Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 11:25, 07 lis 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ja nie narzekam na ptaki przy borówkach. Mają ptaki mam i ja. Od kiedy kosy robią u mnie gniazdo mam spokój z ptakami. Tylko kosy się pożywiają na borówkach. I to jedna rodzina, pozostałe są odganiane ze stołówki.

Haniu w tym rzecz ze mam te krzaki ok 10 lat nawet szklanki borówki nie zjadłam z tych krzaków. W tym miejscu rosną sosny i je zasłaniają może je pprzy adze dam im szansę. U mnie jest dużo ptaków mają gniazdka w tujach jak przyjeżdżam to jjestem intruzami dla nich. Mają spokój i dobrze im tutaj.
Ptasi gaj 10:40, 07 lis 2017

Do góry
Borówki to ptaki lubią. Mam trzy krzaki kwitną owocują przyleci ptaki i po borówka a podlewania i nawożenia więcej strat niż korzyści.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 08:10, 07 lis 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Co ty Sylwia tak rozpieszczasz to ptaki, już je dokarmiasz.
Rozleniwią się, jeszcze komary latają i inne robactwo niech łapią będzie ich mniej w przyszłym roku.
U mnie tez duzo sikorek i na działce i przed domem.
Sroki zrobiły wiosną gniazdo, ale je nie zasiedliły i teraz sikorki tam buszuja. Widzę, że dzięcioły tez masz. Będąc dzisiaj na spacerze widziałam kilka dzięciołów to się mało zdarza widocznie jest dużo robactwa pod kora.

U nas niestety już owady nie latają, a komarów znowu nie dużo i tylko miejscami...w ogrodzie nie mam wcale. Jak mam mieć skoro sąsiad pekinkę pryska pięć razy w tygodniu
Ogród za grosze 00:04, 07 lis 2017

Do góry
Witam Ewo.
Działka prawie w Borach Tucholskich 00:03, 07 lis 2017

Do góry
Witam Zbigniew. Jak ładny ogród to i foty mistrzowskie.
Działka prawie w Borach Tucholskich 00:01, 07 lis 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
Witam fachowca Czy moge prosić o pomoc w identyfikacji?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/523-rozpoznawanie-roslin-iglastych?page=76
Sprzedali mi jako cypryśnika ale to chyba żart Z góry dziekuję

To cyprys Lawsona żółty czyli Lane Aurea.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:50, 06 lis 2017

Do góry
Co ty Sylwia tak rozpieszczasz to ptaki, już je dokarmiasz.
Rozleniwią się, jeszcze komary latają i inne robactwo niech łapią będzie ich mniej w przyszłym roku.
U mnie tez duzo sikorek i na działce i przed domem.
Sroki zrobiły wiosną gniazdo, ale je nie zasiedliły i teraz sikorki tam buszuja. Widzę, że dzięcioły tez masz. Będąc dzisiaj na spacerze widziałam kilka dzięciołów to się mało zdarza widocznie jest dużo robactwa pod kora.
Gożdzikowa - wiejski ogród 23:44, 06 lis 2017

Do góry
Basiu czuj się zdrowo.
Choroby róż 23:38, 06 lis 2017

Do góry
Grzegorz_C napisał(a)
Pod spodem lisci nie ma zadnych robaczkow, wczesniej cos sie leglo, bo byly wyzarte dziurki, ale opryski Karate pomogly.

Roza wsadzne sa w skrzynie z pergola, na pewno sa za male na chwile obecna (roze juz po 1 sezonie) i czeka je przesadzanie w najblizszych tygodniach.

Jesli chodzi o rodzaj rozy to jest to pnaca Oh Wow!

Czy na pewno opryskiwac substralem przeciw robactwu czy tez uderzyc w cos antygrzybowego?

Skoro szukasz pomocy i ktoś ci radzi i twierdzisz, że nie trzeba przeciw robactwu to lecz sam i nie pytaj o radę.

2 w 1 to kompleksowy środek.
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 23:18, 06 lis 2017

Do góry
Witam Violu. Jak się cieszę. Spokojnych snów.
Pozdrawiam
Sezon 2017 u Hanusi 23:15, 06 lis 2017

Do góry
Witam Haniu. Oj ubiegłaś mnie tym razem. Wiesz, że byłam gdzieś ok. godz. 16 u Ciebie na wątku, nie wpisałam się, myślę sobie jeszcze wstawię parę fot, a później zawitam do Ciebie, a tu patrzę jesteś na moim pierwsza.

Ja też dostałam jeżówki od Ewy Rosy i posadziłam w połowie października na stałe miejsce. Wykopywałam z poczekalni z bryłą ładnie się ukorzeniły kwitną jeszcze.

Jak się cieszę z nowiny odnośnie Violi.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 23:06, 06 lis 2017

Do góry
To pewnie już ostatnie róże. Od września nie było - tej jesieni mrozu, ale lało, czasami się zastanawiam w jakim stanie byłyby róże jakby nie padał deszcz bez mrozów.

U mnie werbena już okwitła wcześnie posadzona no i deszcze też zaważyły

Ptasi gaj 23:05, 06 lis 2017

Do góry
Buczki piękne, zostawiają liście na zimę. trawę trzeba skosić bo wysoka.

Obok borówka ostatni rok u mnie.

Perukowce

Elu spacer miałaś cudny.Drzewa teraz są piękne i pecherznica ładna. Te twoje buczki to jakieś odmianowe czy zwykłe?Perukowce mam 3 ale małe jeszcze.Chociaż już pokazały jak pięknie na czerwono się przebarwiaja
Ptasi gaj 22:53, 06 lis 2017

Do góry
Trawki

Ptasi gaj 22:49, 06 lis 2017

Do góry
Na skalniku

Obok czarny bez i liście horty

Ptasi gaj 22:45, 06 lis 2017

Do góry
Buczki piękne, zostawiają liście na zimę. trawę trzeba skosić bo wysoka.

Obok borówka ostatni rok u mnie.

Perukowce

Wymarzony sielankowy ogród..... 21:05, 06 lis 2017

Do góry
U mnie tez cos tak kwitnie, ale to juz ostatnie podrygi. Jest cieplo, zreszta na Ślasku tez nie mozna narzekac byla bardzo ładna pogoda.
Mam do wiazania trawy i to w tym tygodnie musze zrobic i odkurzyc zwir z lisci.

Elu masz rację, to już końcówka kwitnienia, fajną pogodę mamy, więc jest jeszcze szansa na dokończenie pewnych spraw w ogrodzie
Mirkowy ogród (początki) 19:44, 06 lis 2017

Do góry
A jeszcze jedno u mnie tez horty świruja. Brazowieja i kwitną.
To wszystko wina pogody.Ale ja tam się cieszę że jest ciepło.Sezon budowlany u mnie trwa.

Zobacz kapustki już rosną.
Mirkowy ogród (początki) 19:42, 06 lis 2017

Do góry
Dzisiaj bylam na spacerze takim dluzszym, wiec widzialam pieknie wybarwisjace sie pecherznice. No i wlasnie sa szpalery przy drogach na Ursynowie i w sloncu ladne kolory w cieniu takie bure.
Mamy tez sporo pecherz na osiedlu musze zobaczyc, jaki teraz kolor maja. W tym roku to slonca jak na lekarstwo.

Mirka jak posadzisz pod brzozami (chba taki byl zamysl o ile pamietam) to bedzie ladnie. Liisciaste do lisciastych. Jednak liscie brzozy to fruwaja wszedzie, ale tez bym na nic nie zamieniła.
Elu derenia sztuk 5 już pod brzozami posadziłam.Wiosną ciachnę przy ziemi aby się ładnie rozkrzewiły. Resztę roślin wiosną przesdzę wiosną. Te tawuły tam przesadzę
Ptasi gaj 18:55, 06 lis 2017

Do góry
Dzisiejszy spacer pęcherznice ladnie przebarwione

Jeszcze klony mają dużo liści w słońcu cudownie wygladaja

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies