Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Dominika11 12:58, 15 mar 2016

fajowe te inspirki
kasja83 17:11, 15 mar 2016

No to tyle się dzisiaj podziało. Ziemia rozrównana-o tyle o ile aura pozwoliła.Trzeba będzie dowieźć jakiegoś ładnego humusu.

Obrzeża od strony wykuszowej-zrobione na prosto.

Obrzeża od strony garażowej:

Generalnie krajobraz zrobił się trochę księżycowy-błocko wszędzie niemiłosierne-ale przynajmniej jakiś krok naprzód.Nie wiem jak u Was, bo u mnie w nocy ma być przymrozek:-/
anbu 19:21, 15 mar 2016

Super to wygląda
kasja83 19:36, 15 mar 2016

anbu napisał(a)
Super to wygląda

anbu podnosisz na duchu
iwka 19:47, 15 mar 2016

A to beton czy piasek przy obrzeżach?
anna_t 20:06, 15 mar 2016

Iwona beton, tak się stabilizuje takie obrzeża. choć pierwszy raz spotkałam się z tym ze takimi plackami, u mnie robili beton po całości. teraz będą robic u mnie kolejne palisadki to muszę im pokazać taki sposób, zawsze mniej materiału idzie
Kasia super wyszło
w tym roku planujesz trawnik?
iwka 20:11, 15 mar 2016

Ja się nie znam na tym bo nie mam u siebie obrzezy, ale spotkałam się z opiniami, ze potem jest problem z nasadzeniem roślin jak duże placki betonu leżą. Ale mówię, ja laik i tej sprawie
anna_t 20:16, 15 mar 2016

oczywiscie że jest problem z nasadzeniami ale to jest normalne. wazniejsze jest to zeby obrzeża sie trzymaly niż to ze musisz roslinki posadzic 10cm dalej w sumie nawet ładnie to wygląda, u mnie jest tak, zurawki posadzone dalej od obrzeży a z czasem liście się tak rozrosną ze i tak bedzie spoko
edit: usunęłam fotkę
Kasiu jutro fotke usunę
kasja83 20:42, 15 mar 2016

Jest to beton.Nie wiem jaka jest szkoła,ale chłopaki robią po dużych inwestycjach typu parku,boiska-więc mam nadzieję, że będzie ok. Obrzeża stosunkowo nie są wkopane w ziemię,więc jakoś trzymać się będą musiały. Co do nasadzeń to wyjdzie w praniu-jak się wkurzę to będę kuć w betonie

Aniu czekam aż to obeschnie-to nawet chciałam zrobić fotki,jak to wyszło wokół tarasu,ale nie ma szans wejść za dom-wygląda to jakby stado baraszkowało dzikówI teraz będę chciała porozbijać bryłki,wyrównać i dowieźć ładnego humusu. Trawę pasowałoby posiać, bo chwasty nie będą czekały na zaproszenie. Rozglądałam się już za ceną dobrej ziemi-40 zł za tonę. Nie wiem czy to spoko-ale w okolicy wszędzie w tych granicach.
Luteczka 20:48, 15 mar 2016

kasja83 napisał(a)
No to tyle się dzisiaj podziało. Ziemia rozrównana-o tyle o ile aura pozwoliła.Trzeba będzie dowieźć jakiegoś ładnego humusu.

Obrzeża od strony wykuszowej-zrobione na prosto.

Obrzeża od strony garażowej:

Generalnie krajobraz zrobił się trochę księżycowy-błocko wszędzie niemiłosierne-ale przynajmniej jakiś krok naprzód.Nie wiem jak u Was, bo u mnie w nocy ma być przymrozek:-/

według mnie i mojego M te obrzeża są bardzo dobrze położone,
w sensie,że te placki mają dodatkowo wzmacniać obrzeże aby pod naporem ziemi nie popękał beton i nie przewróciło się