Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogródek nad jeziorem 07:41, 16 mar 2016

Do góry
ale ładnie Ci sie to komponuje ze ścianą, fajnie. u mnie dzis wiosna, zielona i słonecznie. i niech tak już zostanie
Szmaragdowy Zakątek 01:52, 16 mar 2016

Do góry
anna_t – energii ci u mnie dostatek, a jak znam życie to kumulacja sił witalnych u mnie dopiero nastąpi.

Rench – Reniu, bo widać my już zainfekowane chorobą ogrodniczą jesteśmy i obojętnie obok ogródka o awangardowo-zdziczałej aranżacji przestrzeni - nie przejdziemy….ha ha ha

Kasya – nooo….troszkę się działo! Szkoda, że tylko 5 dni…aż żal było wyjeżdżać!

Karol99 – rabatka reprezentacyjna, bo przed domem…jak „zielenina” troszkę podrośnie to dopiero powinien być efekt.

rozark, Bogdzia – oczki kolorami nacieszyłam, ale i tak mi mało !!!

yolka – teraz Jolu jeszcze bardziej czekam i wypatruję wiosny…już mam dość tej szarej , burej pogody. Wiosno przybywaj !!!

AnnaCh – no, taki zawijasek został wybrany w jawnym, ogrodowiskowym głosowaniu…nie śmiałam się sprzeciwiać !!! Ha ha ha. Synowi też się spodobał, więc chyba jest ok.

Sebek – w tym szaleństwie jest metoda, u nas jeszcze nie można działać ogródkowo …więc samolotem myk, myk za zachodnią granicę i już można ogródkować.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:50, 15 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
podglądam i macham Poli

Macham Aniu
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:44, 15 mar 2016

Do góry
podglądam i macham Poli
Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:36, 15 mar 2016

Do góry
ślicznie Ewa
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 21:13, 15 mar 2016

Do góry
powiem ci tak, zrób na dużej kartce plan ogrodu, naszkicuj to co jest i zostanie z wymiarami, strony świata i do tego jakieś inspirki jaki ogród Ci się podoba. wiele osób zaraz się znajdzie do planowania
zaplanujemy razem Twoje tyły, będziesz wiedziała na czym stoisz i zobaczysz że worek mniej trawy kupisz
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 21:10, 15 mar 2016

Do góry
Kasia ja o tej ziemi nie dlatego żebyś taniej szukała, mieszkamy w innych częściach kraju, różnice są poprostu. tak jak w cenach drzewek u mnie graby 60zl kosztują 1,2m a u Oli w Rzeszowie w tej cenie 3m. tak to juz jest...
fajnym sposobem na puste placki jest wyrzucanie skoszonej trawy na rabaty. chwasty nie rosną i ziemię użyźnia spójrz do Zielonej, bardzo fajny sposób.
korzystaj z tego ze trafiłaś na forum w takim momencie, wielu błędów unikniesz
Ogród z pergolą 21:03, 15 mar 2016

Do góry
Kasiu ja Ci tego nie powiem bo ich niemam tyle co na necie przeczytam. ale wlaśnie madzenki zapytaj, masz idealne źrodło informacji na ten temat.ja tylko mogę ci powiedzieć że wedlug mnie jest piękny, nowoczesny i taki jakiś...elegancki
ja też mam dwójkę dzieci i też ema który sam z siebie do ogrodu robić nie pójdzie więc znam temat, a to dopiero początki ogrodu, jak my to wytrzymamy?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:58, 15 mar 2016

Do góry
o to kolo Ciebie drogo, w moich okolicach płaci się ok 400-500zł za wywrotke czyli ok 20t
popytaj tez o kompost. moja trawa w miejscach gdzie była siana na komposcie jest o wiele ladniejsza. tak pół na pól przemieszac i bedzie miała jak w bajce
jestes teraz na tym etapie co ja niecały rok temu i poza żywopłotem powiem Ci jeszcze jeden moj błąd, posianie trawy przed wytyczeniem rabat.
teraz bym zrobiła inaczej. już do jednej rabaty musiałam zdejmować darń i powiem Ci ze to jest jakaś masakra! a czeka mnie jeszcze, choc raczej nie w tym sezonie bo muszę sobie dawkować ten koszmar, zdejmowanie ok 3x30m2
Ogród z pergolą 20:27, 15 mar 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

ja taką mądrość posiadłam nie dawno ...a tu proszę pobyt na forum i przyspieszony kurs ogrodniczkowania robi swoje

najładniejszy trawnik ...to nie tylko wertykulacja ...musisz nawozić i dużooooooooooooooo wody lać w sezonie....woda jest kluczem do sukcesu

a uwierzysz że moj trawnik siałam w sierpniu a zaraz fala upałów nas dopadła...nie dziwię się ze teraz jest w takim stanie.. kupiłam 50kg polifoski i zamowilam 2xyara, będę nawozić jak szalona
napewno największy wplyw na mnie ma O. ale tez pinterest którego odkryłam dzięki O. tam dopiero można się napatrzeć
dzięki za info o wertykulatorze
Ogród z pergolą 20:22, 15 mar 2016

Do góry
Luteczka napisał(a)
My też pożyczaliśmy glebogryzałkę spalinową i było raz a dobrze, wertykulator mam elektryczny pożyczony od kogoś komu już niepotrzebny i tak się męczę z tymi kablami,że czasem marzę o tym,żeby się popsuł i żebym mogła pożyczyć spalinowy

hahahahaha dobra jesteś
Ogród z pergolą 20:21, 15 mar 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

brzmi kuszącoDo mnie najbardziej obraz przemawia-kto ma już taki fajny żywopłot?

taki już dorodny napewno madżenka, a posadzony ale maleński siakowa. pewnie jeszcze sporo innych osób ale teraz Ci nie wymyśle
ja żałuję strasznie ze go nie mam gdybym mogla cofnąć czas to bym miała na 100%, wystraszyłam sie bo em zapowiedział że nie bedzie ciał a potem dziewczyny mnie tu na forum uświadomiły ze to taka prościzna że sama bym ogarnęła ale teraz to juz klops. nie bedę robić rewolucji
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:16, 15 mar 2016

Do góry
oczywiscie że jest problem z nasadzeniami ale to jest normalne. wazniejsze jest to zeby obrzeża sie trzymaly niż to ze musisz roslinki posadzic 10cm dalej w sumie nawet ładnie to wygląda, u mnie jest tak, zurawki posadzone dalej od obrzeży a z czasem liście się tak rozrosną ze i tak bedzie spoko
edit: usunęłam fotkę
Kasiu jutro fotke usunę
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:06, 15 mar 2016

Do góry
Iwona beton, tak się stabilizuje takie obrzeża. choć pierwszy raz spotkałam się z tym ze takimi plackami, u mnie robili beton po całości. teraz będą robic u mnie kolejne palisadki to muszę im pokazać taki sposób, zawsze mniej materiału idzie
Kasia super wyszło
w tym roku planujesz trawnik?
Ogród z pergolą 18:37, 15 mar 2016
Do góry
anna_t napisał(a)

dzieki za tą opinię, niezwykle wazna
moj em wczoraj 4h grabkowal nasz trawnik, jakaś masakra
na tą chwile trawnika mamy ok 1000m ale pewnie z sezonu na sezon bedzie go coraz mniej a dla mnie bardzo ważny jest zadbany trawnik, nie mam zamiaru na tym oszczedzać. według mnie nawet najpiekniejsze rabaty tracą gdy obok brzydki, smutny trawnik bez kancików.

ja taką mądrość posiadłam nie dawno ...a tu proszę pobyt na forum i przyspieszony kurs ogrodniczkowania robi swoje

najładniejszy trawnik ...to nie tylko wertykulacja ...musisz nawozić i dużooooooooooooooo wody lać w sezonie....woda jest kluczem do sukcesu
Ogród z pergolą 13:36, 15 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

u mnie wypozyczenie glebogryzarki kosztowalo 150zł i najbardziej opłacało się zrobic to na weekend bo masz od pt do nd a płacisz za 1,5doby. u mnie przynajmniej tak było
graby na zywopłot, sadzonki kosztują 0,7-1zł. sadzisz 5szt/metr więc w porównaniu do tujek czy serbów rewelacja
poza tym żywopłot grabowy to absolutny hicior w ogrodach nowoczesnych czy formalnych, zauważ ze na zdjeciach np z gardenia rzadko kiedy taki występuje.
minusem (a dla mnie plusem) jest to ze liscie zmieniaja kolor na zimę a wiosna przez moment jest łyso, akurat u ciebie ogrodzenie zabudowane to by nie odkryło nagle sąsiedztwa

brzmi kuszącoDo mnie najbardziej obraz przemawia-kto ma już taki fajny żywopłot?
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 12:44, 15 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
a takie podsumowanie roku 2015...?
no nie daj się prosić, widzisz ze łasa na Twoje fotki jestem
u mnie trampki granatowe a planuję jeszcze czerwone, też uwielbiam

Tu jak przyszło ogrodzenie frontowe:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4867-w-moim-ogrodzie-gdzie-czas-leniwy?page=413

Tu małe "przed" i "po"
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4867-w-moim-ogrodzie-gdzie-czas-leniwy?page=566
i
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4867-w-moim-ogrodzie-gdzie-czas-leniwy?page=568
i
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4867-w-moim-ogrodzie-gdzie-czas-leniwy?page=607

I tu różne takie:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4867-w-moim-ogrodzie-gdzie-czas-leniwy?page=570

Miłego oglądania

edit: dodałam przedostatni link
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:29, 15 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
nie mogą to niezgodne z prawem pracy
chyba ze dyscyplinarnie ale takim pracownikiem to ja nie jestem
no jak będziesz spała...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:22, 15 mar 2016

Do góry
poza tym to jest tylko mały plusik tego przepisu prawa, skłon w stronę mam.
oczywiste jest że pracuje sie tak samo, ja z tym spaniem w pracy Ewa żartowałam choć mamie z maluszkiem w domu po ciężkiej nocy może sie to pewnie zdarzyć
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:19, 15 mar 2016

Do góry
chyba że to ty pierwsze złożysz wniosek o zmniejszenie etatu a zawsze to pracownik ma pierwszeństwo w komunikacji z pracodawcą
żaden sąd tego nie podważy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies