Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród cioci 21:58, 05 kwi 2014

Do góry
narcyze śliczne , pamiętam ich setki w domu rodzinnym teraz same znikły,coś je chyba zeżarło jak twoja magnolia od obraziła się?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:57, 05 kwi 2014

Do góry
Irenko dołączam się do pytania Any Art.
Twoja magnolia gwiaździsta dopiero zaczyna kwitnąć? Moja już przekwita
Miejska ogrodniczka :) 20:38, 05 kwi 2014

Do góry
Ptak cudny , nie dziwię sie ze kupiłaś tez bym to zrobiła gdybym go spotkała. Magnolia prześliczna wiadomo i mróz nic jej nie zaszkodził? a moze u Ciebie mrozu nie było i był tylko u mnie? Fajnie ze nam w końcu te sliczności pokazałaś. Dzieki i pozdrawiam.
Liliowo i kolorowo:) 20:36, 05 kwi 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Jak się nazywa twoja magnolia?

Magnolie czynią tą wiosnę cudowną, kwiaty drzew owocowych i szum wody to są dla mnie najmocniejsze bodźce, sprawiają mi dużo radości, dziękuję Danuś za taką piękną galeryjkę
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:24, 05 kwi 2014

Do góry
yolka napisał(a)
Odrabiam zaległości. Wiosna na całego, magnolia zachwycająca. Pozdrówka ślę

Jolu, byłam u Ciebie i wracam pełna zachwytu

pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:17, 05 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Mam; Albostriata i All Gold, obie lubią wilgoć, Bożenko posadź w miejsce pół cieniste i dość wilgotne
a dla ciebie w połowie uratowana, rok temu mrozy ją załatwiły, Susan....poczekam zanim odbuduje swój kształt

Irenko moje to all gold ale czytałam ze one właśnie wilgoci nie lubią szczególnie zimą i badz tu madry. Dlaczego magnolia ma sie odbudowac przecież mróz niszczy tylko kwiaty a nie drzewka.
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 19:25, 05 kwi 2014

Do góry
Sliczny ten psi ząb Taki malutki a jak cieszy Z magnolia tez mam ten sam problem z mrozami ale juz drugi rok cieszy nas kwiatami bo ominely nas przymrozki.Pozdrawiam serdecznie
Miejska ogrodniczka :) 19:02, 05 kwi 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
A fotek magnolii jak nie było tak nie ma...........dobrze że wczoraj przejchałam sie twoja uliczka wolniutko w obie strony............i napatrzyłam sie na zapas. Jest sliczna
Tylko robotnicy którzy po przeciwnej stronie ulicy robia jakis większy remont w jednym z tych segmentów patrzyli na mnie troche tak dziwnie. ale co mi tam.
Pozdrawiam !

Gosiu, chciałam wyczekać aż magnolia całkiem rozkwitnie, ale już drugi tydzień stoi w pąkach, chyba jej zimno jest Mimo wszystko pokażę, jak teraz wygląda - fotki z wczoraj.

Widok z dołu

Widok z pierwszego piętra (na wprost) Najwyższe gałęzie sięgają już ponad pierwsze piętro

I zbliżenie (od góry) tam gdzie jest więcej rozwiniętych kwiatów
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 18:50, 05 kwi 2014

Do góry
Aniu pieknie Ci magnolia zakwitła, widze, ze to chyba taka sama jak u mnie Ale zostaw troche fiołkow dla mnie bo masz slicznie, mam białe a Twoje sa takie lekko niebieskie? No i sucho bardzo, deszczu brak niestety. Pozdrawiam serdecznie
Moje ukochane miejsce na ziemi 18:23, 05 kwi 2014

Do góry
pokażę troszkę wiosny z mojego ogrodu......

zakwitła magnolia stellata

Liliowo i kolorowo:) 18:13, 05 kwi 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Piękne te foteczki - lubię takie bardzo. Czarowna ta gałązka z różowymi kwiatami i magnolia na tle forsycji
Dzisiaj kupiłam sobie dwie sasanki - Danusiu Ty mnie powiedz gdzie je sadzić? w słoneczku? Pozdrawiam cieplutko i życzę Ci dobrego tygodnia

Aniu u Ciebie odpowiedziałm, a teraz dopiero tutaj echh ciagle gonie i gonie i jeszcze od poniedziałku mam malowanie w domu to juz całkiem czasu nie bedzie, ale musze dac rade ze wszystkim. Codziennie cos chociaz na dwie godziny w ogrodzie pracuje bo pogoda cudna. Wszystko wokol kwitnie nawet drzewa owocowe. Tylko deszczu brak. Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 18:11, 05 kwi 2014

Do góry
Marta7 napisał(a)
Danusia piękna wiosenka u Ciebie! Magnolia jeszcze chwileczkę i roztoczy cały swoj urok.
Ja wczoraj kupiłam przyrząd do kancików i też będę próbować,ale mnie zawsze brakuje precyzji.
A jak Twoje kanciki?
Pozdrawiam serdecznie

Martus u mnie z precyzja tez kiepsko Probuje robic te kanciki ale chyba cos robie zle albo jeszcze musi wszystko łdnie sie wyrownac i zarosnac. Magnolia juz w pełni i w zasadzie juz płatki niektore opadaja. Za chwile dam kilka zdjec.
Hirutkowy raj:)) 14:30, 05 kwi 2014

Do góry
Margolka napisał(a)
Witaj Krysiu Jestem w szoku, jakie u ciebie już duże te roślinki! Ten pączek na Rh mnie zadziwił, bo u mnie jeszcze śpią snem zimowym Tylko magnolia już zdecydowanie kwitnie, lada dzień będzie w pełnym rozkwicie
Pozdrawiam

Małgosiu a dzięki za podziw,ten pączek to azalia P.J.M. Elite zaraz zrobię zdjęci jak dzisiaj pieknie już kwitnie.Magnoli jeszcze nie mam ,może w przyszłym roku kupię
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:38, 05 kwi 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Super zmiany, piękne wiosenne zdjęcia. U nas na takie widoki trzeba jeszcze troszkę poczekać.
Podziwiam i pozdrawiam

W tym roku bardzo wcześnie, krzewy i drzewa zielone, z reguły było tak w maju

magnolia parasolowata, tak codziennie po troszku się otwiera...
Od ogrodu do łąki i stawu 10:40, 05 kwi 2014

Do góry
Piękna wiosna u Ciebie!
Magnolia powalająca, ale jak tulipki zakwitną w tej ilości - to dopiero będzie widok
Dwa światy 09:46, 05 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Witaj Haniu świetnie wykorzystana skrzynka "narzędziowa" magnolia przepiękna jaka gęsta kwiatem jaka to odmiana? myślałam, że u Ciebie rośnie a jak tam piękna psina? pozdrówka

Aniu .....witaj na tę magnolię wolę jednak przez płot zerkać ,bo zajęła by mi pół ogrodu, u sąsiada zajmuje cały przedogródek a jeśli chodzi o nazwę tooooooo............nie znaju

psina choruje,robimy co możemy, nie może chodzić ,prawie cały czas leży...ale cieszymy się że żyje

pozdrawiam

Dwa ogrody 09:19, 05 kwi 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Basiu, śnieżniki też troszkę jaśnieją w trakcie przekwitania, chociaż póki co teraz są w fazie pełnego rozkwitu.
Aniu, w starym trzeba było odświeżyć rabatki
Aganiu, magnolia malutka i w tym roku nie ma pąków kwiatowych. W starym duża magnolia dopiero zaczyna pokazywać kolor, jeszcze troszkę trzeba poczekać na kwiaty
Troszkę zdjęć z tygodnia:

pięknie kwitną u mnie żeby nie te nocne przymrozki też by bylo więcej kwiatka pozdrawiam
Ogród u stóp klasztoru 07:58, 05 kwi 2014

Do góry
Magnolia Twoja na pewno się wystraszyła a kwiaty piękne i duże. A Ty warzywniak obrobiłaś już prawie. Jesteś niesamowita Ja dziś też cały dzień dla ogrodu przeznaczam ale jestem z tyłu za Tobą - dopiero od dwóch dni tnę
Ogrodowa przygoda Majeny:) 07:46, 05 kwi 2014

Do góry
Ewus to niby magnolia ale nic niekwitnienic a nic chyba się opsuła..i musze ja wymienić
Dwa ogrody 06:08, 05 kwi 2014

Do góry
Basiu, śnieżniki też troszkę jaśnieją w trakcie przekwitania, chociaż póki co teraz są w fazie pełnego rozkwitu.
Aniu, w starym trzeba było odświeżyć rabatki
Aganiu, magnolia malutka i w tym roku nie ma pąków kwiatowych. W starym duża magnolia dopiero zaczyna pokazywać kolor, jeszcze troszkę trzeba poczekać na kwiaty
Troszkę zdjęć z tygodnia:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies