Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kindzia 10:14, 17 kwi 2014

Jak Mała Mi mówi, że grzyb, to bym wierzyła. Ona fachura jest. I super wiedzę ma czym te wszystkie świństwa leczyć. W tamtym roku po podwójnej powodzi u nas mi ostróżki od śmierci ocaliła. I porzeczki od szpecieli
Kasieńko jeszcze nie raz kwiaty magnolii zobaczysz, urośnie, wzmocni się i cieszyć Was będzie.

Buziolek
Kasik 18:50, 17 kwi 2014

Dzisiaj pryskaliśmy na grzyba, ale okazało się, że poranek przywitał nas mrozem i co nie zjadł grzyb to wymroziło.

Cała magnolia- mój zółtasek poszła, black Tulip i Susan tez dostały. Czereśnie też, nie wiem jak brzoskwinie- bo już kwiatków nie miały, a zawiązki tez młodziutkie i mogło przymrozić.

Pochlastać się można. Nie mam sił. Nie dość że mało w ogrodzie, to jeszcze to.
Mariska 20:31, 17 kwi 2014

Kasiu, drze również o owoce. Mialam nadzieje, ze pojemy w tym roku owoców, ale te przymrozki mnie niepokojami. Będę Cie odwiedzać po sąsiedzku
Kasik 21:12, 17 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)
Magnolie rzeczywiście grzyb zaatakował ale bedzie dobrze pąki oberwij i wyrzuc żeby sie zaraza nie roznosiła bo one i tak juz nie zakwitną.Pozdrówka.

Tak zrobiłam. Napisałam do producenta Ciepłuchy i poprosiłam o diagnozę- też potwierdzili grzyba. Ale jak już pisałam u Ciebie- mróz dopełnił dzieła i w tym roku już po zachwycie.

Pozdrawiam
Kasik 21:19, 17 kwi 2014

Kindzia napisał(a)
Jak Mała Mi mówi, że grzyb, to bym wierzyła. Ona fachura jest. I super wiedzę ma czym te wszystkie świństwa leczyć. W tamtym roku po podwójnej powodzi u nas mi ostróżki od śmierci ocaliła. I porzeczki od szpecieli
Kasieńko jeszcze nie raz kwiaty magnolii zobaczysz, urośnie, wzmocni się i cieszyć Was będzie.

Buziolek

Wiem Kasieńko- to tylko roślina i "ma tendencje do powtarzania kwitnienia"

A jeśli chodzi o Anie, to już się zdążyłam zorientować, że wiedzę ma przeogromną. Zresztą poczytałam w necie i pooglądałam przykładowe zdjęcia i tez tak mi się wydawało, że to grzyb.
A jeśli możesz, to powiedz co to są te szpeciele- bo podobno atakują wiązy, a ja mam młodego Camperdownii.

Buziak dla Ciebie również.
Kasik 21:21, 17 kwi 2014

Mariska napisał(a)
Kasiu, drze również o owoce. Mialam nadzieje, ze pojemy w tym roku owoców, ale te przymrozki mnie niepokojami. Będę Cie odwiedzać po sąsiedzku

A zapraszam, zapraszam sąsiadkę. U mnie jeszcze jest troszkę drzew które jeszcze nie kwitną i chyba na nie trzeba liczyć.

Pozdrawiam.
agatanowa 00:18, 18 kwi 2014

Kasik, zaglądam, tylko się nie udzielam, a o szpecielach też chętnie się wywiem, bo mam młodegoo wiąza Wredai (już ma chyba przędziorka, bo zauważylam cieniuchne niteczki, tylko czy to możliwe, aby tak wcześnie złapał)?
Kasik 08:51, 18 kwi 2014

agatanowa napisał(a)
Kasik, zaglądam, tylko się nie udzielam, a o szpecielach też chętnie się wywiem, bo mam młodegoo wiąza Wredai (już ma chyba przędziorka, bo zauważylam cieniuchne niteczki, tylko czy to możliwe, aby tak wcześnie złapał)?

Trzeba sięprzygladać. My już pryskaliśmy na wszystko Promanalem - tak jak mówiły dziewczyny. Mam wiec nadzieje, że dzieki temu coś pomogliśmy, ale w pogotowiu juz czekają inne preparaty. Wiąz Camperdownii jest z zasady dośc drogim drzewkiem i nie chciałabym go stracić.

Miło, że zagladasz.
Kindzia 09:23, 18 kwi 2014

Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych,
przepełnionych wiarą, nadzieją i miłością.
Radosnego, wiosennego nastroju,
serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół
oraz wesołego "Alleluja"
życzy Kasia.

malgorzata_s... 20:24, 18 kwi 2014

Kasieńko życzę radosnych, rodzinnych , pełnych słońca Świąt Wielkiej Nocy Niech Zmartwychwstały obdarzy Was wszelkimi łaskami

Przykro mi że nie nacieszysz się magnolkami w tym roku Buziam mocno