Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 22:27, 06 lis 2017

Mirka napisał(a)
No teraz to ci ja to widzę. Dzieki Sylwia.U mnie takich ptaszków nie wiedziałam .

Muszę nabyć aparat z większym zoomem bo mój za słaby i potem strasznie dużo roboty przy obróbce zdjęć, a, że ja w te klocki kiepska to i jakość jak widać
AnnaCh 23:02, 06 lis 2017

Patrzę na te stołówki i gości u Ciebie i Kasi, super są, ale mam ciągle jednak z tyłu głowy, że to chyba jeszcze za wcześnie na dokarmianie. Ptaki jeszcze mają mnóstwo pokarmu na polach i łąkach, mrozu i śniegu nie ma. Nie wiem, ja jeszcze się wstrzymuję z wystawieniem stołówki
ElzbietaFranka 23:50, 06 lis 2017

Co ty Sylwia tak rozpieszczasz to ptaki, już je dokarmiasz.
Rozleniwią się, jeszcze komary latają i inne robactwo niech łapią będzie ich mniej w przyszłym roku.
U mnie tez duzo sikorek i na działce i przed domem.
Sroki zrobiły wiosną gniazdo, ale je nie zasiedliły i teraz sikorki tam buszuja. Widzę, że dzięcioły tez masz. Będąc dzisiaj na spacerze widziałam kilka dzięciołów to się mało zdarza widocznie jest dużo robactwa pod kora.
Katkak 05:20, 07 lis 2017

Ale im dobrze w Szmaragdowej . Kochamctakie zanudzanie .-zanudzaj ile wlezie . Zauważyłam, że u Ciebie jest więcej mazurków, a u mnie wróbli.
sylwia_slomc... 08:08, 07 lis 2017

AnnaCh napisał(a)
Patrzę na te stołówki i gości u Ciebie i Kasi, super są, ale mam ciągle jednak z tyłu głowy, że to chyba jeszcze za wcześnie na dokarmianie. Ptaki jeszcze mają mnóstwo pokarmu na polach i łąkach, mrozu i śniegu nie ma. Nie wiem, ja jeszcze się wstrzymuję z wystawieniem stołówki

Aniu każdy musi obserwować ptaki w swojej okolicy i zacząć dokarmiać jak zauważy, że brakuje im pokarmu.
U nas same zaczęły się dopominać, wszystko wokół pryskane na robactwo wszelakie, szpaki , które nie odleciały były olbrzymią konkurencją w kolejce do pokarmu no i po prostu zabrakło i bardzo głodne są, a to co obserwuję napawa mnie przerażeniem delikatnym. Wyjadają w takim tempie i jest ich tak dużo, że albo głód dla nich w okolicy nastał , albo ostra zima idzie....coś musi być na rzeczy bo nigdy do tej pory takich zachowań nie było. Inna sprawa, że u nas mają oazę na pustyni
sylwia_slomc... 08:10, 07 lis 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Co ty Sylwia tak rozpieszczasz to ptaki, już je dokarmiasz.
Rozleniwią się, jeszcze komary latają i inne robactwo niech łapią będzie ich mniej w przyszłym roku.
U mnie tez duzo sikorek i na działce i przed domem.
Sroki zrobiły wiosną gniazdo, ale je nie zasiedliły i teraz sikorki tam buszuja. Widzę, że dzięcioły tez masz. Będąc dzisiaj na spacerze widziałam kilka dzięciołów to się mało zdarza widocznie jest dużo robactwa pod kora.

U nas niestety już owady nie latają, a komarów znowu nie dużo i tylko miejscami...w ogrodzie nie mam wcale. Jak mam mieć skoro sąsiad pekinkę pryska pięć razy w tygodniu
sylwia_slomc... 08:11, 07 lis 2017

Katkak napisał(a)
Ale im dobrze w Szmaragdowej . Kochamctakie zanudzanie .-zanudzaj ile wlezie . Zauważyłam, że u Ciebie jest więcej mazurków, a u mnie wróbli.

Właśnie wróbli chyba nie widuję prawie, aż jestem zdziwiona, bo dawniej sporo było, srok jest masa w stadach po kilkanaście latają, upodobały sobie lasek i makietę Młodego
abiko 09:26, 07 lis 2017

Sylwia to żółte to wg mojego klienta śluzowiec jakiś. Ale zdjęcia nie zrobiłyśmy W każdym razie możesz to znaleźć na FB.
Człowiek wie co mówi
sylwia_slomc... 09:36, 07 lis 2017

abiko napisał(a)
Sylwia to żółte to wg mojego klienta śluzowiec jakiś. Ale zdjęcia nie zrobiłyśmy W każdym razie możesz to znaleźć na FB.
Człowiek wie co mówi

Dzięki Aguś już wiem, że to śluzowiec Asia i Danusia podpowiedziały dziw nad dziwy
abiko 09:51, 07 lis 2017

O widzisz.. to nie zauważyłam..