Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:25, 25 sie 2015

Do góry

Iwk4 napisał(a)
Aniu, szczęka mi opadła, jak cię zobaczyłam na trzepaku. Ja takich rzeczy nawet w dzieciństwie nie umiałam.
Ty babcią być nie możesz. Babcia to taka starsza pani o lasce z chustką na głowie. A ty drugą młodość przeżywasz
W planowaniu nie pomogę niestety

Teraz to ja jestem stary kapelusz I od drugiej młodości nie może być mowy...

Odmyk, wymyk.. pestka Teraz gorzej bo dupcia ma grawitację Chociaż nigdy chuda nie byłam..

Szkoda, że wtedy były foty tylko papierowe.. a każda fota byłą na wagę złota i klatki na kliszy I komu by się chciało dźwigać jeszcze aparat, który ważył z kilogram .. człek się odciążał ile się dało, by jak najmniej nieść.. i 24 godziny bez jedzenia i picia się ciągnęło, byle tylko nie nieść na grzbiecie.. Takie lenistwo się mi zostało we krwi

To też droga na Mnicha
Roślinność na tym poziomie to tylko mchy i porosty..by ogrodowo było..
Na Łowieckiej 22:20, 25 sie 2015

Do góry
Ilonko, napisałam na pv
Mirkowy ogród (początki) 22:05, 25 sie 2015

Do góry
Mirko, fajnie, że u ciebie pada, u mnie tak byle jak, chmury wiszą ...
zaczęłam przekopywać ML pod śliwy i zostawiłam rabatę niedokończoną, szybko zrobiło się ciemno, mało co widziałam Jesień idzie ...
Rozdzieliłam dziś jednego ML, bo potrzebowałam, ale nie cięłam szpadlem, tylko łapkami delikatnie między korzonkami porozsuwałam bez uszkodzenia kępkę I zamoczyłam we wiadrze z wodą, aby się napiły przed sadzeniem
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:01, 25 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja też kupiłam trochę tulipanów. Nad czosnkami się zastanawiałam - jeden czosnek w opakowaniu. A tu czytam, ze cena dobra dla takiego jedynaka.
Pewnie jeszcze rzucą - mam nadzieję

Mam nadzieję i ja ... zajrzałabym do LM ale muszę dojechać 40km i niebardzo mi się chce ... wolę w ogrodzie popracować ... mam zaległości po urlopie
Pozdrawiam Iwonko
Próbuję nadrobić Twój wątek ... ale tam tyle wpisów
Póki co ... "analizuję" tegoroczną wiosnę u Any
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:53, 25 sie 2015

Do góry
Ja też kupiłam trochę tulipanów. Nad czosnkami się zastanawiałam - jeden czosnek w opakowaniu. A tu czytam, ze cena dobra dla takiego jedynaka.
Pewnie jeszcze rzucą - mam nadzieję
Moje małe królestwo 21:48, 25 sie 2015

Do góry
No i fajnie Widzę, synuś pomagał dzielnie
Jedno z głowy. Obserwuj tylko, jak roślinki się będą przyjmować. Podlewaj systematycznie. Dziś tak pochmurno, słoneczka nie było, to chociaż miałaś radość z nowej rabatki
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:40, 25 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, szczęka mi opadła, jak cię zobaczyłam na trzepaku. Ja takich rzeczy nawet w dzieciństwie nie umiałam.
Ty babcią być nie możesz. Babcia to taka starsza pani o lasce z chustką na głowie. A ty drugą młodość przeżywasz

Rozbawił mnie ten wpis, Koleżanka w pracy kiedyś mi powiedziała, że jak teraz jestem już babcią to muszę się "godnie" zachowywać. Ja jej na to, że niech tylko Arturek podrośnie, będę się z nim wspinać na drzewa i skakać po kałużach na bosaka.
Podglądam Twoje poczynania i zawsze podziwiam energię, która u Ciebie jest nie do zajechania. Raczej nie zmieniaj się, trudno było by się przyzwyczaić do spokojnej Anki.
Na Łowieckiej 21:34, 25 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Miśki sæ super.
Patriotycznie - podoba mi się.

Dzięki!
Tu ma być ogród :) 21:26, 25 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piękne.
U mnie te poprzeczne "deseczki" byłyby alternatywą dla siatki ogrodzeniowej z boku. Z tą siatką się ociągam trzeci rok. U mnie musiałoby być drzewo. W nawiązaniu do elementów drewnianych domu. Dlatego pytam się o wymiary.
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Bardzo ładnie wszystko wygląda.
Pokażę e-Mowi, o co mi chodzi.
W budynku gospodarczym mam wiatę na drzewo. Przypadkiem w takim stylu M zrobił mi ściankę boczną. Byłam w siódmym niebie

Inspiruj się do woli, mimo, że to inny materiał to pogląd sobie można jakiś wyrobić widząc u kogoś jaki daje efekt zastosowanie elementów o określonych wymiarach i w określonych odległościach.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:07, 25 sie 2015

