ zaczęłaś z górnej półki, od razu świetne fotki.

Witam i ja, założycielka

Droga Pani Danusiu, jest mi niezmiernie miło,że zaglądnęłaś w moje skromne progi. Zapraszam częściej.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:25, 11 sty 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Trzeba wytrzymać reklamę, a potem trzy filmy z trzech wejść w programie "Dzień dobry TVN", przy okazji znalazłam tę prezentację

https://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/najpiekniejszy-ogrod-na-swiecie-znajduje-sie-w,142768.html

Pamiętam to oczekiwanie przed TV
Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć 17:17, 11 sty 2018

Do góry
Izabela36 napisał(a)
Pokaże ci jeszcze widok z góry.

Jak dla mnie to jest to strasznie poszatkowane w poprzek, rabatka tu rabatka tam tu kawałek trawniczka wąskiego, nie wiadomo po co i naco, tu znowu rabatka lecąca w poprzek. Co by i nie zrobił to kaszana będzie. A dlaczego nie miałoby być tak?

Przedziwny Ogród 17:09, 11 sty 2018

Do góry
Ależ zaczęłaś z górnej półki, od razu świetne fotki.

Witam i ja, założycielka
Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć 11:23, 11 sty 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Albo skoro jest i ma zostać, to na części ze świerkiem i kulami świecącymi powinien byc sam trawnik i tylko trawnik, a rabata kończy się murkiem. Kropka

No ale jakże to tak - bez rabaty? Zupełnie tego nie pojmuję
Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć 10:53, 11 sty 2018

Do góry
makadamia napisał(a)
Danusiu - niestety ten pomysł nie przejdzie, bo Iza niezbyt dokładnie zrobiła plan
Wg. planu, ta rabata ma kształt bardzo wydłużonego trójkąta, z podstawą na linii ogrodzenia. Po zdjęciach widać, że ten trójkąt jest prawie równoboczny.
Jak próbowałam ten pomysł pokazać na zdjęciu, to rabata zmniejszała się bardzo niewiele (a z planu wynikałoby, że "wysokość trójkąta" zmniejszyłaby się prawie o połowę)

Jeśli plan jest niedokładny i nie odzwierciedla rzeczywistych proporcji to nasza robota nic tu nie da. Jest na marne. Zacząć trzeba od dokładnego zwymiarowania.

A na zdjęciach to można jedną rabatkę podpowiadać, a nie odnosic się do tak trudnego, skomplikowanego terenu, jak U Iwonki
Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć 10:51, 11 sty 2018

Do góry
Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć 10:49, 11 sty 2018

Do góry
Albo skoro jest i ma zostać, to na części ze świerkiem i kulami świecącymi powinien byc sam trawnik i tylko trawnik, a rabata kończy się murkiem. Kropka
Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć 10:48, 11 sty 2018

Do góry
Murek moim zdaniem do rozwalenia, teren do ukształtowania, da się zejść na takiej powierzchni do poziomu kostki przecież.

Ten murek psuje wszystko i generalnie mówiąc delikatnie, zawadza. Co by i człowiek nie wymyślił i i tak nie wyjdzie.

Na ten teren pasuje mniej więcej taki styl

http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-inteligentny

albo bardziej kolorowy i pomieszany

http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-z-brzozami
Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć 10:07, 11 sty 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ooo, ale pomysł przeniesienia schodka na granicę z kostką bardzo mi się podoba!
Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć 10:07, 11 sty 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu mamy kilka wersji z ta linia rabat, i zobaczymy na czym ostatecznie stanie.Ta linia na rysunku ponizej wymaga rozebrania sporej częsci murka ( bo tam jest różnica poziomów) i obawiam sie że wówczas kamień - głaz z rabaty frontowej wyląduje w trawniku. Ja mogę tak maksymalnie połaczyc ta rabate frontową z ta powyżej aby głaz był wciagniety w rabate a nie w trawnik.
Danusiu a co ty radzisz na swoim projekcie? Te linie zielone to linia rabaty, czy trawnika?
Ciemiernik - Helleborus 10:06, 11 sty 2018

Do góry
Gdy jest na plusie to może stać na zewnątrz, gdy więdnie - podlej.
Gdy na minusie - chowaj gdziekolwiek, aby na plusie. Niskim plusie. Tak powinien dotrwać do wiosny.

Pozostawiony na dworze zmarznie na tyle, że nie będzie atrakcyjny w wyglądzie, całkiem nie zmarznie, odrodzi się w przyszłym roku.

Po przebytej zimie wsadzisz na wiosnę do gruntu. Będzie piękny w następnym sezonie.
Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć 10:00, 11 sty 2018

Do góry
Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć 09:58, 11 sty 2018

Do góry
Izabela36 napisał(a)

Danusiu czy to odpowiedz do mnie Zmyliłam sie odnosnie tego świerka, że jest w trawniku.

Tak do ciebie tylko nie mogę znaleźć zdjęcia, gdzie jest świerk jakby na wycepce, czyli częśc z trawnikiem jest dużo większa a świerk otacza trawnik.

A odnośnie linii to mi się spodobało makadamii'

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies