Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

JulkAd 22:55, 24 sie 2015

Mirko wiele roślin mi się podoba, ale zaczynam myśleć nad planem ogrodu...chcę koniecznie poukładać wszystko przed następnym sezonem i odpocząć w następne wakacje...o ile się tak da fizycznie i finansowo...wracam czytać, bo mam powyjazdowe zaległości
kitek81 23:03, 24 sie 2015

tą brązową turzycę też bym chętnie sobie rozmnożyła! teraz można, czy lepiej na wiosnę? dzieliłaś na małe kępki, dobrze rozumiem?
Mirka 18:45, 25 sie 2015

kitek81 napisał(a)
tą brązową turzycę też bym chętnie sobie rozmnożyła! teraz można, czy lepiej na wiosnę? dzieliłaś na małe kępki, dobrze rozumiem?
Tak dzieliłam wiosną.Z 2 niedużych kęp wyszło mi 30 sadzonek po 5 klosków sadziłam w jeden dołek.Pokazałam wyżej post jak urosły od wiosny.Wreszcie pada hurrra.
Kasya 18:48, 25 sie 2015

Mirka napisał(a)
Tak dzieliłam wiosną.Z 2 niedużych kęp wyszło mi 30 sadzonek po 5 klosków sadziłam w jeden dołek.Pokazałam wyżej post jak urosły od wiosny.Wreszcie pada hurrra.

1 kepke na 15 ?? to juz mistrzostwo...
Iwk4 22:05, 25 sie 2015

Mirko, fajnie, że u ciebie pada, u mnie tak byle jak, chmury wiszą ...
zaczęłam przekopywać ML pod śliwy i zostawiłam rabatę niedokończoną, szybko zrobiło się ciemno, mało co widziałam Jesień idzie ...
Rozdzieliłam dziś jednego ML, bo potrzebowałam, ale nie cięłam szpadlem, tylko łapkami delikatnie między korzonkami porozsuwałam bez uszkodzenia kępkę I zamoczyłam we wiadrze z wodą, aby się napiły przed sadzeniem
kitek81 23:08, 25 sie 2015

Mirka napisał(a)

widziałam, że sporo urosły!
to ładnie podzieliłaś, mi by się też kilka jeszcze przydało! myślisz, że teraz też mogę podzielić? u Danusi chyba w artykule czytałam, że jesienią też można?!
u mnie też popadało
Mirka 23:15, 25 sie 2015

Kasiu ja zawsze wiosną dzielę jak ruszą roślinki. Teraz to dobry czas na dzielenie bylin ale np.rozchodnika dzielę wiosną bo teraz kwitną. Trawy nie zdążą się dobrze ukorzenić i mogą ci zmarznąć.Ale Ty i tak zrobisz jak będziesz chciała. Dobrej nocki.☺
Mirka 23:21, 25 sie 2015

JulkAd napisał(a)
Mirko wiele roślin mi się podoba, ale zaczynam myśleć nad planem ogrodu...chcę koniecznie poukładać wszystko przed następnym sezonem i odpocząć w następne wakacje...o ile się tak da fizycznie i finansowo...wracam czytać, bo mam powyjazdowe zaległości
Fajnie że planujesz ☺powolutku ale do przodu tak trzymaj i pokazuj co wymysliłaś.Trawki podziel będzie więcej sadzonek one przecież szybko rosną☺
kitek81 23:25, 25 sie 2015

Mirka napisał(a)
Kasiu ja zawsze wiosną dzielę jak ruszą roślinki. Teraz to dobry czas na dzielenie bylin ale np.rozchodnika dzielę wiosną bo teraz kwitną. Trawy nie zdążą się dobrze ukorzenić i mogą ci zmarznąć.Ale Ty i tak zrobisz jak będziesz chciała. Dobrej nocki.☺

no z tą trawką to mi się tak mocno teraz nie spieszy, do wiosny może wytrzymam
ale rozchodnika niedawno dzieliłam i na razie jakoś się trzyma
dzięki za kwiatuszki :*
Mirka 23:27, 25 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
Mirko, fajnie, że u ciebie pada, u mnie tak byle jak, chmury wiszą ...
zaczęłam przekopywać ML pod śliwy i zostawiłam rabatę niedokończoną, szybko zrobiło się ciemno, mało co widziałam Jesień idzie ...
Rozdzieliłam dziś jednego ML, bo potrzebowałam, ale nie cięłam szpadlem, tylko łapkami delikatnie między korzonkami porozsuwałam bez uszkodzenia kępkę I zamoczyłam we wiadrze z wodą, aby się napiły przed sadzeniem
Iwonko pada to za duże słowo miałam nadzieję że popada a tylko pokropiło już mam dość tej pogody strasznie zmarzłam dziś jak z pracy wacałam.Co do trawek to i ja tak dzieliłam jak napisałaś ☺