Do góry
Polinko, dziękuję za instrukcję wykorzystania profilu.
Wstawiłam zapytanie i fotki mojej carex do identyfikacji traw, ale nikt nie odpowiedział jeszcze
Czy to możliwe, by były dwa rodzaje ptasich łapek ?
Podwórkowa rehabilitacja 21:04, 25 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A nie myślałaś o Montanie?
Zdrowa, pięknie kwitnie, nieprzerwanie od czerwca, wiecznie ma pąki i kwiaty. Na jednej łodyżce nawet 12 kwiatów.
Uncle Walter nie są takie piękne, jak Montana
Montana jest z grupy róż Floribunda
Ma jeszcze inną nazwę, ale zapomniałam.
Edit: sprawdziłam tą drugą różę, o której piszesz. Lepiej kwitnie od Uncle. Bardziej obficie

Iwonko jesteś niezastąpiona. Dziękuję Ci bardzo
Ładna ta Montana. Przerzuciłam ją pobieżnie wcześniej, bo szukałam takich powyżej 1 metra wysokości a poniżej 2 metrów.
Teraz Paganini ma konkurencję ale widzę, że jeszcze muszę poszukać
Dla Ciebie w ramach podziękowań moja Kronenburg i jej trzy odsłony na jednym zdjęciu.

Z bliska faza w pełnym rozkwicie.
Ogródek Iwony 21:04, 25 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, ID mam.
Tą siderosticha wygooglowałam. Ma krótsze i grubsze listki, jeśli tak można powiedzieć.
Moja jest inna.
Prawdopodobnie ptasie łapki. Tylko jak kupowałam ją, to obok siebie stały o takim samym pokroju, jedne miały paseczki z odcieniem żółtego, drugie białego. Teraz i ja i Polinka mamy niby ptasie łapki, każda ma inny odcień. Polinka szuka właśnie takiej, jak mam ja.

Poszukiwania trwają! Aż się uśmiechnęłam! Tak, potrzebuję takich ptasich łapek jak Ty masz

Zapraszam do mnie na seans profilowy
Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:59, 25 sie 2015

Do góry
Ogródek Iwony 20:46, 25 sie 2015

Do góry

Nooooo... owoc zakazany
Na Łowieckiej 20:38, 25 sie 2015

Do góry
inag napisał(a)
Trochę patriotycznie

Miśki sæ super.
Patriotycznie - podoba mi się.
Ogródek Iwony 20:34, 25 sie 2015

Do góry
Kawka pojawiła się dziś 4 razy. Chyba zasługuje na przepis Aniu
Tu ma być ogród :) 20:22, 25 sie 2015

Do góry
Piękne.
U mnie te poprzeczne "deseczki" byłyby alternatywą dla siatki ogrodzeniowej z boku. Z tą siatką się ociągam trzeci rok. U mnie musiałoby być drzewo. W nawiązaniu do elementów drewnianych domu. Dlatego pytam się o wymiary.
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Bardzo ładnie wszystko wygląda.
Pokażę e-Mowi, o co mi chodzi.
W budynku gospodarczym mam wiatę na drzewo. Przypadkiem w takim stylu M zrobił mi ściankę boczną. Byłam w siódmym niebie
Do raju daleko - u Ewy 18:58, 25 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

I to jest to, co będę w przyszłym roku robić. już taka goopia bez basenu nie zostanę Zimą będę szukać odpowiedniego

Fajne plany Jak mnie zaprosisz, to przypomnij, żebym wzięła strój
Tu ma być ogród :) 18:50, 25 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Podoba mi się twój płot. Mogłabyś mi napisać, jakiej szerokości i grubości masz deski? I jakie odstępy między nimi?
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/94/948224/original.JPG

Iwonko,

to moje ogrodzenie to model Horizon - poniżej link do strony:

http://eurofence.pl/produkty/horizon-nowoczesne-aluminiowe-ogrodzenia-aluminium

My zainwestowaliśmy w aluminium, ale dużo osób robi coś takiego ze stali, czy drewna.
Szerokość jednego elementu to 100 mm, grubość 25 mm, a odstępy pomiędzy nimi u nas wynoszą dokładnie 27 mm - to wynikło z wysokości całego płotu.

Na zbliżeniu wygląda to tak:

Ogródek Iwony 18:41, 25 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Olga, ja wiem, ze pacioreczniki i dalie się wykopuje na zimę. Ja to zrobiłąm. Włożyłam do skrzyneczki wyłożonej gazetami i zasypałam ziemią piaskową. Zostawiłam w kotłowni, bo tam najchłodniej, to po miesiącu miałam liście na wierzchu.
Wyniosłam do szafki do nieogrzewanego garażu wolnostojącego. Podejrzewam, ze tam zmarzły. Czasami M wyjeżdżał i drzwi nie zamykał, to myślę, ze wtedy. Jak sadziłam w maju do ziemi, to już nie odbiły. Szukałam w ziemi śladów, wszystko było zgnite
W tym roku mam dalie na nowo kupione i dostałam dwie kępki pacioreczników. Już prowadzę rozmowy z sąsiadką, by mi w piwnicy przechowała, bo ja takiej nie mam U mnie zbyt ciepło

ja niestety też nie mam piwnicy a moje dalie, pacioreczniki, pelargonie i begonie zimują właśnie u sąsiadów w piwnicy, dobrze mieć miłych sąsiadów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies