Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:35, 20 cze 2020

Do góry
A młodsza się z kotem i dronem tak bawi
Potrafi tak z rana wylecieć jeszcze w piżamie na ogród
Niby ogródek pszczółki Majki 20:35, 20 cze 2020

Do góry
O tutaj między/przed Chiquitami chcę stipy zasadzić. Czy jeszcze pociągnąć w bok w lewo te berberysy, bo łyso tam?

I doradźcie jeszcze proszę co tu wsadzić (pozbyłam się jałowców "Blue Arrow"), czy wsadzić jałowce pospolite, takie które są, czy dać tuje Szmaragd, które są za jałowcami - chodzi o miejsce, gdzie leżą krawężniki oczywiście
I widać nowo powstałą rabatę z daleka, powiem Wam szczerze, że cieszy moje oko
Ogród z widokiem na jezioro 20:32, 20 cze 2020

Do góry
yolka napisał(a)

Przepięknie.
Czy ja dobrze widzę , już taką masz hortensje w kwieciu ??
To ogrodowa ???
Powojnik śliczny
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 20:27, 20 cze 2020

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Pomyśleć że Ja też malowalam taras u Mamy na dole. Mąż dopiero co zrobił. Nasz jest już drugi rok.

My raz do roku malujemy olejem do drewna w kolorze kasztanowym. Bezbarwnym impregnujemy krzesła i stół. Nasz taras ma 5lat. Myślę, że wygląda dobrze.

Zaczyna sypać New dawn oraz snow princes.

Ogród w dolinie 20:27, 20 cze 2020

Do góry
Tawulec pogięty na skarpie dla A_gawy
Sorki, że taka nieogarnięta ta skarpa, ale u mnie wszystko takie nieogarnięte do końca z każdej strony Za dużo tego wszystkiego Worki z kompostem i korą leżą i czekają na zmiłowanie, miałam rozsypać między tawulcami. W tym sezonie mam nadzieję, że dam radę Obok rośnie irga.
Zdjęcie z dzisiejszego dnia

Z bliska,już po kwitnieniu

I zdjęcie z 13 czerwca, jak kwitły

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:23, 20 cze 2020

Do góry
Johanka77 napisał(a)
A teraz pada, przed chwilą było tak

Pięknie to wygląda. Ten widoczek jest mega!!!
A szałwie to i u mnie leżą...
Ogród Cioci cz. 3 20:15, 20 cze 2020

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Pięknie, elegancko, kolorowo.
Takie letnie chwile mogłyby trwać długo i długo
LeŚnicZaNka 20:11, 20 cze 2020

Do góry
Kasiu
masz przepięknie ....na tarasie bosko ,różyczki przepiękne ,warzywniczek super ,nowa młodziutka różanka już wygląda fajnie ,a jak się rozrośnie ,to dopiero będzie pokaz
a te dziadkowe czerwone skradły moje serce-muszę sobie takie kupić
Kasiolaaa napisał(a)

Kasiolaaa napisał(a)

Buziaki
LeŚnicZaNka 20:09, 20 cze 2020

Do góry
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:51, 20 cze 2020

Do góry

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:46, 20 cze 2020

Do góry
effka napisał(a)

Słońca w salonie przez wielką jodłę i świerk jak na lekarstwo, cierpią domowe rośliny ale i tak wolę być w ogrodzie, więc gęstwina zostanie

Ale ładnie zestawione rośliny. Jaka to trawka pod hostami?
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:41, 20 cze 2020

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:40, 20 cze 2020

Do góry
No i miała być biała róża a wyszła różowa do żółci, ech...

Ale co tam, mam to głęboko jak ten trzmiel
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:39, 20 cze 2020

Do góry
atena13 napisał(a)
Proszę o pomoc , mam taki wjazd do garażu długości ok 11m i chciałabym posadzić tam 4 drzewka,po 2 z każdej strony,a także liczę na to zasłoniłyby choć trochę niezbyt atrakcyjny widok na stodołę z domu.
Oto moje pytanie w pobliskiej szkłóce mają do wyboru takie drzewka:
-Katalpa
-klon Globosum
-klon Drumondii
-klon Priceton Gold
jest jeszcze opcja zamówić przez internet klon Globosum Gold.
Co byście doradzili? Co wybrać?
[img size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/206/2061966/original.jpg

Trochę trudno doradzać, bo to powinno być Twoje drzewo - takie, które Ci się wyjątkowo podoba. Jak wielkie ma być? Owszem, zawsze można przyciąć.

Widziałam klony Globosum (rośnie 3-5 m i ma średnicę do 6m) w szpalerze i wyglądają genialnie - były podsadzone berberysami czerwonymi, różami różowymi i trawami różnej maści.

Klon Drumondii - Dorasta do 12 metrów wysokości i 7 metrów szerokości. Chcesz takiego dużego?

Klon Priceton Gold - osiąga 15-20 m wys. i 10 m szer. - chcesz takiego byka?

Przelicz, który Ci się tam zmieści - jak dasz za duże, to za kilka lat będą Cie denerwowały. Jaki chcesz mieć styl ogrodu? Nie projektuj fragmencika - pomyśl od razu o całości?

Długość 11 metrów to wcale nie tak dużo, nie pchałabym tam wielkich drzew.

Gdybym miała wybierać z powyższych, wzięłabym Globosum.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:39, 20 cze 2020

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:38, 20 cze 2020

Do góry

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:37, 20 cze 2020

Do góry
effka napisał(a)

Kasiu, świetny pomysł, przepuszczalna ziemia to podstawa, no i słońce, sypnij jej też dolomitu przed sadzeniem.

Różanka Twojego imienia deszczowa...

Efcia ta róża z pierwszej foty to co za jedna? Cudna jest. Taki mój kolor na różankę
A w ogóle to śliczny różany busz. I hortka dębolistna wymiata. A ja dzisiaj trafiłam na Burgundy i kupiłam i teraz jak paczę na Twoją to się cieszę bardzo, że się skusiłam choć dłuuugo się zastanawiałam
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:36, 20 cze 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękne widoczki z ogrodu.

Dzieki Dorotko - dziś trzeci i ostatni dzień pielenia, to drugie takie całkowite w tym roku - niewiarygodne jak to wszystko sie ustabilizowało - szczelne mury dookoła to może minus dla dalekich horyzontów ale ogromny plus dla utrzymania ogrodu w nienagannym porządku

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:34, 20 cze 2020

Do góry
Katkak napisał(a)
O, jest moje Słoneczko.
Kamyczki wyglądają świetnie, dobry pomysł. Róże dają czadu, spoeo ich masz. Żabka cudna. I patrz - u Ciebie, w królewskim mieście żaby spod nóg niemslże uciekają, a u mnie we wsi uciekają, ale ide mnie.

Kasieńko żab mam zatrzęsienie choć oczywiście wtedy kiedy nie muszę je łapać Tu Daria przenosi żabę która schowała się w garażu pod autem
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:30, 20 cze 2020

Do góry
Rudka napisał(a)
A jakby nie kombinować za wiele i po prostu zrobić dookoła obwódkę z bukszpanu? A między obwódką a studzienką posadzić szałwie, lawendy albo perowskie? Przy chodniku do domu mam posadzone bukszpany na zmianę z lawendą, byłoby powtórzenie. Mam też 2 malutkie jeszcze tamaryszki w donicach, widziałam gdzieś że one tak się pokładają, może gdyby poszerzyć tą obwódkę to dałoby się je tam dosadzić? Czy to już za dużo? Spać mi nie daje ta studzienka...

Masz bardzo dobry pomysł i go zrealizuj. Ściągnij trawnik i zasadź to, co planujesz, wysyp żwirem lub nie.

ALBO

Możesz też zrobić obwódkę z cisa, a w środku na studzience postawić wysoką, glinianą donicę (np. niebieską) i co roku wsadzać do niej inne kwiaty. Też będzie pięknie. Widzisz to już?

Pionowym żywopłotem z cisa zasłoń też tę szarą skrzynię w rogu.

Do drzewa po lewej dosadź dwóch braci lub siostry, żeby nie stało takie samotne (co to za drzewo?) - daj mu w skarpetki roślinę z obwódki studni lub seslerię jesienną i plamę szałwii omszonej Caradonna (kolor nawiąże d donicy).

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies